Scalping M1
Może jest to pytanie troszkę nie na miejscu, ale co Cię skłoniło do porzucenia systemu ze średnimi(Zicmar) przecież dawał on bardzo dobre wyniki które prezentowałeś i, więc dziwi mnie to trochę.
Oczywiście jeśli chcesz to nie odpowiadaj
Pozdrawiam i również życzę miłego weekendu
Oczywiście jeśli chcesz to nie odpowiadaj
Pozdrawiam i również życzę miłego weekendu
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
seb23mj, po zapisaniu się na tamto szkolenie zwyczajnie wziąłem się do roboty i dołączyłem do tego sysu swoje zasady, stąd wyniki jakie były. Dużo można by o tym rozmawiać, jak chcesz możemy na pw.
Zwyczajnie zmieniłem podejście do rynku, opisałem sobie go a następnie na tej podstawie stworzyłem względnie prosty system. Nie jest doskonały ale każdy duży ruch jest mój (kosztem paru SL'i oczywiście).
Little Scalper, dzięki za linki bo też chciałem je wrzucić a oszczędziłeś mi roboty
nie mam nic do ukrycia, było jak było, teraz dziennik prowadzę dla frajdy. Nie, nie mam zamiaru szkolić, ale nie odrzucam tego pomysłu , może kiedyś się skuszę, ale ten journal na pewno nie jest reklamą. Może to będzie parę miesięcy, może parę lat, a może wcale.
Wiem co pisałem, wtedy było to pod wpływem chwili i może faktycznie trochę przesadziłem
Również Ci kibicuję.
Ink., Zawsze mam ustawiony SL. Tu po prostu były przestawione na BE, stąd ich nie widać, mogę wrzucić wykaz pozycji, do każdego trade'a SL był
Największy jaki w tym tygodniu postawiłem to 13 pips i nim też po dupie dostałem, a najmniejszy to... 0. Po prostu tuż po otwarciu cena wystrzeliła do góry więc od razu (po 10 pipsach na +) przestawiłem sobie SL na zero, zdaje się, że była to reakcja na słowa Draghiego.
Zwyczajnie zmieniłem podejście do rynku, opisałem sobie go a następnie na tej podstawie stworzyłem względnie prosty system. Nie jest doskonały ale każdy duży ruch jest mój (kosztem paru SL'i oczywiście).
Little Scalper, dzięki za linki bo też chciałem je wrzucić a oszczędziłeś mi roboty

Wiem co pisałem, wtedy było to pod wpływem chwili i może faktycznie trochę przesadziłem

Ink., Zawsze mam ustawiony SL. Tu po prostu były przestawione na BE, stąd ich nie widać, mogę wrzucić wykaz pozycji, do każdego trade'a SL był

Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Ink., wiem, po prostu linie SL się zlały z oznaczeniem S. SL był w miejscu wejścia. W zał. rozwianie niejasności 
Wszystkich tradów nie ma, za mały mam ekran. Ktoś będzie chciał to wrzucę.

Wszystkich tradów nie ma, za mały mam ekran. Ktoś będzie chciał to wrzucę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- candleelephants2
- Gaduła
hej,
1)
jak to wygląda z TP masz jakiś określony RR po którym wychodzisz czy kombinujesz coś więcej?
2)
kiedy przestawiasz na BE?
3)
Rozpatrujesz trend tylko na m1?
4)
co jest dla Ciebie wyznacznikiem trendu (interpretujesz bazę w trendzie czy mogą być same pionowe świece?)
5) kiedy wchodzisz w pozycje - wystarczy samo przecięcie LT czy np grasz dopiero pod dołkiem świecy która przebiła LT czy może jeszcze inaczej...?
Pozdr.
1)
jak to wygląda z TP masz jakiś określony RR po którym wychodzisz czy kombinujesz coś więcej?
2)
kiedy przestawiasz na BE?
3)
Rozpatrujesz trend tylko na m1?
4)
co jest dla Ciebie wyznacznikiem trendu (interpretujesz bazę w trendzie czy mogą być same pionowe świece?)
5) kiedy wchodzisz w pozycje - wystarczy samo przecięcie LT czy np grasz dopiero pod dołkiem świecy która przebiła LT czy może jeszcze inaczej...?
Pozdr.
gdzieś jest to drzewo.
Czołem,
1. TP zawsze 30, tyle mi wystarczy w ciągu dnia, jeśli mam minusy to zawsze dążę do +30. R/R Zawsze min. 3:1.
2. BE po 10 pips na 0.
3. W strategii skalpingowej tak, tylko M1.
4. To, których świec jest więcej + momentum z M1 + CCI50 nad lub pod linią 0.
5. Zamknięcie świecy po przecięciu linii 0 przez CCI, albo konkretne wybicie. Patrzę często na dołki/szczyty na M1 i ich przebicia.
1. TP zawsze 30, tyle mi wystarczy w ciągu dnia, jeśli mam minusy to zawsze dążę do +30. R/R Zawsze min. 3:1.
2. BE po 10 pips na 0.
3. W strategii skalpingowej tak, tylko M1.
4. To, których świec jest więcej + momentum z M1 + CCI50 nad lub pod linią 0.
5. Zamknięcie świecy po przecięciu linii 0 przez CCI, albo konkretne wybicie. Patrzę często na dołki/szczyty na M1 i ich przebicia.