Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

andy11 pisze: jakie sa wasze zdania ..?
Moje zdanie jest w tym momencie bardzo subiektywne.
1.2212 jest mozliwym punktem odwrotu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

MajorGC pisze:
andy11 pisze: jakie sa wasze zdania ..?
Moje zdanie jest w tym momencie bardzo subiektywne.
1.2212 jest mozliwym punktem odwrotu.
pozwolilem sobie popisac po twoim wykresie...

sadze ze zauwazysz swoje bledy i je napiszesz...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

MajorGC Ty od 1,21 masz Ski? Jaki masz plan żeby je zamknąć?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza szukam odpowiedniego miejsca. Niestety obecna H1 nie wyglada optymistycznie do mojej prognozy, takze bede musial zastanowic sie nad obecnym poziomem.

andy11 tak, widzialem to wszystko w trakcie, ale jak sie czlowiek uprze glupio to jak osiol brnie przed siebie, chocby tam przepasc byla. Nawet nie chce mi sie tego komentowac, bo wiem ile bzdur narobilem tym wejsciem.
3 czynniki, ktore wplywaja na takie idiotyzmy w moim przypadku:

1. Tradowanie w pracy i nie sledzenie tego co sie dzieje. Najgorsze ze nie potrafie sie tego wyzbyc.

2. Straszny upor kiedy juz mam otwarta pozycje i wymysle sobie ze bedzie to dlugoterminowa pozycja.

3. Tak jak wczesniej chyba Baron napisal, chce sie zaoszczedzic na stracie, co w rezultacie prowadzi do jeszcze wiekszych strat.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Major popełniasz błędy początkującego, jestem w 90% przekonany że gdybyś miał 10000 zł w plecy to przy -200zł czekałbyś aż wyjdziesz na zero żeby nic nie stracić, a cena znowu w drugą i rolercoster emocjonalny zapewniony na długi czas aż do zamknięcia straty i żalu do świata jak to fx jest zły. Zrób sobie odpoczynek chociaż na jakiś tydzień, ja jak miałem zły okres to zauważyłem, że np wstaje później niż zwykle, a wynikało to ze strachu przed kolejną wtopą i coraz większym minusem na koncie, wolałem spóźnić się z wejściem na rynek niż grać. A potem patrzę i gadka szmatka jak to bym mógł zarobić. Nie masz dobrego systemu, nie graj dopóki go nie zbudujesz. Takie jest moje zdanie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

MajorGC miałeś w ogóle stop loss'a? To absolutna podstawa. Kiedy wchodzisz w pozycję nie myślisz ile możesz zyskać tylko ile maksymalnie możesz stracić. Stawiasz SL i choćby się waliło i paliło go nie ruszasz, chyba że w kierunku wejścia. Jeśli uderzy w SL znaczy że tym razem się pomyliłeś i szukasz następnej okazji. Sam się dopiero uczę jak grać, ale zdaję sobie sprawę że to jest fundament każdej strategii. Nie żałuj, zamykaj i szukaj kolejnej okazji. Z taką stratą tylko się będziesz męczył psychicznie i dostaniesz wstrętu do gry.
Powodzenia i pozdrawiam :)

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Ja to wszystko wiem, ale co z tego. To wszystko jest zwiazane z brakiem konsekwencji. Stawialem SL, ale tym razem nie postawilem i tym razem nie mialem szczescia, bo byly cukierkowe przemowienia. Do tego te trzy pozycje moglem doslownie po trzy razy zamykac z zyskiem i nie zrobilem tego, bo liczylem na dluzszy term i spadek do 1.1850. Cos mi takie przewidywania nie wychodza, bo juz ktorys raz z takij podejsciem sie przejechalem.

Nie ma sie co rozwodzic nad moja osoba, ja wszystkie swoje bledy i problemy znam, niestety najwiekszym jest to ze przez pewne straty juz nie jestem w stanie sie ich wyzbyc. Najlepszym rozwiazaniem byloby to wszystko rzucic w cholere i zajac sie zyciem codziennym. Pewnie lepiej bym na tym skorzystal i znacznie wiecej mialbym przyjemnosci. Pomijajac fakt ze za pieniadze, ktore w sumie przez te prawie 3 lata stracilem moglbym kupic samochod.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

andy11 sory że w Twoim temacie się udzielam, jak coś to mnie wygoń :)
MajorGC załóż dziennik na forum. Opisz tam swój plan gry. Wrzucaj screeny z wejść. Opisuj stratne pozycje i czy były w nich jakieś błędy, czy zagranie było zgodne z planem tylko akurat się nie udało. To bardzo dużo daje. No i jeśli się regularnie traci to lepiej grać jak najmniejszymi pozycjami.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Panowie i Panie...
specjalnie wkleilem wykres MajoraGC..po to abyscie mogli sie wypowiadac jakie bledy zostaly popelnione, a wy oczywiscie nie postawiles SL , odpocznij, gdybys mial starty tylko -200zl to bys mogl sobie poczekac,stawiasz Sl i jak sie pomyliles czekasz dalej , etc.....

przeciez to nie to chodzilo...
zaznczylem na wykresie to i owo..
a moim zdaniem bylo tak:

zajal 1 pozycje przy niebieskiej linii.
zajal 2 pozycje w srodku kanalu
zajal 3 pozycje na pierwszym dolku

i te pozycje mial bez S/L udalo sie , byl zarobiony (kazdy moze sobie policzyc ile w pipsach byl zarobiony) ale nadal nie postawil S/L czyli popelnil bledy takie:

1) nie zabezpieczyl zyskow na pozycji
2) nie skeszowal 60% pozycji zyskow
3)nie postawil S/L obronnego

to popelnil bledy
nastepnie :
1) nie zauwazyl Pin Bara (byl to juz pierwszy mocny sygnal aby stac sie elekrycznym , i mogl jeszcze postawic S/L

2) nie zauwazyl nastepnej swieczki po Pin Barze ( prosze zobaczyc jak cena wrocila do polowy Pina Bara , reguly tak jest ) nastepny syganl odwroceniu sie

3)nastepna swieczki potwierdzily juz

4)zielony kwadracik (prosze zobaczyc co cena wyprawiala)

5) pierdniecie Pana Novotnego...

6) Pozniej odezwal sie syndrom cena wroci ( a ona szla i szla)

a teraz zaprszam na Wasze podsumowanie..

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

adamkaluza pisze:andy11 sory że w Twoim temacie się udzielam, jak coś to mnie wygoń :)
MajorGC załóż dziennik na forum. Opisz tam swój plan gry. Wrzucaj screeny z wejść. Opisuj stratne pozycje i czy były w nich jakieś błędy, czy zagranie było zgodne z planem tylko akurat się nie udało. To bardzo dużo daje. No i jeśli się regularnie traci to lepiej grać jak najmniejszymi pozycjami.
mozesz pisac ile chcesz i wklejac wykresy.. :D

ODPOWIEDZ