Z nedzy do pieniedzy ..:)
ja widze ze klania sie jeden z glownych czynnikkow systemu gry...
czyli MM tak zwane zarzadzanie pieniedzmi...zaraz kazdy powie ze ja mamo odp system zarzadzania pieniedzmi i itd... ale po wypowiedziach waszych tak wcale nie wyglada
1) piszesz ze trzeba miec odpowiednie depo im wieksze tym lepiej...
czyli jakie depo chcialbys miec... 100tys 1mln czy moze 10mln lub wiecej 100mln...
czy majac takie depo zaczal bys zarabiac regularnie...?
czy moze wielkie depo pozwolilo by ci dluzsza gre...?
widzisz ja ci odpowiem ze nie ma znaczenia jakim depo grasz czy duzym czy malym... jesli jestes dobry to poradzisz sobie i na tym i na tym..
caly problem tkwi w tym wlasnie MM aby nie stracic go, odpowiednio zarzadzac pieniedzmi, miec w glowie przeliczniki pipsow na $ i na odwrot,
ja wiem ze gracze np zrobili trejda na 100pips i grali microlotem i jest im przykro ze jakby mieli wieksze depo to by zagrali 10 badz 100lotami... ale czy zadali sobie pytanie czy sa przygotowani emocjonalnie/psychicznie na taka gre takimi pieniedzmi...
S/L ustawia sie 1,2,3% ..do depo na jedna transakcje... ( moze to byc 10,15,25pips plus spread, commision) poza tym S/L trzeba umiec stawiac , patrzac na wykres widzimy co wyprawiala cena i gdzie mozemy go postawic..
czyli MM tak zwane zarzadzanie pieniedzmi...zaraz kazdy powie ze ja mamo odp system zarzadzania pieniedzmi i itd... ale po wypowiedziach waszych tak wcale nie wyglada
1) piszesz ze trzeba miec odpowiednie depo im wieksze tym lepiej...
czyli jakie depo chcialbys miec... 100tys 1mln czy moze 10mln lub wiecej 100mln...
czy majac takie depo zaczal bys zarabiac regularnie...?
czy moze wielkie depo pozwolilo by ci dluzsza gre...?
widzisz ja ci odpowiem ze nie ma znaczenia jakim depo grasz czy duzym czy malym... jesli jestes dobry to poradzisz sobie i na tym i na tym..
caly problem tkwi w tym wlasnie MM aby nie stracic go, odpowiednio zarzadzac pieniedzmi, miec w glowie przeliczniki pipsow na $ i na odwrot,
ja wiem ze gracze np zrobili trejda na 100pips i grali microlotem i jest im przykro ze jakby mieli wieksze depo to by zagrali 10 badz 100lotami... ale czy zadali sobie pytanie czy sa przygotowani emocjonalnie/psychicznie na taka gre takimi pieniedzmi...
S/L ustawia sie 1,2,3% ..do depo na jedna transakcje... ( moze to byc 10,15,25pips plus spread, commision) poza tym S/L trzeba umiec stawiac , patrzac na wykres widzimy co wyprawiala cena i gdzie mozemy go postawic..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
rozumiem ze piszesz o aud/usd..kupidyn pisze:wyglada na to, że teraz trochę się skorekci
ja sadze ze moze spasc do 1.0377 i potem do 1.0364 jesli te pozimy puszcza to poleci do 1.0327 lub 1.0298
do tych poziomow mozna dodac pare pipsow....
tak ja to widze
I andy11 ma racje, jak można grać jak się nie potraficie opowiedzieć czy opisać co się zrobiło. Najlepiej składać winę na depo czy nie szczęsny sl itd. A błędów własnych się nie widzimy, rynek gra swoje a My się tylko podpinamy, to tak jak z osobowością buntownika robi co chce i ma w nosie nasze systemy.andy11 pisze:wiecie panowie i panie (zakladam ze panie tez czytaja ten watek) napiszcie z czym macie problemy a moze znajdzie sie jakies rozwiazanie...
bo jak was czytam to az mnie serce zaczyna bolec...
wiec do dziela i pkt napiszcie...
Sl to ratunek a nie jakaś kara, Sl to kwota której nie powinno być zal (żal ci sl to nie graj, brak depa zaboli bardziej) Demo też jest otwarte na propozycji nie musi być real żeby wyrabiać nawyki do gry, ciąć zmykać i inne rzeczy które możemy wykonać na platformie z pozycją. Jak będą nawyki to i psychice łatwiej pójdzie w realu.
Wali ci sl to zrób statystykę ile zebranych pipsów do straconych do pozycji stratnych i trafnych, żeby wiedzieć jaki sl jest ci potrzebny żeby mógł zarobić, ile pozycji możesz mieć stratnych do jednej zyskownej .
To wszystko za działa dopiero z odpowiednią powtarzalności. Jak ma być powtarzalność np. jak jest strach przed zamknięcie stratnej pozycji (sam nasz instynkt każe ma uciekać ) to uciekaj bo tu niema czasu na myślenie, kaska odpływa z konta. Czym bardzie skomplikowane procedury to je trudniej wykonać.
Jak robimy coś przeciwko naturze naszego umysłu, to nasz umysł się nie skupia na rozwiązaniu problemu a na przełamaniu własnej natury. Coś podobnego jak kłamiemy, umysł jest bardzie aktywny, przeciwieństwie gdy mówimy prawdę pracuje równo miernie i spokojnie.
A ja uważam że większy kapitał jest potrzebny, do osiągnięcia sukcesu na rynku forex , a to tylko po to żeby uciec przed myślą " będę ryzykował do zarobienia większej kasy, a później będę trzymał się MM" i skupić się na strategii i rozsądnym mm.
Sam jak zaczynałem wpłacałem po 50 -60 zł i wszystko przegrywałem z bardzo prostej przyczyny, irytowało mnie to że trafiając na ruch 50 pipsów zarabiałem zaledwie 16 zł , niby dużo w skali procentowej konta, ale w skali normalnego pieniądza to nie wiele. A wiadomo , że nie zawsze trafi się taki ruch, więc irytacja się coraz bardziej pogłębiała, zacząłem szukać wejść na siłę byle dorobić się jakiejś większej kasy.
Dopiero lekko ponad rok temu wpłaciłem równe 2000 zł , początkowo przyjąłem zasadę 5 % mogę stracić dziennie. Wtedy wszystko się odmieniło, średnio zarabiałem 150 -250 zł na dzień , więc nie czułem irytacji że tyle pracy a zarobiłem zaledwie na kilka piw i dzięki temu zrozumiałem że muszę skupić się na utrzymaniu rozsądnego MM, a statystyka zrobi resztę
Czemu nie wierzę , że nauczyłbym się tego przy małym kapitale ? a bo z tych wpłat po 50-60 zł uzbierało się ponad 2500 zł
i nic z tego nie wynikło.
A obecnie po zamknięciu swojego pierwszego roku na plusie. Uważam, że wpłata większej gotówki była dla mnie zbawieniem inaczej pewnie do dziś siedziałbym na garnuszku rodziców i żył marzeniami
Oczywiście przed wpłatą 2000 zł miałem szczegółowo opracowaną i przetestowaną strategię , udokumentowaną zdjęciami oraz krótkimi motywacyjnymi zdaniami typu "chciwy traci dwa razy" nad monitorem na tablicy korkowej
Sam jak zaczynałem wpłacałem po 50 -60 zł i wszystko przegrywałem z bardzo prostej przyczyny, irytowało mnie to że trafiając na ruch 50 pipsów zarabiałem zaledwie 16 zł , niby dużo w skali procentowej konta, ale w skali normalnego pieniądza to nie wiele. A wiadomo , że nie zawsze trafi się taki ruch, więc irytacja się coraz bardziej pogłębiała, zacząłem szukać wejść na siłę byle dorobić się jakiejś większej kasy.
Dopiero lekko ponad rok temu wpłaciłem równe 2000 zł , początkowo przyjąłem zasadę 5 % mogę stracić dziennie. Wtedy wszystko się odmieniło, średnio zarabiałem 150 -250 zł na dzień , więc nie czułem irytacji że tyle pracy a zarobiłem zaledwie na kilka piw i dzięki temu zrozumiałem że muszę skupić się na utrzymaniu rozsądnego MM, a statystyka zrobi resztę

Czemu nie wierzę , że nauczyłbym się tego przy małym kapitale ? a bo z tych wpłat po 50-60 zł uzbierało się ponad 2500 zł

A obecnie po zamknięciu swojego pierwszego roku na plusie. Uważam, że wpłata większej gotówki była dla mnie zbawieniem inaczej pewnie do dziś siedziałbym na garnuszku rodziców i żył marzeniami

Oczywiście przed wpłatą 2000 zł miałem szczegółowo opracowaną i przetestowaną strategię , udokumentowaną zdjęciami oraz krótkimi motywacyjnymi zdaniami typu "chciwy traci dwa razy" nad monitorem na tablicy korkowej

2000zł kapitału i 250 zł dziennie to ile ryzykowałeś na wejście? bo ponad 20% zysku wychodzi
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
US durable goods orders rise 1.6% in June, largely confined to aircraft; core capital goods orders fall 1.4%
US initial jobless claims fall to 353,000 from 388,000; faulty seasonal adjustment again suspected
US pending home sales fall1.4% in June, weaker than expected
30 year mortgage rates fall to record low of 3.49% in US
IMF to publish Spain’s article IV review on Friday
Spanish 10 year yields drop back below 7% after Draghi comments
Greek PM: Will proceed with bailout accord
Barroso: Greece has clear commitment from Europe
Ireland makes tentative return to bond markets with 5-year sale
US 10 year note rises 3 bp to 1.43%
S&P 500 rises 1.7% after Spain and Italy rally more than 5% each
Draghi has set a high bar for ECB action. If he does not deliver at the August ECB meeting next Thursday, the euro will resume its slide. Reviving SMP, another LTRO or potentially granting the ESM a banking license are some of the options on the table.
dzisiaj dane PKB Ameryki o 14.30 i zalozmy ze cena spadnie do 14.30 do poziomu 1.22218 lub 1.21845 i co wtedy ...? no wlasnie zle PKB to $ w dol a euro w gore (szansa na LL) , dobre to na odwrot (szansa na SS)... neutralne to konsolka srolka (to idziemy na plaze, poplywac lodka)....
jakie sa wasze zdania ..?
jakie sa wasze zdania ..?