Ten dzień nie należał do udanych, minimalnie zawyżony lot i zbyt optymistyczny SL na EU złożyły się na moją porażkę. Ale już nie będę grał w taki sposób, za bardzo sobie cenię moje zdrowie psychiczne abym je tak bezczelnie szargał na foreksie. Nie mam doświadczenia i cierpliwości na małe TF o czym poraz kolejny dosyć boleśnie się przekonałem, wracam na 4H i D1 i będę kontynuował opisywanie swoich wejść
Aktualny stan konta:
19.96 usd
I mam dwie pozycje:
GBPAUD, można tam obecnie zaobserwować coś co wygląda jak ZL.
CADCHF - na 0.9700 postawiłem oczekującego shorta z racji przecięcia się SMA10 z wykresem i gdy wejdzie zlecenie to będzie moment powstania ładnego sygnału ZL. Dodatkowo akcja rozgrywa się na dosyć dużej górce, czas pokaże czy złapałem ładną korektę.
Martwi mnie tylko że to jest końcówka tygodnia i praktycznie miesiąca, różne rzeczy mogą się dziać. Jak moje przypuszczenia okażą się słuszne to poćwiczę robienie piramidek
Ciekawi mnie co myślicie o tych trejdach, kapitał śmiechowy ale zauważyłem że najlepiej się czuję gdy jestem przyparty do muru i nie mam prawie żadnego marginesu błędu. Analizując moje wyniki z przeszłości zdziwiłem się, że o wiele większą skuteczność miałem posiadając 120-150usd i 0.1lota jako minimalna dostępna stawka. Wtedy w tydzień-dwa podwajałem depo i od tego momentu zaczynałem tylko tracić powracając do owych wspomnianych 100dolców. Po MC ostały mi się te drobniaki i postaram się wykręcić je do stówki, a potem od nowa jazda, jak mi się parę razy uda to dorzucę jakąs większą sumę

To tyle słowem wyjaśnienia sensu tego co będę tutaj opisywał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.