[EUR/JPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

No to mamy suprise... BOJ w wypowiedzi coś namieszał...
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

Na stooq pisza ze na rynku pojawily sie plotki o skoordynowanej obnizce stop procentowych przez glowne banki centralne.

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Co to znaczy dla JPY? Przecież oni nie podnieśli anie nie obniżyli?

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

wojtek1976 pisze:Na stooq pisza ze na rynku pojawily sie plotki o skoordynowanej obnizce stop procentowych przez glowne banki centralne.
obniżka przez FED wydaje się być pewna i została zdyskontowana , ECB zapowiedziało , że prędzej podniesie stopy ( najwyższa inflacja od 6 lat) , a plotki chodziły że o dziwo BOJ może obniżyć , co jeszcze kiedyś spekulowało się o podniesieniu i tak bardzo niskiej stopie% - no dziwne to wszystko , sam jestem bardzo ciekaw co ten Fukui namieszał .

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Nie będę mówił, ile utopiłem przez to, co się dzieje z jpy. Ktos wie chociaz, co tak naprawde zostalo powiedziane, bo nie wiem na podstawie czego mam budowac prognoze o zasiegu tej korekty.

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Panowie spokojnie to tylko lekkie zawirowanie... Nadal jesteśmy w trendzie spadkowym...

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

BOJ pozostawi stopy procentowe na poziomie 0,50 %

to plotki o skoordynowanej obniżce stóp procentowych przez najważniejsze banki centralne spowodowały osłabienie jena.W sumie nie wiadomo czy taka akcja bedzie miala wogóle miejsce jesli banki uznaja że sytuacja na rynkach finansowych nie jest jeszcze zbyt dramatyczna... :?

Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Stifler »

Gartley, proponuje dopracować zniesienia bo już nie pamiętam na czym bazowałem rysując własne (dawno to było).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

ja bazuje na zup73 sciagniety z tsd forex
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

moja opinia

27.01.07 zjazd docelowo na okolice 155 do godziny max 12. pozniej zalecam zamykac krótkie poczekac na sygnał odwrocenia rynku . z reszta czasy bedzie mało bo do 14 juz bedzie wiadomo.

moim zdaniem bedzie odbicie i powrót w okolice 160 do srody - czwartku.

tydzien w miare spokojny wiec od czwratku moze dojsc do wejscia w konsole z kierunkiem w dół

tu muscie wziac pod uwage juz niestety wsparcia bo moim zdaniem korekta sie wydłuzy.

konsola powinna zakonczyc sie troszke wyzej niz spadki w tym tygodniu . i tu sugeruje czekac w przyszłym tygodniu na dłuzszy sygnał kupna.

docelowo uwazam ze max poziom wzrostów moze tu dojsc w okolice 164-165 ale bezpieczny poziom dla longów to przedział 163- 164 .

wazne wydarzenie które moze cos namieszac to kolejne ciecie stop procentowych przez fed i radze sie na konsekwencjami decyzji tej instytucji głeboko zastanowic

oczywiscie ta prognoza moze ronie dobrze dotyczyc gbp/jpy i aud/jpy(ten bardziej wiarygodny)

jakie wnioski dotakowo wypływaja z tych załozen??

euro/usd -konsola w dół plus dalsze wzrosty bardzo mozliwy powrót w okolice 1,49
gbp/usd - konsola + przedłuzenie korekty

no i pamietajmy ze spadki powinny byc gwałtowniejsze lecz ciecia stóp w usa zaburzaja w tym cyklu pewne procesy moim zdaniem

ODPOWIEDZ