Gonimy króliczka czyli zasypywanie dziur.
Wg mnie granie na takie luki na FX jest totalnie bez sensu i mija się z ideą.
Mam nadzieję, że masz świadomość, iż u jednego brokera luka po danych może wystąpić, a u innego już nie? To kwestia feedu i filtrowania danych, a nie zachowania rynku. Domykanie się luk to nie zjawisko, które występuje u wybranych brokerów ale na całym rynku, a w przypadku takich luk pod którą zagrałeś, to tylko kwestia feedu i serwera brokera.
Mam nadzieję, że masz świadomość, iż u jednego brokera luka po danych może wystąpić, a u innego już nie? To kwestia feedu i filtrowania danych, a nie zachowania rynku. Domykanie się luk to nie zjawisko, które występuje u wybranych brokerów ale na całym rynku, a w przypadku takich luk pod którą zagrałeś, to tylko kwestia feedu i serwera brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
pozycja z luki z automatu otwarta, a pozostałe już po fakcie ręcznie. Luki mniejsze niż MarginLevel sa pomijane.
Powtarzam, to tylko testy metody, warunki o których piszesz i jeszcze inne będe analizował jak cwaniak zacznie prawidłowo otwierać i zamykać. A takie luki w trakcie tygodnia nie tylko po danych mogą być. Na interwencjach na przykład też. W wypadku interwencji i dużego ruchu w kierunku luki, grid obronny powinien sam wyłapać myślę, do 50% możliwych. Ale to na razie założenia.
Powtarzam, to tylko testy metody, warunki o których piszesz i jeszcze inne będe analizował jak cwaniak zacznie prawidłowo otwierać i zamykać. A takie luki w trakcie tygodnia nie tylko po danych mogą być. Na interwencjach na przykład też. W wypadku interwencji i dużego ruchu w kierunku luki, grid obronny powinien sam wyłapać myślę, do 50% możliwych. Ale to na razie założenia.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Tylko, że tu jest ta sama zasada co przy w/w lukach. Jak była interwencja SNB to u jednego brokera była luka na 50 pips, a u drugiego nie było wcale.mike_05 pisze:A takie luki w trakcie tygodnia nie tylko po danych mogą być. Na interwencjach na przykład też. W wypadku interwencji i dużego ruchu w kierunku luki, grid obronny powinien sam wyłapać myślę, do 50% możliwych. Ale to na razie założenia.
To już lepiej dodać warunek by grał tylko w niedzielę lub o wyznaczonej godzinie.mike_05 pisze:pozycja z luki z automatu otwarta, a pozostałe już po fakcie ręcznie. Luki mniejsze niż MarginLevel sa pomijane.
Testować możesz jak chcesz tylko moim zdaniem nie jest to zgodne z ideą grania pod luki. Co innego gdyby to było na DAXie na otwarciu rynku, gdzie kwotowania i luki są zgodne (w przybliżeniu) u różnych brokerów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
A czy ja chcę potwierdzić jakąś idee? Nie. Wszystko co robię to eksperymenty oparte na obserwacji i pomysły nie brane z powietrza.
W stopce jest idea.
Gdyby automat już był gotowy, powinno to wyglądać co najmniej tak jak na obrazku. Jak widac, pierwotne założenie domykania luk, podparte alternatywą, ze sie nie domknie może być zyskowne. Co do wyboru brokera, rodzaju platformy itd, to przyjdzie na to czas. Próby obecnie na bossie z przekory i w zasadzie wybór przypadkowy, bo wkurza mnie u nich mała płynność i ilość zamykanych pozycji z poślizgiem na lukach. Przyjdzie czas, sprawdzę na innych, jeżeli coś z tego w ogóle będzie rokować.
"Wszyscy wiedza, ze się nie da. Aż przyszedł jeden, co nie wiedział i zrobił."
W stopce jest idea.
Gdyby automat już był gotowy, powinno to wyglądać co najmniej tak jak na obrazku. Jak widac, pierwotne założenie domykania luk, podparte alternatywą, ze sie nie domknie może być zyskowne. Co do wyboru brokera, rodzaju platformy itd, to przyjdzie na to czas. Próby obecnie na bossie z przekory i w zasadzie wybór przypadkowy, bo wkurza mnie u nich mała płynność i ilość zamykanych pozycji z poślizgiem na lukach. Przyjdzie czas, sprawdzę na innych, jeżeli coś z tego w ogóle będzie rokować.
"Wszyscy wiedza, ze się nie da. Aż przyszedł jeden, co nie wiedział i zrobił."
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Ok, nie traktuj tego jako odpędzanie Cię na siłę od tego pomysłu. Jedynie chciałem zwrócić Twoją uwagę, że domykanie się luk wynika z pewnych mechanizmów rynkowych, a luka pod którą zagrałeś wystąpiła lokalnie u brokera ze względu na feed i serwery. Jeśli to Ci nie przeszkadza to OK.mike_05 pisze:A czy ja chcę potwierdzić jakąś idee? Nie. Wszystko co robię to eksperymenty oparte na obserwacji i pomysły nie brane z powietrza.
Jak najbardziej zgadzam się z tym więc i powodzenia"Wszyscy wiedza, ze się nie da. Aż przyszedł jeden, co nie wiedział i zrobił."

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu