Jaka platforma na poczatek?

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

GosiaM pisze:Ja gram na www.ironfx.com i jestem zadowolona - możesz sobie grać nawet z komórki (co dla mnie jest bardzo wygodne)
Ciężko znaleźć brokera, który nie daje takiej możliwości... O IronFX można poczytać tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=16013

Była przedstawicielka na forum ale gdzieś ją wcięło przy niewygodnych pytaniach... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

O faktycznie, dzięki ;) Może wyparowała na tym Cyprze... ;) Ale z tego, co widzę, to wszędzie, gdzie się pojawili przedstawiciel czegoś, to ludzie lubią zadawać mnóstwo "niewygodnych" pytań...

baba
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: baba »

Witam! A jakiego broka polecilibyscie na poczatek na real? Mam zamiar raczej skalpować wiec liczy sie dla mnie szybkosc realizacji + spready. Chcialbym grac na poczatek mikrolotami, ale nie ogranicza to wielkosci wymaganego poczatkowego depo. Mam konto w DM BOŚ, ale zauważyłem, że nie są tutaj przesadnie lubieni ;) tak więc z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki :) Pozdro!

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

podbijam pytanie jak wyzej. jaki broker do skalpowania, tak na sam poczatek z dzwignia 1:500 ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Na takie pytanie niestety muszę się zareklamować i odpowiedzieć: FxPrimus. Jeśli chodzi o egzekucję, poślizgi oraz spread są praktycznie bezkonkurencyjni.

Na stronie głównej na razie przerwa techniczna - a tak w ogóle to zachęcam obserwację kilku brokerów i wybór tego, który nam się spodoba.

A jak już macie konto - obserwujcie historię zleceń - bardzo dobrze na SL widać "jakość" brokera jeśli chodzi o poślizgi. Zobaczcie na jakim poziomie był ustawiony SL - a po jakiej cenie się zrealizował. Jeśli cały czas widzicie inną cenę to nie radzę skalpować u takiego brokera.

Dokłądny opis brokera w www
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

Akhh
widzialem ze od dluzszego czasu reklamujesz tego brokera. problem w tym ze chcialbym wystartowac dla testow z kwota rzedu 300-400zl, a tutaj widze ze min to 250usd

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

to może lepiej spróbuj konta demo? Czy już miałeś?
Najlepiej przejrzyj dział o brokerahc, coś znajdziesz. ja mam demo u ironfx i też jestem zadowolona. ale sam musisz znaleźć swoje warunki u któregoś z nich.

areczek124
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: areczek124 »

Witam,

Ja chciałbym się przyłączyć do tematu tzn. prosić o waszą pomoc/opinię odnośnie wyboru brokera. Narazie będę zaczynał z demo, ale chciałbym nawet na demo grać środkami, którymi kiedyś tam jeżeli w ogóle będę chciał grać.

Moje wymagania w stosunku do borkera:
1. Najlepiej konto w PLN.
2. Jak najniższa wpłata początkowa.
3. Lewar najlepiej 1:200, 1:500.
3. Wiadomo spread, swap w granicach rozsądku, porównywalny z resztą, tu raczej dużych różnic nie ma.
4. Nie robi problemów z zarabianiem forsy.
5. Najlepiej z MT4:)

Znajdę coś takiego?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Admiral, tyle ze punkt 4 nie za bardzo tam pasuje.

areczek124
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: areczek124 »

tzn. problemy robią z wypłacaniem, czy występują poslizgi, czy jeszcze może coś innego?
przeglądając forum doczytałem się, że nie którzy brokerzy robią problemy ze scalpingiem, jeśli o to chodzi to dla mnie jeszcze droga daleka. Ja chcę się oprzeć na początku o PA na TF od H1 do D1.

ODPOWIEDZ