Prawie jak dziennik czyli moje spojrzenie na rynek

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

-7p :568:

Obrazek
upload images

0p :568:

Obrazek
hosting images

Szczegóły:
http://youtu.be/eVFxrjz6PGs

Zagrania z piątku. Przymierzałem się do złapania S'ki na parze z euro ale pierwsza próba na edku zakończyła się SL a druga na ejku trwała ponad 3h :shock: i musiałem wyjść tuż przed danymi na 0 a potem cena fajnie dotarła sobie do okrągłego poziomu i TP na 90p beze mnie :(
Dane to jednak zawsze loteria i chociaż byłem przekonany do S'ki przez co tak długo trzymałem tą pozycję zamiast zamknąć ją gdzieś wcześniej na głupich 10p i mieć dzień na 0 to najpierw mogli zrobić kilka pipsów wyżej aby wyciąć SL więc wolałem być poza rynkiem.

Wrzucam zagrania dopiero z piątku bo to pierwsze z filmem. Mam filmiki z całego tygodnia bez wejść więc nie wrzucałem ale dla zainteresowanych:
http://youtu.be/k0OF_i_WonQ
http://youtu.be/UjjEbnsA0v8
http://youtu.be/DEUoVdDQjKQ

Filmiki bez wejść ale to nie znaczy że cały tydzień to tylko te 2 z piątku. Często gram po południu ale nie mam możliwości wtedy nagrywać. Za chwile wyjątkowo kilka screenów.

Podsumowanie:
Obrazek

I plan:
Obrazek
photo hosting

Na ten fatalny wynik złożyło się kilka rzeczy. Przede wszystkim akurat teraz zwiększyłem pozycję i na dodatek przytrafiła się seria strat co podsumowało się na taki wynik.
W sumie to wystarczyło jedno wejście aby być na plus ale przez cały tydzień takiego nie miałem :/ tylko SL albo BE - jakaś masakra. Chociaż kilka okazji na takie jedno wejście było ale ciasne SL nie dało rady i np:
Obrazek
hosting images

albo tutaj
Obrazek
image upload

I jeszcze przykład wejścia z którego uciekłem na BE bo przestało mi się podobać a ustawiony SL nie był osiągnięty i do TP na luzie dotarło troszkę później:
Obrazek
image upload

Ciężki tydzień jak nie ma się ani jednego wejścia na plus. Muszę teraz wrócić do wcześniejszej wielkości pozycji. Z kapitałem to w sumie wróciłem po 4 tygodniach planu do stanu początkowego przez co będzie ciężko to nadrobić ale jeszcze się nie poddaje :) Teraz najważniejsze to kontynuacja planu gry i nie przejmowanie się takim tygodniem. Do końca miesiąca jeszcze sporo czasu więc nie ma się czym przejmować.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Jakiś czas nie pisałem więc wypada się pożegnać na jakiś czas z forum.

Poprzedni tydzień znowu zacząłem fatalnie bo od straty w jeden dzień 1,2tys i to był ostatni dzień który nagrywałem. Zrobiłem sobie troszkę przemyśleń i jeden dzień przerwy. Dwa kolejne dni przyniosły zysk po 3 stówki więc odrobiłem połowę strat grając połówką pozycji - aż żal że tylko połówką ale ważniejszy był wtedy spokój. No i został piątek ale akurat coś się wydarzyło (sprawa osobista) i miałem odpuścić ale uparłem się aby odrobić straty i skończyło się jak to zwykle bywa przez co zamknąłem tydzień na stracie 1 tysiaka.

Ten tydzień też kończę na stracie chociaż już mniejszej bo 4 stówki ale cały czas nie odzyskałem spokoju w grze i bardzo głupio robię straty. Analizy i określenie kierunku przeważnie mam prawidłowe ale coś się pochrzaniło z moją pewnością siebie bo albo marnuje sygnały albo źle je wykorzystuję. I to przykłady mógłbym wrzucać każdego dnia ale dla uproszczenia dzisiejszy:

Obrazek
free image hosting

Już sam nie wiem jak mam wrócić do dawnego wykonywaniu planu więc zacznę od odpoczynku od forum. Miesiąc zapowiada się na spory minus dlatego już się z tym pogodziłem. Teraz liczy się odzyskanie pewności siebie i postaram się zakończyć chociaż ten jeden tydzień w miesiącu na plus. Czasami tak bywa że nie wszystko wychodzi i pora pogodzić się z porażką :(

Tyle razy wracałem na forum że można w ciemno obstawiać że kiedyś znowu się pojawię ale na razie mam inne plany.

Pozdrawiam
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

guccon, jak tam udało się odzyskać spokój i jeśli tak to czy miało/ma to wpływ na wyniki ?

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Re: Prawie jak dziennik czyli moje spojrzenie na rynek

można tak powiedzieć chociaż miałem troszkę wydatków przez co więcej wypłacałem niż zarabiałem i niezbyt dobrze wpływa to na psyche
coraz większa presja się włącza a przy dużym ryzyku na pozycję jak przychodzi gorsza seria ma to negatywny wpływ na moją grę przez co ostatnio znowu utknąłem w takim okresie raz lepiej raz gorzej

ODPOWIEDZ