Jak zacząć?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

GosiaM pisze:Zazwyczaj szkolenia są za "friko" jak włożysz odpowiedni kapitał...
Męczył mnie kiedyś koleś z markest.com spytałem się o szkolenie to mieli chyba za 5 tyś. za darmo było od 100 tyś euro depozytu z jakimś guru. Na darmowe szkolenia nie liczyłbym chyba że ktoś jest zupełnie zielony. Można sie dowiedzieć co to jest linia trendu, pips i jak wpłacić pieniądze do kasyna...
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem ;) http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

miler
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: miler »

Napisałem do nich. Twierdzą, że szkolenie jest w 100% darmowe.
Ja rozumiem to tak, że moim ewentualnym ryzykiem jest ta opłata miesięczna.
Muszę to przemyśleć. W 100% to ja zielony nie jestem, ale do nawet junior specjalisty to mi daleko ;-)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Cóż, z pewnością więcej można nauczyć się w OSTC niż w tym maximusie. Podobnie jest z Teletrade. Żerują na szkoleniach za 200-300 złotych, a jak faktycznie kogoś trafią, to ten dla nich zarabia kasę za niewielki procent zysków.

Są w internecie ogłoszenia, wystarczy zestawić ogłoszenie o pracy teletrade, maximusa i OSTC i z góry wiadomo kto robi sobie jaja, a kto ma poważne podejście do rzeczy (np. rozmowa kwalifikacyjna po angielsku, wyższe wykształcenie vs. ambicja do pracy, dyscyplina itd., co każdy wpisuje sobie w CV :D )

Na navi też jest temat o pracy na etacie na FX: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

A wracając do pytania "jak zacząć", obserwuj wykresy. Nie sięgaj na razie po wskaźniki, one potem pomogą w pokazywaniu sentymentu. Zwróć uwagę na zachowania ceny w poszczególnych godzinach. Zaznaczaj ekstrema i patrz co było wcześniej. No i dupogodziny trzeba wysiedzieć :)
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

temal pisze:Męczył mnie kiedyś koleś z markest.com spytałem się o szkolenie to mieli chyba za 5 tyś. za darmo było od 100 tyś euro depozytu z jakimś guru. Na darmowe szkolenia nie liczyłbym chyba że ktoś jest zupełnie zielony. Można sie dowiedzieć co to jest linia trendu, pips i jak wpłacić pieniądze do kasyna...
Ja z kolei widziałam na jednym forum, że się reklamuje BlueMasters: na każde pytanie: umów się z nami, my Ci wyjaśnimy... już sama taka reklama nie wzbudza zaufania...
Szkolenia trzeba wybierać samemu i nie decydować się tylko dlatego, że ktoś mi zaproponował.

miler
Bywalec
Bywalec

Ja spróbuję - sporo z nimi gadałem, również telefonicznie i wygląda to raczej na pewną firmę. Gdyby to był jakiś kant to pewnie ludzi już by wyzywali w sieci. Mniejsza z tym - na pewno przez szkolenie w tym Maximum Trading przejdę. Może coś z tego wyjdzie? Dam wam znać na forum.

Franeczka
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Franeczka »

O co w tym wszystkim dokładnie chodzi? Masz jakieś dokładniejsze info? Można sprawdzić czy jest to wiarygodna firma? Również widziałem ogłoszenia.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

miler pisze:Napisałem do nich. Twierdzą, że szkolenie jest w 100% darmowe.
Szkolenie to pewnie jakiś webinar.
Jeśli korzystnie przejdziesz etap praktyki w Maximus Trading zostaniesz zatrudniony i zwrócimy Ci koszty dostępu do danych i platformy transakcyjnej.
I podejrzewam że to jest sedno biznesu, udawać że się chce kogoś przyjąć na dobrych warunkach a tak naprawdę ściągać kasę od kandydatów.
Przepustką do Maximus Trading będzie przejście pomyślnie symulacji gry giełdowej i uzyskanie w niej minimum 2 tys. dolarów w ciągu jednego miesiąca.
Ciekawe od jakiej kwoty wyjściowej bo już tego nie napisali :D
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Tig3r pisze:Ciekawe od jakiej kwoty wyjściowej bo już tego nie napisali
Albo to ja czegos nie zrozumialem albo to Ty nie doczytales , 100 tys.
:roll:
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Ciekawa reklama się tutaj robi... :D na pewno bym nie wierzyła już w samo to, że jak pozytywnie się przejdzie, to się zostanie... na pewno się nie przejdzie pozoytywnie, może być milon powodów, a im zostanie wkład początkowy...

miler
Bywalec
Bywalec

Jaki wkład początkowy? Chodzi o kasę za pierwszy miesiąc? Więcej płaciłem za jednodniowe szkolenie z różnych tematów, więc to mnie średnio odstrasza. Inne informacje, które już znam - stop loss to 20 dolców dziennie. A buying power to 100 akcji. Takie możliwości dają na początku. Później ponoć wszystko rośnie.

ODPOWIEDZ