scalping - jak to sie robi?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
mortino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mortino »

skutecznośc metody spadła do 7:3..jesli ktos bedzie mial ochote sprawdzic to zróbcie zlecenia i zejdzcie z kompa na godz! ja dzisiaj nie zszedłem i mam plecy :/ je**ne emocje!!
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

mortino jak ustawiasz ta siatke zlecen , tzn. co wykorzystujesz ? Poziomy s/r fibo czy cos innego ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
mortino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mortino »

używam tylko s/r,ale podstawa jest dla mnie to że przy małym tp i większym sl prawdopodobieństwo realizacji jest wysokie,
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

rabit a z jakich wskaźników zazwyczaj korzystasz? z tych co piszesz tylko, czy z innych też?

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

skalp jest bardzo prosty, trzeba tylko wiedzieć, kiedy wejść, kiedy wyjść, mieć wysoką skuteczność, ciąć natychmiast straty i nie potrzeba do tego żadnych wskazników, bo tylko opózniają nasze decyzje

Pozdrawiam

ZICMAR
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

zicmar w takim razie dlaczego wciskałeś system ze średnimi i wskaźnikami które opóźniały decyzje, bo to trochę tak jak byś komuś nogę podkładał, mówisz że już nie musisz wciskać ludziom ciemnoty i potrafisz skalpować :) to cieszy.

chłopcy demowcy rules :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Darkey jego stopka z tym co napisał wyżej się kompletnie nie burzy.
Wiele osób zaczynało od woodi'ego,PE,NLA,itd.a teraz czysty wykres.Czy to oznacza że tamto nie działa? nie,po prostu nie jest im to potrzebne.
Po co takie zaczepki?

zicmar
Gaduła
Gaduła

Darkey, średnie nie są dla mnie wskaznikami, to po pierwsze, a po drugie zadnych wskazników ludziom nie wciskałem, bo ich nie potrzebuję, żadnych kresek na wykresach rysować też nie muszę, bo nie są mi one do niczego potrzebne a po drugie mi się nie chce, bo jestem nygusem, krótko mówiąc całą sprawę załatwiają za mnie średnie, które same rysują się na wykresie, a po trze3cie średnie niczego nie opózniają, chyba że jesteś na etapie przecięcia się średnich, krzyży śmierci, czy złotych krzyży, jeżeli taka jest Twoja wiedza na temat średnich, to długa droga jeszcze przed Tobą, zanim cokolwiek zrozumiesz, a z d
ema to chyba do końca życia nie wyjdziesz :lol:

Darkey, połącz sie ze mną na skype to Ci chętnie pokaże, jak naprawdę chodzi cena i do czego mi są potrzebne średnie

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Dzięki ale za żadne skarby :) to ja już wolę te kreski może i bardziej wymagające ale za to bardziej cieszy :) i też zdaję sobie sprawę z tego jak chodzi cena, dzięki temu będę mógł jak to napisałeś
zicmar pisze:wiedzieć, kiedy wejść, kiedy wyjść, mieć wysoką skuteczność, ciąć natychmiast straty
bo o to w tym wszystkim chodzi :) a najlepszy system to własny system, zresztą kto co lubi.

Na obecnym etapie nie używam już żadnych udziwnień typu średnie i wskaźniki to już było i nie chcę do tego wracać :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

zicmar
Gaduła
Gaduła

średnie to nie udziwnienie, a jak ich nie rozumiesz to nie krytykuj, bo ja Twoich dziwnych kresek też nie krytykuje, w każdym razie życzę powodzenia :wink:

ODPOWIEDZ