Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Bratis pisze:1.czy ktos z doswiadczonych graczy gra na PLN?
2.Czy w zwiazku z egoztyka sa jakies zagrozenia ?
1. Nie mogę odpowiedzieć za wszystkich, ale wydaje mi się, że raczej grają na parach EURUSD, GBPUSD itp.
2. Poza dużym spreadem raczej nie.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Nie wiem czy jestem doświadczony, ale gram na USD PLN.

Zagrożenia?
- Gwałtowne ruchy, para bardzo wrażliwa na nastawienie do ryzyka. PLN jest na końcu łańcucha pokarmowego jeśli o to chodzi.
- Płynność też nie powala, co wpływa dodatnio na zmienność.
- NBP nie ma oporów, żeby interweniować.

Ale jest też parę plusów dodatnich ;)
- Łatwiej zorientować się w fundamentach pchających tę parę (bo to własne podwórko).
- Dobra pozycja daje dobrze zarobić.
- Para jako jedna z pierwszych traci i jako jedna z ostatnich zyskuje (wśród dolarowych).

Bratis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bratis »

obserwujac wahania USd/zlp na forexie dosc czesto ze zdumieniem widze gwaltowne ruchy kursu ,ktore musza byc spowodowane plytkoscia rynku.Czy wiecie moze jaki jest dzienny obrot nausd/zlp i eur/zlp?Jakiego to rzedu sa pieniadze.
Oraz druga sprawa ,jak wyglada rozliczanie sie z urzedem skarbowym?Samemu to sie robi czy broker autoamtycznie to pobiera?

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

czesc
szukam dzialajacego market deptha. czy jako skrypt do mt4 czy osobna platforma nie ma roznicy. wazne zeby dzialalo na koncie demo zeby nie trzeba bylo zakladac real konta. ten w skrypcie OCT (w admiral markets) nie dziala ani na koncie demo standard ani na tym demo pro. w bid i w ask ciagle same 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

szukam dzialajacego market deptha. czy jako skrypt do mt4 czy osobna platforma nie ma roznicy. wazne zeby dzialalo na koncie demo zeby nie trzeba bylo zakladac real konta. ten w skrypcie OCT (w admiral markets) nie dziala ani na koncie demo standard ani na tym demo pro. w bid i w ask ciagle same 0
Tylko wiesz, że na każdej platformie będziesz miał inną głębokość rynku?

Możesz sobie ściągnąc demo Dukascopy - tam jest MD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

zgadza sie. zalezne jest to od dostawcow danego brokera ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zgadza sie. zalezne jest to od dostawcow danego brokera ?
W przypadku brokerów z MT4 w sumie nie wiadomo dokładnie choć w teorii tak powinno właśnie być.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jacek78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek78 »

Ja teraz używam konta demo IronFX i jestem zadowolony, nawet mam już jakiś demo ( wirtualny) zysk :):P

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Niech Cię to nie zwiedzie. Konta demo działają w oderwaniu od warunków kont realnych (brak dealer'a, opóźnień, poślizgów, rekwot, przeskoków SL, etc.) - jednym słowem brak konfliktu interesów. Demo to jak dziewczyna na imprezie. Wymalowana, wystrojona, pięknie wygląda, a potem się okazuje że pod kiecą... niezgodność z umową ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Stforex pisze:Wymalowana, wystrojona, pięknie wygląda, a potem się okazuje że pod kiecą... niezgodność z umową
Akurat umowy to mało kto czyta ale wiadomo... Na imprezie alkohol to się o tym nie myśli ;). No i jest się jakimś takim hm odważniejszym ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ