Forex - byle do przodu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Forex - byle do przodu

Nieprzeczytany post autor: ByleDoPrzodu »

Witam. Jestem tutaj nowy i chciałbym prowadzić dziennik swoich zmagań na rynku walutowym. Bede inwestował na euro/usd i tylko tego sie trzymam. Moja strategia opiera sie tylko na okreslaniu trendu oraz bazowaniu na ema(34). To wszystko.

Zasady:
inwestuje w godzinach: 9-18 (GMT + 01) \{12-14}
SL = 10
TP = 4 lub 5

Broker: Admiral Markets
Kapital <100zł
Lot: 0.01

Dziennie zamierzam brać z rynku 10-20 pipsów. Jeśli do 10:00 rano zbiore te 10,20,30pipsów to zamykam platforme i do końca dnia nie myśle o tym co się dzieje na e/u. To jest ten styl który mi najbardziej pasuje. Więc komentarze typu.

W pn zacznę podawać wyniki z rynku. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pierwszy podstawowy błąd zły stosunek sl do tp tzw. risk/reward tp musi być 2 lub 3 wiekszy od sl np sl 10, tp 30p lub (10 i 20) w dłuzszej perspektywie stracisz pieniadze gdyż nie dasz rady utrzymać tak wysokiej skutecznosci chyba nawet nikt nie jest w stanie tak czy siak powodzenia :)

ja np: gram tak : http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=370183
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Co za bzdura. :roll: Daj mu grać i się nie wymądrzaj...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

ByleDoPrzodu pisze:Kapital <100zł
Lot: 0.01
Rachunek realny, tak? Popieram kapitał początkowy, tzn jego wielkość :) Popieram też wielkość lota :) Ustaw sobie dźwignię 1:500 jeśli jeszcze takiej nie masz. Na dłużej starczy depo, żeby pozycję otworzyć :)
Będziesz wrzucał screeny?
Powodzenia :D
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

lukpiasek pisze:pierwszy podstawowy błąd zły stosunek sl do tp tzw. risk/reward tp musi być 2 lub 3 wiekszy od sl
Cześć,

Wydaje mi się, że pierwszy i podstawowy błąd to raczej powtarzanie takich regułek. Coraz więcej osób zdaje się zapominać, że wartość oczekiwana zagrania to pdpdb straty x statystyczna strata + pdpdb wygranej x statystyczna wygrana. To powinien być jedyny wyznacznik (czy rzecz przypominana) przy tego rodzaju pouczeniach.

pzdr

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

no ok nie musi byc lecz powinien być wiekszy niż 1:1 najlepiej 1:2 lub 1:3 takie jest moje zdanie każdy może mieć swoje, przy jego założeniach sl10 tp5 dopiero skutecznosc 66,66(6)% da mu że wyjdzie na zero (a gdzie zarobek) czyli 2na3 pozycje musi mieć na plus(tp) jest to na pewno trudne do osiagniecia choc możliwe ale niestety moim zdaniem rowniez lekko obciazajace psychike no ale kto co lubi sam jestem ciekaw jak mu pojdzie
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Stforex pisze:Co za bzdura. :roll: Daj mu grać i się nie wymądrzaj...
łudź się dalej :wink: ps, mowa o trejdingu manualnym oczywiscie jak dla mnie bezsens miec wiekszy sl niż tp na dłuższą mete :roll:

Jakr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jakr »

Pochwal się swoimi wynikami, chętnie zobaczymy co potrafisz, bo krytykowanie kogoś, kto dopiero zaczyna, tylko dlatego, że ma inny system niż Ty jest żałosne.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Jakr pisze:Pochwal się swoimi wynikami, chętnie zobaczymy co potrafisz, bo krytykowanie kogoś, kto dopiero zaczyna, tylko dlatego, że ma inny system niż Ty jest żałosne.
krytyka jest dobra, zwlaszcza dla poczatkujacych. Warto zeby podparl ja jakimis dowodowami np. ze on przynajmniej zarabia, a ty nie bedziesz.

ja tez gram RR ktore jest 1:4 a czasami jak jest ciasno to 1:2 -daje to duzo miejsca zeby w razie bledu wyjsc na zero zamiast konczyc SL.

nie krytykuje twojego RR, chetnie popatrze jak ktos grajacy inaczej sobie radzi.

powodzenia.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Jakr pisze:Pochwal się swoimi wynikami, chętnie zobaczymy co potrafisz, bo krytykowanie kogoś, kto dopiero zaczyna, tylko dlatego, że ma inny system niż Ty jest żałosne.
bez obrazy ale za żałosne uważam takie odzywki jak twoja, zwłaszcza że wnioskując po twojej obecności na forum i liczbie postów mało co o fx wiesz, kolega ByleDoPrzodu chyba założył dziennik żeby się uczyć. I fajnie jest wiedzieć że im większy rr tym lepiej dzięki takiemu zabiegowi można sobie zwiększysz szanse wygrania załóżmy że wyczesze 3 SL pod rząd grając według swoich zasad będzie musiał później w to miejsce wygrać 6 razy żeby mu się strata zwróciła co przy rr 1:3 po pierwszym tp miał by odrobione 3 straty a następne 5 zwycięstw pokryło by 15 ewentualnych SLi

ByleDoPrzodu jak ktoś coś pisze to po to żeby pomóc, jednak czasem ktoś coś pisze w dobrej wierze a suma summarum racji nie ma tak wiec to ty musisz oddzielić ziarno od plew :) powodzenia
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 21:00 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ODPOWIEDZ