Forex - byle do przodu
-
- Stały bywalec
Forex - byle do przodu
Witam. Jestem tutaj nowy i chciałbym prowadzić dziennik swoich zmagań na rynku walutowym. Bede inwestował na euro/usd i tylko tego sie trzymam. Moja strategia opiera sie tylko na okreslaniu trendu oraz bazowaniu na ema(34). To wszystko.
Zasady:
inwestuje w godzinach: 9-18 (GMT + 01) \{12-14}
SL = 10
TP = 4 lub 5
Broker: Admiral Markets
Kapital <100zł
Lot: 0.01
Dziennie zamierzam brać z rynku 10-20 pipsów. Jeśli do 10:00 rano zbiore te 10,20,30pipsów to zamykam platforme i do końca dnia nie myśle o tym co się dzieje na e/u. To jest ten styl który mi najbardziej pasuje. Więc komentarze typu.
W pn zacznę podawać wyniki z rynku. Pozdrawiam!
Zasady:
inwestuje w godzinach: 9-18 (GMT + 01) \{12-14}
SL = 10
TP = 4 lub 5
Broker: Admiral Markets
Kapital <100zł
Dziennie zamierzam brać z rynku 10-20 pipsów. Jeśli do 10:00 rano zbiore te 10,20,30pipsów to zamykam platforme i do końca dnia nie myśle o tym co się dzieje na e/u. To jest ten styl który mi najbardziej pasuje. Więc komentarze typu.
W pn zacznę podawać wyniki z rynku. Pozdrawiam!
pierwszy podstawowy błąd zły stosunek sl do tp tzw. risk/reward tp musi być 2 lub 3 wiekszy od sl np sl 10, tp 30p lub (10 i 20) w dłuzszej perspektywie stracisz pieniadze gdyż nie dasz rady utrzymać tak wysokiej skutecznosci chyba nawet nikt nie jest w stanie tak czy siak powodzenia 
ja np: gram tak : http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=370183

ja np: gram tak : http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=370183
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- adamkaluza
- Pasjonat
Rachunek realny, tak? Popieram kapitał początkowy, tzn jego wielkośćByleDoPrzodu pisze:Kapital <100zł

Będziesz wrzucał screeny?
Powodzenia

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Cześć,lukpiasek pisze:pierwszy podstawowy błąd zły stosunek sl do tp tzw. risk/reward tp musi być 2 lub 3 wiekszy od sl
Wydaje mi się, że pierwszy i podstawowy błąd to raczej powtarzanie takich regułek. Coraz więcej osób zdaje się zapominać, że wartość oczekiwana zagrania to pdpdb straty x statystyczna strata + pdpdb wygranej x statystyczna wygrana. To powinien być jedyny wyznacznik (czy rzecz przypominana) przy tego rodzaju pouczeniach.
pzdr
no ok nie musi byc lecz powinien być wiekszy niż 1:1 najlepiej 1:2 lub 1:3 takie jest moje zdanie każdy może mieć swoje, przy jego założeniach sl10 tp5 dopiero skutecznosc 66,66(6)% da mu że wyjdzie na zero (a gdzie zarobek) czyli 2na3 pozycje musi mieć na plus(tp) jest to na pewno trudne do osiagniecia choc możliwe ale niestety moim zdaniem rowniez lekko obciazajace psychike no ale kto co lubi sam jestem ciekaw jak mu pojdzie
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

łudź się dalejStforex pisze:Co za bzdura.Daj mu grać i się nie wymądrzaj...

krytyka jest dobra, zwlaszcza dla poczatkujacych. Warto zeby podparl ja jakimis dowodowami np. ze on przynajmniej zarabia, a ty nie bedziesz.Jakr pisze:Pochwal się swoimi wynikami, chętnie zobaczymy co potrafisz, bo krytykowanie kogoś, kto dopiero zaczyna, tylko dlatego, że ma inny system niż Ty jest żałosne.
ja tez gram RR ktore jest 1:4 a czasami jak jest ciasno to 1:2 -daje to duzo miejsca zeby w razie bledu wyjsc na zero zamiast konczyc SL.
nie krytykuje twojego RR, chetnie popatrze jak ktos grajacy inaczej sobie radzi.
powodzenia.
bez obrazy ale za żałosne uważam takie odzywki jak twoja, zwłaszcza że wnioskując po twojej obecności na forum i liczbie postów mało co o fx wiesz, kolega ByleDoPrzodu chyba założył dziennik żeby się uczyć. I fajnie jest wiedzieć że im większy rr tym lepiej dzięki takiemu zabiegowi można sobie zwiększysz szanse wygrania załóżmy że wyczesze 3 SL pod rząd grając według swoich zasad będzie musiał później w to miejsce wygrać 6 razy żeby mu się strata zwróciła co przy rr 1:3 po pierwszym tp miał by odrobione 3 straty a następne 5 zwycięstw pokryło by 15 ewentualnych SLiJakr pisze:Pochwal się swoimi wynikami, chętnie zobaczymy co potrafisz, bo krytykowanie kogoś, kto dopiero zaczyna, tylko dlatego, że ma inny system niż Ty jest żałosne.
ByleDoPrzodu jak ktoś coś pisze to po to żeby pomóc, jednak czasem ktoś coś pisze w dobrej wierze a suma summarum racji nie ma tak wiec to ty musisz oddzielić ziarno od plew

Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 21:00 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates