Trochę takie strzelanie, a dla nowego to raczej samobójstwo bo na bank będzie czekał aż wróci, a jak wiemy często nie wraca i pewnie taka świeca w drugą stronę była by zamknięta na stracie. Ile miałeś SL bo tu nie widać ?sds pisze: Nie ma co tym grubo grać, czasem złapie się kilka SL zanim wejdzie coś grubszego (na 2-3 do 1) więc nie jest to strategia dla każdego.
Nie umiem grac na fx...
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Tak, ale tamte linki prowadzą do elite section z tego co klikam, dostęp za 99$$ 
edit:
ok .. no nic popatrzę na kod starego ea..
chodziło mi o nazwę indykatora, template'a nie posiadam
edit2:
wielkie dzięki

edit:
ok .. no nic popatrzę na kod starego ea..
chodziło mi o nazwę indykatora, template'a nie posiadam
edit2:
wielkie dzięki

Ostatnio zmieniony 13 lip 2012, 20:23 przez peter_r, łącznie zmieniany 2 razy.
Któryś z tej paczki z http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2210peter_r pisze:chodziło mi o nazwę indykatora, template'a nie posiadam
po dwoch dniach przemyslen szukaniu roznych systemow zdecydowalem sie sprobowac gry na dywergencje na momentum nie mam jeszcze wybrane tf sl tp ani momentu wejscia , jak by ktos mogl cos poradzic to chetnie skorzystam
bede gral na demie bo nie chce kolejnego wykasowania konta jak bede juz cos umial to wtedy wejde na real
mowia ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo te wszystkie przegrane nauczyly mnie grania bez emocji przynajmniej tak mi sie wydaje
i jeszcze jedno jak ustale juz sztywne zasady wejscia w rynek ( mam nadzieje ze z czyjas pomoca ) to niech sie wali pali czy tam sra a ja wchodze:)
narazie tyle zyczcie powodzenia
bede gral na demie bo nie chce kolejnego wykasowania konta jak bede juz cos umial to wtedy wejde na real
mowia ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo te wszystkie przegrane nauczyly mnie grania bez emocji przynajmniej tak mi sie wydaje
i jeszcze jedno jak ustale juz sztywne zasady wejscia w rynek ( mam nadzieje ze z czyjas pomoca ) to niech sie wali pali czy tam sra a ja wchodze:)
narazie tyle zyczcie powodzenia
pierszy screan i pare pytan
gdzie ustawic sl i tp
na co zwrocic uwage jak po jednej dywergencji nastapila droga wedlug mnie dajaca odwotny sygnal do pierwszej
i jeszcze jedno pytanko jak ktos by mogl podpowiedziec jak wyznacza trend wiem ze dosyc banalne ale nie moge sobie z tym poradzic ( jakis wskaznik srednia szczyty dolki)
za kazda odpowiedz bede wdzieczny
gdzie ustawic sl i tp
na co zwrocic uwage jak po jednej dywergencji nastapila droga wedlug mnie dajaca odwotny sygnal do pierwszej
i jeszcze jedno pytanko jak ktos by mogl podpowiedziec jak wyznacza trend wiem ze dosyc banalne ale nie moge sobie z tym poradzic ( jakis wskaznik srednia szczyty dolki)
za kazda odpowiedz bede wdzieczny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To drugie nie jest dywergencją, czegoś takiego raczej się nie uwzględnia
wskaźnik w rejonach wykupienia możliwy retest, starał bym się wchodzić na żółtej SL w zależności od strategii albo bliższy albo dalszy a TP tak samo im bliżej tym pewniej
ale składanie oczekujących było by z deczka crazy lepiej poczekać i popatrzeć co cena chce robić niby też jestem za korektą ale kto ich tam wie
Nie przewiduj a reaguj 

Tak mi się wydaje
Dywerki są tylko gdy wykres idzie do góry a wskaźnik spada lub wykres idzie w dół a wskaźnik rośnie 

Tak mi się wydaje

Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 21:45 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates