I Ja też jeszcze kiedyś będę...
Wszedłem wtedy na ejku, gdyż cena przebiła wsparcie, tak jak to widać na screenie.
Praktycznie każde moja transakcja jest oczekująca i składam ją po przebiciu wsparcia lub oporu. Gra na odbicie nigdy mnie jakoś nie pociągała, bo nie wiedziałem czy cena przebija czy się odbija, a jak ustawiłem zlecenie oczekujące pod wsparciem, to jest spore prawdobodobieństwo, że cena pójdzie w dół. Oczywiście jest jeszcze możliwość, że cena po przebiciu wróci w górę, czyli wystąpi tzw. fałszywe wybicie. Może i te screeny które tu zamieszczam tego nie pokazują ale jak na razie moje konto jest na plusie.
Edit:
Sl ustawiam 20-25 pips, ponad/pod wsparciem/oporem.
Praktycznie każde moja transakcja jest oczekująca i składam ją po przebiciu wsparcia lub oporu. Gra na odbicie nigdy mnie jakoś nie pociągała, bo nie wiedziałem czy cena przebija czy się odbija, a jak ustawiłem zlecenie oczekujące pod wsparciem, to jest spore prawdobodobieństwo, że cena pójdzie w dół. Oczywiście jest jeszcze możliwość, że cena po przebiciu wróci w górę, czyli wystąpi tzw. fałszywe wybicie. Może i te screeny które tu zamieszczam tego nie pokazują ale jak na razie moje konto jest na plusie.
Edit:
Sl ustawiam 20-25 pips, ponad/pod wsparciem/oporem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jest tu na forum jeden taki kolega co prostym stochem, kanałem, obserwacją ceny w stosunku do ekstremów poszczególnych części sesji i wiedzą jak się budują poszczególne świece potrafi czasem wyrwać brokerowi dziurę w kieszeni......
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.