Cześć,
Od dłuższego czasu poszukuje pewnego EA, które będzie posiadało następujące funkcje:
1. Otwieranie zleceń kupna lub sprzedaży na każdym ticku.
2. Definiowania liczby otwieranych transakcji.
3. Definiowania poziomów SL i TP.
4. Otwierania kolejnych pozycji (short lub long) dopiero po realizacji zysku/straty z wcześniej otwartej pozycji, tzn, jeżeli z 4 transakcji jedna zostanie zamknięta na TP lub SL, to dopiero wtedy otwiera się kolejna.
Generalnie chodzi mi o to, że znając kierunek trendu chciałbym jak najwięcej z niego wyścignąć. Otwieranie kolejnych pozycji i ustawianie poziomów TP/SL zajmuje trochę czasu stąd potrzeba posiadania narzędzia, które pozwoli na wygodą, i przede wszystkim szybką parametryzację zleceń. Swego czasu miałem takie EA, jednak podczas reinstalacji systemu zaginęło w akcji i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednika spełniającego powyższe reguły, dlatego też zwracam się do Was z serdeczną prośbą o pomoc w odnalezieniu/stworzeniu EA.
Poszukuję EA
Nie, no - autorowi chyba chodzi o to, ze pozycja nie ma byc otwierana tylko na otwarciu/zamknieciu nowej swiecy, tylko o to, ze natychmiast po zamknieciu ktorejs pozycji ma otworzyc sie nowa, tak aby zawsze byla okreslona ilosc pozycji otwartych.Tig3r pisze:Zapomnij że to zadziałavadim pisze:1. Otwieranie zleceń kupna lub sprzedaży na każdym ticku.
Dokładnie o to mi chodzi ! Dlatego w pkt 2. zaznaczyłem, że liczba otwieranych pozycji powinna być definiowana.CoVal pisze:Nie, no - autorowi chyba chodzi o to, ze pozycja nie ma byc otwierana tylko na otwarciu/zamknieciu nowej swiecy, tylko o to, ze natychmiast po zamknieciu ktorejs pozycji ma otworzyc sie nowa, tak aby zawsze byla okreslona ilosc pozycji otwartych.Tig3r pisze:Zapomnij że to zadziałavadim pisze:1. Otwieranie zleceń kupna lub sprzedaży na każdym ticku.
EA chciałbym uruchamiać w określonej sytuacji. To mam być narzędzie, które pomaga w budowaniu pozycji, gdzie bardzo istotnymi czynnikami jest czas i jednoczesne definiowania poziomów TP i SL.Tig3r pisze:Równie dobrze otwórz sobie od razu max pozycjevadim pisze:Dokładnie o to mi chodzi ! Dlatego w pkt 2. zaznaczyłem, że liczba otwieranych pozycji powinna być definiowana.
No nic,chyba tutaj chyba pomocy nie znajdę. Prawie każdy chciałby mnie uchronić przed wyzerowanie konta...
To może nie jest tak, że tutaj pomocy nie znajdziesz. Ale dokładnie takiego EA gotowego pewnie nie znajdziesz, a jak już podajesz szczegółowe warunki jak ma takie EA działać, to jest to tak naprawdę "zlecenie". Myślę, że żaden programista nie będzie tracił swojego czasu tak "za nic".
Jeśli jest to zlecenie komercyjne to po prostu napisz.
Jak narazie często pojawia się u Ciebie słowo "chciałbym".
Ale to zbyt mało.
Jeśli jest to zlecenie komercyjne to po prostu napisz.
Jak narazie często pojawia się u Ciebie słowo "chciałbym".
Ale to zbyt mało.
Solą życia jest kasa.