Zasilacz UPS

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.

UPS

Problemów z zasilaniem nie mam - nie posiadam
7
50%
Problemów z zasilaniem nie mam - posiadam
5
36%
Mam problemy z zasilaniem - posiadam
1
7%
Mam problemy z zasilaniem - nie posiadam
1
7%

Liczba głosów: 14

elky_obi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elky_obi »

reptile, masz przelicznik, przykład UPS z danymi 865W, 1500VA taki kosztuje UPS ok 1,5 tyś jak dla mnie słaby liczysz sobie tak 1500VS=Wh/865W = 1,7h - półprzewodniki + monitor = ~1,1h jeśli jest nowiutki a to 865W takie musiałby mieć obciążenie komputer, jeśli masz niższe np 400W/450W zasilacz to kupujesz pod taki UPS oczywiście ten 865W więcej wytrzyma ale będzie mniej wydajny niż 400/450W i będą ubytki energii ale ogólnie więcej wytrzyma więc strata bardziej w poborze $ :D no i trzeba brać pod uwagę że jeśli forexujesz to nie zużywasz 100% komputera jak w przypadku grach.

Ja mam osobiście 1500VS/865W już 1,5 roku i ciągnie cały czas tak samo jak był nowy, podczas burz i zaników energii nigdy nie miałem problemów zawsze mogłem coś dokończyć itp itd.internet mam neostrade więc leci po kablu tele. modem podpięty pod ups i nie mam problemu z netem nawet gdy nie ma prądu bo telekomuna ma niezależna sieć elekt chyba że i tam padnie.

EDIT: do modemu wystarczy kupić złączkę w elektrycznym pod ups'a

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

blesS pisze:Ile wazy ten Twoj zasilacz? Mysle ze powinno byc to cos kolo 20kg.
Chyba wiecej :D Wszystko przez dosc spore trafo.
blesS pisze:I tak obecnie akumulatory sa lepsze niz kiedys, np zelowe.
No to skad takie roznice w parametrach..
Nowki akumlatory do aut czasem 2sezonow nie wytrzymuja.A w starych autach sa od poczatku niekiedy.Ze nowe wiecej pradu biora?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

reptile pisze: Nowki akumlatory do aut czasem 2sezonow nie wytrzymuja.A w starych autach sa od poczatku niekiedy.Ze nowe wiecej pradu biora?
Bo Polacy się gorszym sprzętem zadowolą i przyklasną na coś lepszego to trzeba 2 ka wydać. Tak pewnie mówią badania rynku zachodnich korporacji. :lol:
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 20:14 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

elky_obi pisze: taki kosztuje UPS ok 1,5 tyś jak dla mnie słaby liczysz sobie tak 1500VS=Wh/865W = 1,7h - półprzewodniki + monitor = ~1,1h
No ale te ceny sa jakies z kosmosu jak dla mnie za te parametry :lol:
Po prostu nie adekwatne.
elky_obi pisze:Ja mam osobiście 1500VS/865W już 1,5 roku
To ile wytrzymuje bez pradu?

Dodano po 1 minutach:

Esco mi to na jakas piepszona zmowe wyglada.Producentow na krajowym rynku duzo nie ma,zachodnie ceny podbite wyzej?

Przeciez srednio liczac elementy cos smierdza te ceny.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

elky_obi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elky_obi »

reptile pisze:elky_obi napisał:
Ja mam osobiście 1500VS/865W już 1,5 roku

To ile wytrzymuje bez pradu?
ok 50 minut i było jeszcze 10 % dla mnie to sygnał żebym kończył i niczego nie utracił ale miałem takich sytuacji 2 razy. Wszystko zależy od celu co chcesz zrobić ? domknąć projekty ? zakończyć transakcje ? dokończyć grę ? czy maksymalnie dojrzeć pozycji ? na tym co ja podałem maksymalnie dojrzysz do ok 50 minut i jeszcze Ci zostanie, na wszelki i pod ryzykiem, jak z SL'em albo zaryzykujesz albo wcześniej zamkniesz :lol: - także forex nie jest jakimś ewenementem w naszym środowisku :wink: tzn. nigdy nie sprawdzałem jak to jest jak się sam wyłączy na upsie bo w 99% przypadkach nie ma takiego ryzyka, przynajmniej ja nie miałem.

Poza tym możesz sobie ustawić że co 1 % ubytku będzie Ci pipać i pokazywać jaki jest stan.

ODPOWIEDZ