Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Arek
Bywalec
Bywalec

?

Nieprzeczytany post autor: Arek »

A nie wie ktoś czy istnieje jakiś broker na którym można założyć rachunek i nie trzeba odrazu wysyłać skanu dokumentów, tylko można np. dosłać po niedługim czasie? Tak się złożyło że ważność dowodu mi się skończyła i muszę czekać 3 tygodnie na nowy... :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak się złożyło że ważność dowodu mi się skończyła i muszę czekać 3 tygodnie na nowy...
Wszyscy (poważni) brokerzy wymagają dokumentu potwierdzającego tożsamość. Możesz posłużyć się paszportem lub prawem jazdy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Arek
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:
Tak się złożyło że ważność dowodu mi się skończyła i muszę czekać 3 tygodnie na nowy...
Wszyscy (poważni) brokerzy wymagają dokumentu potwierdzającego tożsamość. Możesz posłużyć się paszportem lub prawem jazdy.
Wiem i w sumie im się nie dziwię. Pisałem na live czacie z kimś z obsługi Admiral Markets AS. Paszport mam ważny jeszcze tylko tydzień - powiedzieli mi że musi być min. miesiąc, a prawo jazdy im nie wystarczy.

Dziwi mnie tylko że takie procedury mają, bo w końcu im też powinno zależeć na zdobywaniu nowych klientów.
Napaliłem się na inwestowanie bo od kilku miesięcy siedziałem na demach, i może to głupie ale nie chce mi się czekać 3 tygodnie na kawałek papierku.
Z drugiej strony nie chciałbym inwestować u jakiś nieznanych (niepoważnych) brokerów. Ale szkoda że prawajazdy nie akceptują, lub starego dowodu z opcją aktualizacji danych....

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Arek pisze:Dziwi mnie tylko że takie procedury mają, bo w końcu im też powinno zależeć na zdobywaniu nowych klientów.
Myślę, że przede wszystkim zależy im żeby nie otrzymać żadnej kary od regulatora ;). To jakby ktoś w banku miał Ci dać kredyt bez dokumentu i uwierzył na słowo, że za 3 tygodnie doniesiesz ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Arek
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:
Arek pisze:Dziwi mnie tylko że takie procedury mają, bo w końcu im też powinno zależeć na zdobywaniu nowych klientów.
Myślę, że przede wszystkim zależy im żeby nie otrzymać żadnej kary od regulatora ;). To jakby ktoś w banku miał Ci dać kredyt bez dokumentu i uwierzył na słowo, że za 3 tygodnie doniesiesz ;).
:( Czyli krótko mówiąc, nie pozostaje mi nic tylko czekać..... Prawa jazdy jako dokumentu tożsamości chyba nikt nie akceptuje. Szkoda, ale w każdym razie dzięki za pomoc.
W sumie jak będę miał tyle czasu, zanim zacznę bawić się w inwestowanie, to może ktoś ma jeszcze jakiś innych brokerów do polecenia. Na razie pisaliście o Admiral...
Przypomnę że chciałbym wpłacić ok 1tys zł (więc ważne aby mieli w ofercie mikroloty), grać na EUR/USD i robić głównie transakcje kilkudniowe. Grałem na demo w PLUS500, ale z tego co czytałem nie są zbyt profesjonalni. Podpowiedzcie jeszcze coś. Z góry dzięki

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Gram na demo bossa fx i sprawa pewnie banalna ale nie wiem czemu się tak dzieje. Otóż sprzedaje nzdusd po 0.7903 ustawiam sl po siągnięciu jakiegoś już zysku na 0,7902 czyli 1 pips. Zamyka zlecenia i mam zarobek 34,50pln ale czy nie powinienem mieć staraty 3 pipsów skoro spread to 4 pipsy?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Nie, ponieważ SL jest realizowany po cenie uwzględniającej spread. Czyli cena musi przebyć drogę 1 pip + spread, żeby SL zamknął zlecenie.

Polecam zapoznać się z terminami BID, ASK

i z tym tematem:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... highlight=

Bratis
Bywalec
Bywalec

usd/pln

Nieprzeczytany post autor: Bratis »

Dopiero czytam ksiazke na temat forexa ,ale do tej pory ine trafilem na jedną interesujacą mnie kwestie.
Otóz czy na forexie mozna grac na kursach usd/pln ,eur/pln ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Oczywiście, że można. Jednak PLN jest traktowane przez brokerów jako "waluta egzotyczna" , więc spready na tych parach są dość duże.
Solą życia jest kasa.

Bratis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bratis »

1.czy ktos z doswiadczonych graczy gra na PLN?
2.Czy w zwiazku z egoztyka sa jakies zagrozenia ?

ODPOWIEDZ