5% tylko dla elity czy ...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ts_A pisze: Min. 1000% do konca roku - serio.
Oczywiscie, ze mozliwe.

Pytanie tylko czy Ty dasz rade?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Początek nie jest zły :). Ale trzeba powiedzieć, że ostatnie tygodnie wydają się być nadzwyczaj łaskawe dla osób, które grają na parach z jenem. Nawet GBPJPY tylko raz zrobiła jakąś większą niespodziankę (to niespodziewane wybicie funta, po którym można się było przestraszyć, że pójdzie większa korekta).

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

jasonbourne

Faktem jest ze w pol roku dalem 8) , a udowodnie to - albo i nie - wlasnie tu w journalu zaczynajac od niewielkiej kwoty.

Noob

A co powiesz o np USD/CAD i przelamaniu poziomu 1.03 we wrzesniu lub EUR/GBP i przelamaniu 0683 rowniez we wrzesniu.E/J przekroczylo z gracja 163 nastepnie 159(na wykresie jest tak jak to widze ), pozniej tylko pare kresek i jak nastapi akceleracja to juz mozna spac spokojnie :D
To czysta AT przeciez, poprostu pilnuje linii trendow i kazda para staje sie dla mnie "nadzwyczaj łaskawa" :wink: To wymaga duzo cierpliowsci bo takie prezenty niezdarzaja sie co miesiac. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

Na zdjeciu powyzej na MT masz dwie transakcje sell. To ta sama strategia czy cos innego tam grasz?
Ile teraz ryzykujesz w jednej transakcji, bo na poczatku mowiels ze gralej 1%?
I jeszcze jedno pytanie czy kierujesz sie jeszcze tymi srednimi, bo wchodzisz w takich miejscach gdzie one w ogole sie ne przecinaja. Czy tylko opierasz sie na liniach wsparciach i oporow z wyzszych TF?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Jest to ta sama strategia czyli czyste AT :D.Klasyczna "bear flag" i falszywe wybicie z 38.2% bylo swiatna okazja na zakup maksymalnej ilosci Jenow jak widzisz zapas mialem spory :D.Srednich uzywam tylko do znalezienia zmiany trendu i jego kontynuacji na roznych TF-ach, nie zawsze musza sie przecinac.Na pierwszej korekcie dokupuje tyle ile trzeba aby w przypadku SL wyjsc na maly plus w przypadku kontynuacji trendu na ogromny plus :D.Wszak wiem z przeszlosci ze jak zamkne wszystkie pozycje to predzej czy pozniej wtopie to co zarobilem.
Obrazek

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Nie gram na tych parach i nie grałem wtedy w realu, więc na twoje pytanie mogę odpowiedzieć tak: jak oglądam wykresy historyczne to masa rzeczy wydaje mi się oczywista albo chociaż łatwa do przewidzenia :wink: .

Natomiast moja myśl była taka: na GBPJPY próbowałem grać jeszcze na demie przez parę miesięcy i wychodziło to różnie, bo zdarzają się na tej parze naprawdę duże, bolesne i trudne do przewidzenia (przynajmniej przeze mnie) ruchy nie w tą stronę, w którą mogłoby się wydawać. W ciągu ostatnich trzech tygodni się nie zdarzały i nawet ja mam dzięki temu imponujące zyski :wink: .

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Wiem :D ogladajac historie wszystko wydaje sie proste :) ale podalem te przyklady tylko dlatego aby w wskazac jak akceleracja wplywa na rynek i ze nie ma sensu calkowicie zamykac pozycji po zarobieniu 20 czy tez nawet 200 pipsow :).Mniej wiecej chodzi o cos takiego jak na wykresie i szukam takiego wzoru na roznych parach i roznych TF-ach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

UPDATE
Zamkniete 300j E/J +230 pipow w sumie daje to 135% kapitalu poczatkowego.
Imho 155 moze chwilke wytrzymac bede sprzedawal po wyzszej cenie :D
Otwarte pozycje
E/J srednia cena 161.32 150j a to jest 35% zapasu.

EDIT
155 wytrzymalo doslownie chwilke :) zdecydownie za wczesnie zamknalem, coz bywa i tak ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

No tak mnie korcilo ze nie wytrzymalem :D
Wejscia wbrew zasadom !!!
KROTKA U/J 10593 300j TP @ 102 8)
Sell order @ 10627 400j
KROTKA E/U 14436 300j TP @ 1430

I mala niespodzianka :D:D:D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

UPDATE
Jak narazie jest ok dodalem krotka na E/J z 15282 200j z powodu O/B na 15min.Ale wydaje mi sie ze moze podskoczyc jeszcze do gory15350 coz uwidzimy.
E/J sr cena 15646 350j
U/J sr cena 10610 700j
E/U sr cena 14436 300j
Wszystkie obraly kierunek poludniowy

EDIT
Zamkniete wszystkie pozycje bez straty czyli stan konta 150%, nie tak mialo byc ale coz FX taki jest pelen niespodzianek.Na razie stoje z boku i obserwuje co sie z tego wyklaruje.Znowu trzeba ciulac od poczatku.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2008, 13:35 przez Ts_A, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ