Nie repaintuje przy wyłączonej optymalizacjiprofession pisze:Repaintuje wstecz i to baaardzo

Poza tym to tylko wskaźnik - ciekawostka. Nic więcej.
Nie repaintuje przy wyłączonej optymalizacjiprofession pisze:Repaintuje wstecz i to baaardzo
A to dzięki za informacje, bo testowałem go bez zaglądania w ustawienia. W takim razie przyglądnę mu się jeszcze raz, dziękichojnak pisze:Nie repaintuje przy wyłączonej optymalizacji Jak optymalizacja będzie włączona to cały czas będzie zmieniał swoje ustawienia - normalka.
iwan pisze:Np dla eski wystarczy ze stoch zakreca w strefie powyzej 80 czy jednak czekasz az zejdzie ponizej i na zamknieciu zmieni kolor na szary?
Chojnak, możesz napisać przy jakich formacjach wchodzisz, czyli jakie uznajesz za mocne?chojnak pisze:Patrzę na formację, które tworzą się na tym poziomie. Jak formacja jest mocna - wchodzę. Kiepska - z reguły odpuszczam.
W tym projekcie indyki to tylko 'wspomagacze'.
Spadające gwiazdy i młotki - z długimi szpilkami. Układ objęcia hossy i objęcia bessy (mniej więcej, nie muszą być idealne).kris77 pisze: Chojnak, możesz napisać przy jakich formacjach wchodzisz, czyli jakie uznajesz za mocne?
Dla mnie nie byłoby dylematu: wyższy TF = lepsze wyniki, a zatem większy spokój. Stajesz się jakby bardziej wytrawnym myśliwym: polujesz rzadziej ale z większą pewnością i na grubszą zdobycz.Kolejnym dylematem jest TF. Wyższy daje lepsze wyniki statystyczne ale mało sygnałów. Niższy generuje ich więcej, za to ilość trafnych jest mniejsza i pogarsza się RR - bo ciężko na M15 polować na ruchy po 30-40 pips. Nie to że nie występują, bo występują, ale zdecydowanie więcej jest takich 'konsolowych' po 10-15-20 pips ruchu co przy SL rzędu 15-20 pips daje te kiepskie RR.
Korci mnie od pewnego czasu aby odpuścić wszystko poniżej D1 i tylko na takim tf'ie handlować. Tu nawet prosty RSI z 5 okresów daje ciekawe wyniki. A rynek akcyjny na W1.kris77 pisze: Dla mnie nie byłoby dylematu: wyższy TF = lepsze wyniki
Wszystko ma swoje zady i walety. Weź pod uwagę, że małe obsunięcie po wejściu w rynek na M15 to kilka pipsów, dla D1 to może być kilkaset..... Nie mówiąc o zaliczeniu na takiej TF SL. Wizualnie wygląda ładnie - duże silne trendy, ale jak policzy się dokładnie... Błędy tu kosztują znacznie, znacznie więcej.chojnak pisze:Korci mnie od pewnego czasu aby odpuścić wszystko poniżej D1 i tylko na takim tf'ie handlować. Tu nawet prosty RSI z 5 okresów daje ciekawe wyniki. A rynek akcyjny na W1.kris77 pisze: Dla mnie nie byłoby dylematu: wyższy TF = lepsze wyniki
Jak to więcej kosztują? Przecież to kwestia MM. 100 pipsów na 0.01 lota to na edku $10, więc nie bardzo rozumiem. Skoro to nadal za dużo to załóż konto u broka z nano lotami.cyprys pisze:Wizualnie wygląda ładnie - duże silne trendy, ale jak policzy się dokładnie... Błędy tu kosztują znacznie, znacznie więcej.chojnak pisze:Korci mnie od pewnego czasu aby odpuścić wszystko poniżej D1 i tylko na takim tf'ie handlować.kris77 pisze: Dla mnie nie byłoby dylematu: wyższy TF = lepsze wyniki
yezooz pisze:Jak to więcej kosztują? Przecież to kwestia MM. 100 pipsów na 0.01 lota to na edku $10, więc nie bardzo rozumiem. Skoro to nadal za dużo to załóż konto u broka z nano lotami.cyprys pisze:Wizualnie wygląda ładnie - duże silne trendy, ale jak policzy się dokładnie... Błędy tu kosztują znacznie, znacznie więcej.chojnak pisze: Korci mnie od pewnego czasu aby odpuścić wszystko poniżej D1 i tylko na takim tf'ie handlować.
Zależy od strategii. Jak dla mnie granie na D1 jest bliższe prawdziwemu inwestowaniu i oczywiście kokosów w krótkim czasie się nie zrobi. Trzeba mieć odpowiedni kapitał na początek albo grać naprawdę agresywnie, żeby móc się z tego utrzymać. Dlatego niskie TFy są takie kuszące.cyprys pisze:
Fajnie, no to życzę powodzenia. Ile w miesiącu możesz wyłapać trendów na D1 ? Dwa ? jeśli jeden będzie fałszywy i zaliczysz SL, to ile wartościowo wyjdziesz z takiej strategii ? Czas to też pieniądz.
Nie mówię, że to zupełnie bez sensu, bo też testuje systemy na H4 i D1, ale nie jest to też droga na skróty.