Konkurs u brokera

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Konkurs u brokera

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Mam do Was takie pytanie: co myślicie o konkursie organizowanym przez brokera? Warto brać udział? Nagroda brzmi, nie powiem, zachęcająco...
(dodaję link, żeby nie było ;) ):
http://www.ironfx.com/

150 000$ to chyba nieźle? Braliście kiedyś w czymś takim udział?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ja się zastanawiam z czego dają tę nagrodę, bo na stronie jest:
Konkurencyjne spready, BRAK prowizji
Dla kont STP/ECN... Więc pytanie skąd mają na nagrodę skoro działają charytatywnie...? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Hm nie wiem... może tak samo, jak działają wszystkie konkursy: żeby nakręcić marketing i wzbudzić zainteresowanie. Wiele stron organizuje teraz konkursy, widać, że brokerzy też...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie zrozumiałaś o co mi chodzi....
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ostatnio jeden broker dawal bmw i splajtowal w trakcie konkursu :lol:
Takich przypadkow było multum.. dosc regularne jest nie wyplacanie nagrod..albo robienie takich warunkow ze ehm.. ablo ustawaienie.
Swoja droga..nie patrzmy daleko tylko zerknijmy tez na nasze regionalne korytko.. rozowo nie jest.. a lepiki rozstawione jak miny.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Re: Konkurs u brokera

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

GosiaM pisze:Mam do Was takie pytanie: co myślicie o konkursie organizowanym przez brokera? Warto brać udział? Nagroda brzmi, nie powiem, zachęcająco...
(dodaję link, żeby nie było ;) ):
http://www.ironfx.com/

150 000$ to chyba nieźle? Braliście kiedyś w czymś takim udział?
bralem udzial w roznych
1. zwroc uwage na wejsciowa kwote aby wystartowac czyli 2500$ lub rownowartosc w innej walucie (sporo)
2. czas trwania konkursu: 4mies
3.zalazenie od rodzaju konta jesli STP/ECN to dzwignia 1:200 a na pozostalych 1:500.

dzwignie 1:500 w konkursach tez przerabialem,bujasz sie caly konkurs (powiedzmy robisz 1000-2000 %) a i tak kluczowy jest ostatni tydzien, wtedy zaczyna sie jazda na maxa,bo wpada kilku kamikaze co wala po 5000% w 3 dni i albo grasz ostro jak oni albo wypadasz z gry.

link (warunki): http://www.ironfx.com/content/1/2/1/6/6 ... tition.pdf

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

To jest konkurs Live, czyli takich kamikadze nie będzie za dużo.
Myślę, że 5000% wystarczy.
I wtedy zwycięzca będzie miał jakieś 2500$*50=125000$ i Ferrari za 200k $ odbierze bez problemu.

A co wy tacy od razu negatywnie nastawieni? Przecież traci 95% klientów to te 5% obłowi się razem z brokerem. Kasa zmieni tylko właściciela. Nic więcej.

Jakoś rok temu czy więcej był konkurs w GFT. Tam też bylo coś koło 2500 GBP na wpłatę Live i 900% wystarczyło na 1 miejsce (chyba 20k GBP).
To nie demo konkursy, że jak dostanie się samochód to od razu leci sprzedać. Tu 1 miejsce zarabia swoją kasę i nagrody to już ma przy okazji bardziej.

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Nie zrozumiałaś o co mi chodzi....
Chyba nie, więc może wyjaśnij ;)

Szwajcar pisze:Jakoś rok temu czy więcej był konkurs w GFT. Tam też bylo coś koło 2500 GBP na wpłatę Live i 900% wystarczyło na 1 miejsce (chyba 20k GBP).
To nie demo konkursy, że jak dostanie się samochód to od razu leci sprzedać. Tu 1 miejsce zarabia swoją kasę i nagrody to już ma przy okazji bardziej.
No to chyba fajnie?? Szkoda, że lepsza w forexie nie jestem... :P

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

GosiaM pisze:Chyba nie, więc może wyjaśnij
Skoro ktoś jest brokerem ECN/STP to zarabia na prowizji od obrotu, a nie na spreadzie. A tu piszą wprost, że prowizji nie ma. Więc... No właśnie, więc co? :)
reptile pisze:Ostatnio jeden broker dawal bmw i splajtowal w trakcie konkursu
Jak się nazywał?
Szwajcar pisze:Myślę, że 5000% wystarczy.
I wtedy zwycięzca będzie miał jakieś 2500$*50=125000$
Całkiem realne... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Skoro ktoś jest brokerem ECN/STP to zarabia na prowizji od obrotu, a nie na spreadzie. A tu piszą wprost, że prowizji nie ma. Więc... No właśnie, więc co?
Aha, chodzi Ci o to jak zarabiają w ogóle, nie jak zarabiają na konkurs?

ODPOWIEDZ