Witam,
Czy istnieje możliwość sprawdzenia wartości obliczonych przez już działający wskaźnik (działający wskaźnik "pamięta" Margin i chciałbym zapisać go przed "zresetowaniem" wskaźnika)?
Pozdrawiam
Pobranie wartości innego wskażnika
Kod: Zaznacz cały
iCustom()
a najlepiej bezpośrednio we wskaźniku dodać funkcję zapisu/odczytu
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Dziękuje za zainteresowanie tematem,
ale z tego co się orientuję to iCustom liczy na bieżąco, a wskaźnik, o który mi chodzi działa już ładnych parę chwil i ma "w pamięci" trochę danych, które "znikną" po ponownym uruchomieniu wskaźnika a nie da się ich wyliczyć (jak np Margin() który jest zapamiętywany w czasie pracy wskaźnika) (w przerobionej nowszej wersji dam zapisywanie danych do pliku, ale nie chcę stracić już istniejących)
ale z tego co się orientuję to iCustom liczy na bieżąco, a wskaźnik, o który mi chodzi działa już ładnych parę chwil i ma "w pamięci" trochę danych, które "znikną" po ponownym uruchomieniu wskaźnika a nie da się ich wyliczyć (jak np Margin() który jest zapamiętywany w czasie pracy wskaźnika) (w przerobionej nowszej wersji dam zapisywanie danych do pliku, ale nie chcę stracić już istniejących)

nie musisz zapisywac do pliku... o wiele latwiej jest zapisac do zmiennych globalnych i odczytywac ta wartosc kiedy przyjdzie ci na to ochota.
Druga z prostych mozliwosci jest taka, ze jesli ten twoj wskaznik wyswietla dane typu Margin na ekranie jako obiekt a nie tekst, to mozesz po prostu z poziomu dowolnego innego wskaznika (czy EA) odczytac sobie jego wartosc.
Druga z prostych mozliwosci jest taka, ze jesli ten twoj wskaznik wyswietla dane typu Margin na ekranie jako obiekt a nie tekst, to mozesz po prostu z poziomu dowolnego innego wskaznika (czy EA) odczytac sobie jego wartosc.
Chodzi mi o pobranie ze wskaźnika Equity_v7 (http://codebase.mql4.com/4458) historycznych danych Margin(). Jak próbowałem używać iCustom(NULL,0,"Equity_v7",2,0) zwracał mi wartość nieokreśloną