Nie umiem grac na fx...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

moj tok myslenia jest taki rysuje sobie linie trendu wlaczam ea ktore mi otworzy zlecenie jak cena przebije linie zostawiam kompa i tyle

ea uzywam wtedy kiedy jestem w pracy rano sobie spojrze na wykres ustawie i zostawiam , oczywiscie moge z tego zrezygnowac

dzieki za linki

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

djdampca pisze:moj tok myslenia jest taki rysuje sobie linie trendu wlaczam ea ktore mi otworzy zlecenie jak cena przebije linie zostawiam kompa i tyle
To jest raczej bardzo ryzykowne.

A tak z innej strony - dlaczego grasz na linie trendu? dlatego, że lubisz / czy może innych metod nie testowałeś / wydaj Ci się, że to najlepsza metoda ?
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

djdampca
Gaduła
Gaduła

gram na linie trendu bo widze raczej widzialem w nich potencjal min taki ze nie musze caly czas byc przy wykresie ale czas wszystko zweryfikowal nie idzie mi ta gra , testowalem kilka strategi ale tez nici gralem: nla ,vegas na srednie na trzy wskazniki i nic nie zarabialo znaczy moze zarabialo, ja nie potrafilem zarabiac

moze jest na forum jakis system godny zainteresowania?

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Ściągnij sobie program "Forex Strategy Builder". Jest darmowy, open-source. Spróbuj na nim stworzyć strategię opartą na wskaźnikach, która zarabia na wykresie poniżej D1, to będziesz bogaty. A raczej nie będziesz bo poniżej D1 strategie wskaźnikowe strasznie dają ciała (automatyczne), a co już dopiero ręczne.
Próbuj z tym programem jeśli chcesz się bawić wskaźnikami. Po co tracić czas na demo, albo kasę na realu. Tu masz wszystko. Po pewnym czasie sam dojdziesz do wniosku, że musi tu chodzić o coś zupełnie innego.

djdampca
Gaduła
Gaduła

ha pytanie tylko o co i jak na to wpasc:)?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

djdampca pisze:ha pytanie tylko o co i jak na to wpasc:)?
Na to pytanie nikt nie udzieli ci odpowiedzi, temat wielokrotnie poruszany na forum, to w jaki sposób zarabiać nie 'przedostaje się' na ogólny, a prościej mówiąc nikt ci nie zdradzi swojego systemu. Możesz poczytać dzienniki, gdzie jest jakiś szkielet systemów, ale konkretów musisz domyśleć się sam niestety. Poczytaj ostatni temat Chojnaka jak na standardy naszego forum dużo informacji o systemie, ale czy jest opisany cały, tego też nie wiem.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Witam,
Od siebie moge koledze tylko napisać że jak na M30 to 40 pipsów straty to sporo,
Kiedyś sam pokazałem jak zagrać i grałem podobnym sposobem ze zleceniami typu STOP: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19480
Ale ja tam rynku SL`ami nieblokowałem, dlatego oddałem wykresowi co chciał wziąć, a za to dał mi zarobić.

Zagrania oczekujące STOP mogą być korzystne ale tylko w niektórych przypadkach, np. jak niemasz czasu pilnować formacji 123 a przewidujesz że MOŻE powstanie, wtedy sie opłaca, można także wejść na podstawie ukształtowania dwóch ostatnich zamkniętych od razu świec, czasem można ryzykować z jedną, a czasem poczekać na trzy.
Napewno niezarobisz tym w konsolidacji.

Sam osobiście zarzuciłem ten styl gry (przez duże obsunięcia depozytu po niektórych wejściach), teraz gram tylko na samych świecach zgodnie z trendem albo wg mojego widzimisie :D

EDIT: dodam jeszcze, opłaca sie najbardziej grać na podstawie H4 :)

pozdrawiam

djdampca
Gaduła
Gaduła

zagralem na audusd mysle ze zagranie powinno byc pare pipsow wczesniej

dlaczego tu zagralem mysle ze to jest dosyc mocny poziom narazie opieram sie tylko na tym sl 50 tp 100
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Olokozak pisze:wg mojego widzimisie
kiepska rada ;p

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

djdampca pisze:zagralem na audusd mysle ze zagranie powinno byc pare pipsow wczesniej

dlaczego tu zagralem mysle ze to jest dosyc mocny poziom narazie opieram sie tylko na tym sl 50 tp 100
Wg mnie buy w tym miejscu Co dałeś skończy się na stracie - lepiej poczekać do rana i wtedy atakować wg tego co utworzą w nocy.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ