Nie umiem grac na fx...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
djdampca
Gaduła
Gaduła

Nie umiem grac na fx...

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

witam zakladam ten dziennik poniewaz nie potrafie grac na fx ale naprawde chce sie nauczyc ( w teori to wszystko wyglada swietnie ale jak zaczynam grac to nie wiem co robic) ,powiem wprost chce zeby ktos doswiadczony poswiecil troche czasu ,skrytykowal , cos podpowiedzial itd.
nie mam jeszcze systemu wedlug ktorego chce grac narazie bede mial czysty wykres i linie trendu, narazie to tyle

za kazde zainteresowanie z gory dzieki

pozdro

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

W sumie, gra na foreksie jest prosta: obierz dowolną strategię, trzymaj się jej choćby skały srały, zapisuj przebieg transakcji i sprawdzaj statystykę. Jeśli dana strategia traci, obierz inną - trzymaj się jej choćby skały srały, zapisuj przebieg transakcji i sprawdzaj statystykę. Jeśli nadal będziesz tracił, zmień strategię, trzymaj się jej choćby skały srały, zapisuj przebieg transakcji i sprawdzaj statystykę.
I tak do czasu, aż statystycznie będziesz wychodził na plus ;-)

PS Od linii trendu lepiej działają poziomy S/R.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

djdampca pisze:nie potrafie grac na fx
na początek skup się na poprawnym oszacowaniu ryzyka przed podjęciem transakcji, a następnie na jego kontroli - opracuj schemat prowadzenia pozycji i go przestrzegaj, nie szukaj racjonalności na rynku, bo jej nie ma...

ryzyko jest zależne od stylu gry - horyzontu czasowego inwestycji, ilości transakcji w interesującym Cię okresie - można napisać, że wynika z logiki.

djdampca
Gaduła
Gaduła

dzieki za pierwsze odp to dorzuce do wykresow wsparcia i opory a z ryzykiem to mysle ze u mnie coraz lepiej nauczylem sie trzymac wielkosc pozycji , tylko teraz zeby moj system byl statystycznie dodatni
:)

djdampca
Gaduła
Gaduła

wiec tak gram na 3 parach eurusd usdchf i audusd
gram sl 40 pipsow tp 60 zlecenia oczekujace
niedlugo dorzuce ts ale musze jeszcze sie nad nim zastanowic

no to wrzuce swoj pierwszy screan:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Nick na forum i EA na wykresie i wejście na wsparcia i opory dosyć dobre to czysty przypadek, kontro rozumiem, że nie demo. Dużych zysków, pozdrawiam.
Obrazek

djdampca
Gaduła
Gaduła

tak gram polautomatycznym ea wykreslam linie trendu i jak cena przebije to zlecenie wchodzi konto demo czy nie? mam to i to z reala mnie wyzucilo juz 3 razy :lol: , rysuje na demie u brokera mm a realne konto mam na dukascopy z nie duzym kapitalem

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Zapytałem bo nazwa dziennika lekko myląca jest według mnie.
Co do Dukascopy to raczej nie mały kapitał tzn nom ludzie mają wypłaty rzędu 1600zł niektórzy więc :
Dukascopy Bank SA only opens accounts with less than 5,000 USD for Swiss residents. For non-Swiss residents such an option is available with Dukascopy Europe, an EU subsidiary of Dukascopy Bank SA

jeśli nie jesteś Swiss resident to raczej ponad 15 000zł to dużo, ja sporo wyciągam, ale mimo wszystko dla mnie to dużo. Boje się zapytać co znaczy, że Cie wyrzuciło 3 razy z real'a.
Widzę, że już dłuuugo się "bawisz" w tę grę, wnioskuje, że Ci nie idzie i samokrytyka no niezła, że nie potrafisz grać.
wiec tak gram na 3 parach eurusd usdchf i audusd
gram sl 40 pipsow tp 60 zlecenia oczekujace
co do tych par, SL i TP przy grze na poziomy to myślę, że bardzo dobre założenie.
Przepraszam za czepianie się, po prostu nie zajarzyłem od razu, że chodzi Ci o pomoc dla kogoś kto traci zamiast zarabiać, a nie o pomoc dla początkującego. Wiesz współdziałanie z EA, pojęcie o sup/res, zarządzanie pozycją itd mi się rzuciło w oczy to coś mi nie grało jak na początkującego :). 3maj się tam. U mnie SL dopracowałem na zasadzie, trzymam do SL nawet jak wiem że stracę, taki karniak za złą decyzje, nic nie boli tak jak kieszeń. Powodzenia w grze.
Obrazek

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Mnie też się wydawało że nie umiem ale jak MM zaczął mi potrącać $50 miesięcznie za nieaktywność to okazało się że daję radę :) to znaczy jeszcze po 7 miechach.
radical material simplification

djdampca
Gaduła
Gaduła

nie chcialbym nikogo wprowadzac w blad rachunek na dukascopy europe zaczyna sie juz od 100 usd wiec nie tak duzo, i tak raczej mi chodzi o pomoc na etapie sredniozaawansowanym chce wprowadzic ts ale nie wiem jaki nigdy nie gralem z ts jaki waszym zdaniem do sl 40 i tp 60 bylby odpowiedni i czy wogule go stosowac?

ODPOWIEDZ