Yerba Mate

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
luki791
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: luki791 »

Nie smakuje jak truskawki, jeśli ktoś myśli, że yerba go uzdrowi albo odmieni jego życie to może się rozczarować, yerba to tylko dodatek:) nie jest dla każdego bo nie na każdego działa tak samo, klasyczna yerba smakuje jak jakieś ziółka bardzo mocne, smak ma intensywny, ja już go w sumie polubiłem:) Od czasu do czasu można spróbować smakowej z pomarańczą, miętą albo limonką czy cytryną.
Co ciekawe większość twierdzi, że Pajarito jest mocna a ja jakoś nie czuję tej mocy.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Jarekk pisze:Napisz jeszcze jak Ci ona smakuje. Według mnie to ma zapach bardzo podobny do tytoniu... Efekt pobudzający? jakoś nie szczególnie. Ale prawdą jest, że nie można po niej usnąć, podobnie jak po kawie. Muszę jeszcze zamówić jakąś markową z internetu, bo tą co piję jest z herbaciarni sprzedawana na wagę.
Z herbaciarni to trudno nazwać yerbą, a po drugie sposób parzenia nie pozostaje bez znaczenia - jak zalejesz wrzątkiem to zapomnij o czymkolwiek. No i powinno się odpowiednio dużo sypać tego do kubła. Z autopsji wiem, ze ludzie sypną troszkę na dno i spodziewają się nie wiadomo czego. To nie koks, nie kopie jak wysokie napięcie. A ze spaniem nie ma żadnych problemów. Zapach czy smak zależy od gatunku.

Dodano po 6 minutach:

Na początek polecam Pajarito cytrynowo-miętowe, smak nie jest taki hardkorowy.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

a skoro ostatnio zrobiło się upalnie yerba mate na zimno - Terere

http://www.yerbastory.pl/2010/04/terere ... -na-zimno/
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Ja też pijam. Pomaga w koncentracji - szczególnie jak się siedzi 10h przed wykresami. :) Polecam mate magic, jakoś wyjątkowo mi smakuje. :) Czy ktoś może polecić jakiś dobry e-sklep z dużym wyborem mate i niskimi cenami (i gdzie można zapłacić kartą on-line, nie przelewem - ważne).

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

szpakv pisze:Czy ktoś może polecić jakiś dobry e-sklep z dużym wyborem mate i niskimi cenami (i gdzie można zapłacić kartą on-line, nie przelewem - ważne).
Osobiście kupuję teraz w yerbamatestore.pl ze względu na duży wybór. Dostawy jak dotąd bez zarzutu - szybko i sparawnie. Z sentymentu polecam też sklep argentina.pl, a w nim La Oracion - yerbę od której zaczynałem moją yerbaciana przygodę.
Ceny jak ceny, nie wiem czy dobre, czy złe. Na pewno dużo lepsze niż w "stacjonarnych" herbaciarniach.
Widzę, że oba sklepy mają płatności kartą, jak to u nich działa tego nie wiem, ponieważ akurat nie korzystam z tej opcji.

Pozdro,
ph.

Dodane:
http://www.youtube.com/watch?v=ubCFSRsEXho
Jakoś nie mogę znaleźć filmu, na którym Wojtek pokazuje co robić jak się zatka i nie leci :-( A kiedyś pokazywali to w TV.

Dodane po raz kolejny:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... X_pfMFnEAA
Krótkie, acz treściwe kompendium :-) Prowadzący pokazuje wykresy, więc proszę nie pisać, że jakiś offtop, czy cus ;-)
Skorupa owoca rulez ;-)

ODPOWIEDZ