prośba o dodanie paru funkcji do wskaźnika ADX_crosses

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
crp
Bywalec
Bywalec

prośba o dodanie paru funkcji do wskaźnika ADX_crosses

Nieprzeczytany post autor: crp »

Testuje ostatnio ten wskaźnik i doszedłem do wniosku, że po wprowadzeniu kilku dodatkowych funkcji ma on spory potencjał.

Docelowo wskazuje on miejsca przecięcia się Di + z Di - , z uwzględnieniem lub nie poziomu ADX_main określającego czy mamy doczynienia z trendem lub konsolą (w zależności od ustalonego parametru).

Po dłuższych testach doszedłem do wniosku, że wskaźnik generuje sporo błędnych sygnałów, wynikających z tego cze linie Di + i Di - często lubią przeciąć się na moment, wygenerować sygnał i następnie wrócić do poprzedniego stanu rzeczy narażając nas na straty kapitału.

Przerobienie wskaźnika ograniczałoby się do dodania parametru który określał by różnicę o jaką linie musiałyby się przeciąć aby wygenerowany został sygnał (np. 10, np. dla BUY linia Di+ musiała by o ponad 10 punktów przewyższać poziom linii Di - ), filtrowałoby to wtedy niepewne i błędne sygnały.

Dodatkową funkcją estetyczną byłoby generowanie nowego sygnału tylko w momencie zmiany trendu, tak aby wskaźnik nie generował nam np. 3 sygnałów sprzedaży pod rząd, umożliwiałoby to wtedy zbudowanie EA opartego na tym wskaźniku w przyszłości.

Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły na poprawienie skuteczności tego wskaźnika to piszcie propozycję, jestem pewien że wielu z was testowało ADX'a i ma jakieś doświadczenia z nim związane
:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sonixh
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sonixh »

Ten wskaźnik ma wszystko czego potrzebujesz. Filtrowanie błędnych sygnałów jest realizowane za pomocą ustawienia pewnego poziomu ADX Treshold Level. Dla EURUSD powinien on wynosić minimum 20 ( wg mojej własnej praktyki) ale każdy może go ustawiać sam wg własnych upodobań. Wyłaczyłem w kodzie możliwość generowania sygnałów bez ustawienie poziomu Treshold Level bo być może stąd pojawiały się "zakłócenia".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

ODPOWIEDZ