Zaczynam swoją przygodę z Forexem, zawsze się interesowałem tym rynkiem jednak od pewnego czasu mój pociąg do niego jest coraz większy.
Na początek przeczytałem popularną książkę „Forex Dla Bystrzaków” trochę informacji zdobyłem i teraz zaczynam weryfikować ich przydatność na koncie demo.
Głównie będę posługiwał się AT a mianowicie liniami trendu oraz będę próbował wyznaczac linie S/R, uwage będę zwracał również na formacje świecowe i to w jakim stopniu się sprawdzają, oraz na pin bary póki, co nie opanowałem zbyt wiele narzedzi ale mam nadzieje ze w miare upływu czasu będzie lepiej

Przy wejściu będę zwracał uwagę na trend oraz na sytuacje na interwałach, wyjściowo chce grac na H1 i H4 jeśli sytuacja będzie trudna do oceny [mojej;)] będę schodził na niższe interwały i patrzył na budowe świec i rozwój sytuacji.
Będę również próbował grać [to za duze słowo-uczyć] systemem/u Price Action http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7917 zobaczymy co z tego wyjdzie.
Chciałbym mieć ok. 5 dobrych wejść dziennie.
Na początek też wrzucę 2 screny z wejść oraz stan depo.
Każdą transakcje będę starał się odpowiedzieć na pytanie
„Czy na realnym koncie tez byś wszedł?”
Gorąco licze na wskazówki, rady, odnośniki do dobrej literatury (albo jej tytuły), jeśli widzisz że coś źle robie napisz nawet w dobitnych słowach

Wszak sukces ma wielu ojców, a do tego niewątpliwie dążę

Pozdrawiam
Krótki komentarz:
-9,53
W tym było juz na +3 ale człek zachłanny to czekał i tak się skończyło, a na dodatek nastepna swiecia która formowała się byłaby dla mnie gdybym poczekał, zyskowna

Wycofałem sie bo pewnie nie chciałem wiekszysch strat, ale moze warto czekac?
6,73
W tym zleceniu ustawiłem S/R i chciałem to sprawdzić czy się faktycznie odbije no i profit:)
Tylko czy S/R jest dobrze ustawiony? Czy moze jednak ten zysk to szczescie poczatkuajcego?
Czy wszedł bym na realu? Trudno powiedzieć najpierw musze poznać lepiej tą metodę.
Do reszty transakcji niestety nie pamietam przemyśleń z nimi związanych

Pozdrawiam Dawid
P.S tam gdzie nie ma S/L to znaczy ze byłem pewny ze będę przy kompie czyli patrzyłem na cyferki