Przeciez dopiero próbuje rozkrecic temat.. post wisial od wczoraj.wiec to bez humoru..poszedł dziś jako aktualny.Moze i mam EA.. w zasadzie nie chodzi o EA tylko statementy,backtesty.Podejście itd..
Po prostu układ zdania był tendencyjny...
W ramach naprawy proponuje pociągnac temat nim sie za niego wezme.
Czytajac xpep'a to też mam wrazenie jakby ostanio pisanie na forum było przez robota bota... zero myslenia,kreatywnosci..
Nie jestem ekspertem.. ale ostatnio z czym kolwiek sie chce skonfrontowac robi sie ślizg ale po betonie.. wczesniej sie wywalisz niz frajde z zamiaru osiagniecia celu uzyskać.
Zaraz wam chyba d. przetrzepie na tym forum.
Trzeci nowy temat na forum - propozycja [backtest]
bo ja wiem w czy by sie ktos rzucil na backtesty gdzie mozna bez problemy nawet slabymi strategiami osiagnac miliony %matka pisze:Można np. delikwenta przez sieć namierzyć i ze strategii hakerstwem złupić

a wymodelujesz tez liste agentow?matka pisze:BTW dajcie mi 4 zmienne a wymodeluje na wykresie twarz macierewicza

Pokaz linka jak to tam wygladało,albo stresc to nie musi byc tak samo moze uda sie lepiej..EduSystem pisze:Jestem za - widzialem podobny temat na jednej z anglojęzycznych list dyskusyjnych
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
luz, luz,reptile pisze:Przeciez dopiero próbuje rozkrecic temat.. post wisial od wczoraj.wiec to bez humoru..podzedł dziś jako aktualny.Moze i mam EA.. w zasadzie nie chodzi o EA tylko statementy,backtesty.Podejście itd..

Co masz na myśli pociągnąć? (oczywiście nie atakuję, nie ma drugiego dna, hm.. chyba muszę do stopki wstawićreptile pisze:W ramach naprawy proponuje pociągnac temat nim sie za niego wezme.

Mówisz o forum? Jakie konfrontacje? ("ostatnio", nie licząc ostatnich paru dni nie śledzę forum).reptile pisze:Nie jestem ekspertem.. ale ostatnio z czym kolwiek sie chce skonfrontowac robi sie ślizg ale po betonie.. wczesniej zeby wywalisz niz frajde z zamiaru uzyskać.
Zaraz wam chyba d. przetrzepie na tym forum.
reptile pisze:Czytajac xpep'a to też mam wrazenie jakby ostanio pisanie na forum było przez robota bota... zero myslenia,kreatywnosci..
chyba sie powinnismy dogadacreptile pisze:R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

No tak.. forum to takie NN trzeba go tresować.. żeby wiedza sie optymalizowała.Czasem trzeba pozwolic na mega blad zeby cos nowego odkryc.Z 10 prób 1 się uda.. brawo za tą jedną.Nie spróbujesz 10 razy czy wiecej ani raz się nie uda., nic sie nie dowieszLowcaG pisze:Mówisz o forum?

Pamietam sam kiedyś miales taka propozycje testowania..LowcaG pisze:Co masz na myśli pociągnąć? (oczywiście nie atakuję, nie ma drugiego dna, hm.. chyba muszę do stopki wstawić Wink )
Mozna sprobowac znow.. ja np. teraz wiem co bym chcial od takich testow.. i ze to bedzie uzyteczne w pewnym stopniu.
Uzytecznosc moze sie skonczyc,ale wtedy sie bede martwil co dalej lub jak to przeszktalcac.
Wracajc.. potrzeby..
Niektory backtest moze miec w html 500MB na co mi takie coś.. jak z tym walczyć.. itd..
Mniej wiecej w czym rzecz juz pisalem..
Ogolnie ogranizacja backtestu,testowanie itp przy zmianei konceptow,pomyslow parametorw nie latwa sprawa stad tez probuje podejsc szerzej do tematu.
Bo ostatnio mam wrazenie ze testy EA to start stop zarabia ok nie to next..
Dodano po 5 minutach:
hehe... no czemu nie mozna zorganizowac agentow pod mt5..xpep pisze:chyba sie powinnismy dogadac Very Happy poprostu nie rozumialem idei tego tematu teraz juz wiem ze jak bede potrzebowal to wrzuce ea i cale forum mi go przetestuje Very Happy

Akurat moje potrzeby oleja np. twoje zalozenia warunkwoe interesuej mnie equity vs instrument.
Ale again... potrzeby..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Jak tylko prezes da znak, choćby i całą listę katyńskaxpep pisze:a wymodelujesz tez liste agentow?

Może to wpływ wzmożonej aktywności słonecznej?LowcaG pisze:...ehh..ostanio sami nerwowi

http://www.frbatlanta.org/filelegacydocs/wp0305b.pdf
This paper provides evidence of a non negligible GMS effect on stock market returns in the United States, even after controlling for the influence of other environmental factors and well-known market seasonals. The World and several international stock market indices also appear to be negatively affected by geomagnetic storms during their recovery phase. This effect is statistically and economically significant, and seems to generate some trading gains. For the US, the GMS effect is similar across indices, ranging from -0.84 to -2.51 percent of average annual returns.