Trzeci nowy temat na forum - propozycja [backtest]
Trzeci nowy temat na forum - propozycja [backtest]
Ad. Dwa nowe tematy na forum - propozycja
Puszkin podał propozycję,ale temat się rozwodnił w czasówkach (Klik) wobec tego konkrety.
Gdyby powstał temat EA Journal - backtesty... w dziale Programowanie.. czego oczekujesz?
Moja propozycja..
- okres min 2-3lata
- podanie nazwy ea lub kod
- jaki TF
- broker GMT
* to jako ogólniki w poście
** pisać co jeszcze może coś z tego będzie.
- moja propozycja to dodanie pewnego wskaźnika do EA z iCustom,który usprawniłbym obrazowanie wyników.
Założenia zostaną wpisane do nowego tematu..
Puszkin podał propozycję,ale temat się rozwodnił w czasówkach (Klik) wobec tego konkrety.
Gdyby powstał temat EA Journal - backtesty... w dziale Programowanie.. czego oczekujesz?
Moja propozycja..
- okres min 2-3lata
- podanie nazwy ea lub kod
- jaki TF
- broker GMT
* to jako ogólniki w poście
** pisać co jeszcze może coś z tego będzie.
- moja propozycja to dodanie pewnego wskaźnika do EA z iCustom,który usprawniłbym obrazowanie wyników.
Założenia zostaną wpisane do nowego tematu..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Akurat ty możesz wiedzieć
Powiedzmy jest EA komercyjne... i ktoś dobrodusznie w ramach spolecznej akcji poszerzania wiedzy,umiejetnosci i podnoszenia poziomu forum itd itp.. kontynuwania idei samego forum... testujemy sobie EA,bo mamy 5 min lub 1h i w trakcie obiady czy cos tam mozna wypluc wynik.. zamiast n osob męczyć od początku 1 ea to agregujemy..poszerzając pole - co sprytniejsi może skorzystają z wyników lub coś ich zainteresuje... teamt jest by wymodelować potrzeby jak w 1szym linku..
Załóżmy xpepowi nic to nie da.. albo jeszcze nie wie że może na tym skorzystać?
A moze faktycznie sie myle? Niemniej gdyby wypadło z 1testów dowolnego EA wg mojego zalozenai warunkow tematow mozna by na tym skorzystac ..wg mnie.

Powiedzmy jest EA komercyjne... i ktoś dobrodusznie w ramach spolecznej akcji poszerzania wiedzy,umiejetnosci i podnoszenia poziomu forum itd itp.. kontynuwania idei samego forum... testujemy sobie EA,bo mamy 5 min lub 1h i w trakcie obiady czy cos tam mozna wypluc wynik.. zamiast n osob męczyć od początku 1 ea to agregujemy..poszerzając pole - co sprytniejsi może skorzystają z wyników lub coś ich zainteresuje... teamt jest by wymodelować potrzeby jak w 1szym linku..
Załóżmy xpepowi nic to nie da.. albo jeszcze nie wie że może na tym skorzystać?
A moze faktycznie sie myle? Niemniej gdyby wypadło z 1testów dowolnego EA wg mojego zalozenai warunkow tematow mozna by na tym skorzystac ..wg mnie.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
To co robisz na forum?Puszkin pisze:Nie licz na to że ktoś Ci bezinteresownie pomoże.

Udoskonalam Twoją wizjęnic się nie rozwodniło.
Nie beidzesz dbał o jajo.. byle jakie.. trzeba tu polerować aż będzie złote..Puszkin pisze:Jak już zakładam wątek to dbam o niego.
jo tyszPuszkin pisze:Ciekawski jestem i tyle.

No... majc jakis inny wzorzec odniesienia juz jest jakis plus.. tlyko domyslny statement w mt4 jest za duzy sporo smieci itd itp..Puszkin pisze:Bo jak patrzę na backtesta to widzę gdzie u siebie mogę coś zmienić.
Powiedzmy ze realnie interesujaca jest korelacja eqity vs rynek i tego typu dane mogą być przydane.. np. w csv.
Można np. delikwenta przez sieć namierzyć i ze strategii hakerstwem złupićxpep pisze:wogole nie rozumiem ideii takiego tematu co komus po ogladaniu czyichs wynikow baktestow?

To może ja coś wkleję, co prawda nie 2-3 lata ale zawsze jakiś start, jest to legendarny stomper. BTW dajcie mi 4 zmienne a wymodeluje na wykresie twarz macierewicza

(statement przekracza maksymalną dozwoloną wielkość pliku, więc wklejam tylko taki zrzut ekranu)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyjasnij o co Ci chodzi?Bo jeszcze nic nie zacząłem.. robić.. a ty mi sugerujesz.. jakbym był tu od wczoraj.. a jest odwrotnie.. plaster trola ci sie gdzies zaplatal ostatnio ?Czy tak z głupa zartujeszLowcaG pisze:Reptile, ale sam nic nie dasz na start? Wink

Nie od dzis z byle tematu udalo sie cos tam wyskrobac..
uuu, coś humor nie tak, i jeszcze błędna interpretacja prostego zdania.reptile pisze:Wyjasnij o co Ci chodzi?Bo jeszcze nic nie zacząłem.. robić.. a ty mi sugerujesz.. jakbym był tu od wczoraj.. a jest odwrotnie..
"Dużymi literami", myślałem, że po prostu masz jakieś EA które możesz wrzucić na start, żeby rozkręcić temat, nic nie sugerowałem, nie wiem skąd ta myśl? Niepotrzebnie szukasz drugiego dna.