Najpewniejsze sygnały - budujemy strategię

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

mike_05 pisze:Obejrzyj używane wskaźniki w wyższych okresach (Periods, nie TF), często to pomaga wyfiltrowac fałszywe ruchy.
Dzięki za sugestie, myślałem jeszcze o jakiś wskaźnikach które pokazują czy jest trend czy nie. Chyba takim sztandarowym jest ADX ale on się tutaj nie sprawdza, może poszukam jego wersji mtf mogła by być przydatna :) Mike masz jakiś jeszcze pomysł?
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Wg ATR ostatnio próbowałem też niestandardowo. Jest możliwe wskazanie kierunku trendu przez kombinację dwóch (Periods). Kwestia ustawienia odpowiedniego na wykresie i jest to nawet wizualnie do wzięcia.

.editowane

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

zagranie pod dywerygencje edek M5

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

mike_05 pisze:Wg ATR ostatnio próbowałem też niestandardowo. Jest możliwe wskazanie kierunku trendu przez kombinację dwóch (Periods). Kwestia ustawienia odpowiedniego na wykresie i jest to nawet wizualnie do wzięcia.

.editowane
ustawienia - identyczne dla okresu 96 i 1008 i wyniki

Jest motyw??

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

S na edku M5 zagranie pod dywerygencje

Dodano po 28 minutach:

jeszcze jedna S na dywerygencje na dzisiaj koniec wystarczy

Dodano po 3 godzinach 59 minutach:

dzisiejsze wypociny skuteczność 83,33%

Dodano po 6 minutach:

jeszcze na FDE30 M5 można było zarobić ale byłem zajęty

Dodano po 22 minutach:

To był mój ostatni wpis na tym forum - brak czasu który poświęcam na doskonalenie systemu. Perfekcja jest najważniejsza, której jeszcze nie osiągnąłem ale jestem bardzo blisko.
Życzę każdemu udanych i zyskownych transakcji.

Awatar użytkownika
F2M
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: F2M »

Witam
Mam pytanie co sądzicie o wskaźniku MACD Osma na H4 ma niezłe wyniki czy jest sens pracy nad użyciem go w EA ?
Swego czasu używałem w EA Laguera i multiplikacji w trendzie ale to nie zawsze się sprawdzało i miałem spore wtopy. Najlepiej działało na indeksach bo tam trendy były dłuższe. Ma ktoś doświadczenie w tym temacie ?
Mój program EA dzieli kanał wzrostowy (lub spadkowy ) na kilka części multiplikuje transakcje jeśli nie jest trafiona i zamyka po wypadnięciu z kanału o np. 20% problemem jest jak zwykle dobre wejście aby zmniejszyć ryzyko straty.
Po analizie wydaje mi się że MACD Osma ma całkiem niezłe wyniki na H4.
Ale dopracowanie systemu troszkę zajmie.
Czy ktoś tego próbował z tym wskaźnikiem ?
Będę wdzięczny za opinie .
można zarobić nawet 3000% ale stracić tylko 100%

ODPOWIEDZ