Najpewniejsze sygnały - budujemy strategię
-
- Pasjonat
Jak ci wybije nową górkę/dołek to dywergencja jest zanegowana taką metodę najlepiej stosować, inaczej to będzie tylko gra losowa. A przecież nie chodzi o to żeby odrabiać straty, je trzeba od razu ciąć i pozwolić rosnąć zyskom. To co jest na zrzucie to typowe błędy przez, które się nie zarabia. Zresztą skąd masz pewność, czy dywergencja na większym interwale się utworzy, a potem czy w ogóle zadziała? dla mnie to czysty hazard.dywerygence na M1 są bardzo zwodnicze dlatego zauważyłem już pojawiającą się dywerygencję na M5 Nie stosuję sztywnego SL lubię doprowadzić sprawę go końca. Zawsze jest czas aby odrobić stratę.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
-
- Pasjonat
Dobrym potwierdzeniem trendu jest RSI potraktowany nieco niestandartowo.
Sam wskaźnik jest "trendowy'. Czyli jest skuteczny w trendach (w przeciwieństwie np. do Stocha).
Nie patrzymy na strefy over-sold/over-buy. tylko na wartość "0".
Przyjmujemy, że trend jest rosnący jeżeli np. RSI(100) M15, H1, H4 jest powyżej zera. Po niżej zera dla trendu malejącego. Takie sytuacje nie występują często, ale dają przewagę nad tradycyjnie stosowanego RSI w strefach wyprz/wykup. Te często daje efekt "piły" i transakcje zawierane pod dyktando wyjścia/wejścia w strefę często oddają poprzedni urobek trendowy na konsoli.
Czwarty TF RSI(100) można użyć jako sygnał wejścia. Period 100 przykładowo. Można poszukiwać najlepszej wartości w przedziale 90-120.
Sam wskaźnik jest "trendowy'. Czyli jest skuteczny w trendach (w przeciwieństwie np. do Stocha).
Nie patrzymy na strefy over-sold/over-buy. tylko na wartość "0".
Przyjmujemy, że trend jest rosnący jeżeli np. RSI(100) M15, H1, H4 jest powyżej zera. Po niżej zera dla trendu malejącego. Takie sytuacje nie występują często, ale dają przewagę nad tradycyjnie stosowanego RSI w strefach wyprz/wykup. Te często daje efekt "piły" i transakcje zawierane pod dyktando wyjścia/wejścia w strefę często oddają poprzedni urobek trendowy na konsoli.
Czwarty TF RSI(100) można użyć jako sygnał wejścia. Period 100 przykładowo. Można poszukiwać najlepszej wartości w przedziale 90-120.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 13:57 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pasjonat
Ja nie widzę żadnej chyba, że grasz na ukryte. Dla mnie dywergencja to klasyczne HL i potem LL i odwrotność tego na wskaźniku(albo HL i HH), tu tego nie widzę.krystian74 pisze:ile na tej rycinie widzisz dywerygencji? ja widzę dwie
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
-
- Pasjonat
- profession
- Pasjonat
Dla mnie największym problemem są konsolidacje lub dziwne ruchy. Jak się przed tym bronicie? Dziś miałem masę fałszywych sygnałów. Na początku ciężko się zorientować czy to konsolidacja czy nie. Każdy ruch wydaje się być początkiem nowego trendu. W momencie gdy się już wyznaczy zakres lub kanal w którym się porusza wtedy jest bardzo prawdopodobne, że się w końcu z niego wybije i się traci. Macie jakieś pomysły?
Na początku trudno zorientować się, że to taki rynek falujący, natomiast potem jest już po fakcie.
Na początku trudno zorientować się, że to taki rynek falujący, natomiast potem jest już po fakcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 14:42 przez profession, łącznie zmieniany 1 raz.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
-
- Pasjonat