Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Jakby Cie tu podejść zebyś uchylił rąbka tajemnicy :lol: 14 potwierdzeń :D
Pięknie, najważniejsze że właśnie sam do tego doszedłeś.

Odnośnie tych potwierdzeń to łączysz interwały i czas. Ten tajemniczy myk ;) zazwyczaj jest na koniec zamknięcia się świeczki h1? I czy liczy się sam ruch ceny czy też poziom na jakim się znajduje?

Dla mnie osobiście prowadzenie pozycji jest przyjemne ;) z reszta jak się podłaczysz w ten wlasciwy ruch to wiesz gdzie zmierzasz i wazne jest tylko zeby nie da sie wyrzucic na korekcie

Z wejściami ma problem i to największy ale pracuje nad tym..

Cierpliwośc i wytrwałość w trzymaniu się zasad przede wszystkim ale że tak powiem to przychodzi z czasem kiedy już sobie uświadamiasz że do fx potrzeba konsekwencji i czasu nie ma nic szybko..

W każdym razie myślę już mi nie dużo brakuje do kompletnego systemu, a może już go mam tylko nie potrzebnie kombinuję ;)

P.s. dziekuje za pochwały

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

klonmarcin pisze:wszystko odczytuję z wykresu H1, H4 - a co do tego wejścia o, którym piszesz - posiłkowałem się także m15 - cena musi zrobić odpowiedni "myk" ściśle określonym sposobem w bardzo odpowiednim czasie (m15)
witam, przeczytalem od samego poczatku Twoj dziennik - wkoncu dojrzalem do gry intradady :) teraz studiuje dziennik Pie i jeszcze sporo mi zostalo. Klonmarcin wielkie dzieki za Twoj wklad i checi dzielenia sie wiedza. A przede wszystkim publikowaniem swoich wejsc - dzieki Tobie i calej historii ewolucji w tym dzienniku uwierzylem ze mozna ;)

a co Twojej tajemnicy to kojarze ze soba rozne Twoje wpisy na forum i wydaje mi sie, ze ma to zwiazek z momentem formowania/budowania sie swiecy - sam jeszcze musze to dokladnie zrozumiec. z tego co do tej pory ogarnalem to duzo moze powiedziec samo ksztaltowanie sie swiecy na wyzszych TF czyli H4 i D1. Czy w dobrym kierunku kombinuje? :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:Obrazek
image host
Jak widać postanowili iść dalej DOWN. Jeśli sytuacja się utrzyma i pokaże jakiś potwierdzenia na L to jutro może być ONLY TRADE LONG. :D

Obrazek
img upload

Teraz trzeba obserwować otwarcie D1 - aby iść jutro UP to powinni zrobić najpierw dolny cień - czyli jeszcze trochę zejść w dół - lub zanim zamkną aktualną d1 podejść do góry - a na nowej d1 podejść w dół robiąc cień dolny - wtedy obyło by się bez tworzenia nowego Low - ta druga opcja jest wg mnie bardziej prawdopodobna.

Jeśli będą potwierdzenia na L to zagram 3/4 z targetem w okolicach zl d1 - a dokładnie na 2623.

Spróbuję jeszcze wymyślić plan B na wypadek gdyby jednak nie chcieli jutro rosnąć - wtedy pewnie lecimy jeszcze do 2480 - ale jeszcze nad tym pomyślę.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

bartek1916 pisze:witam, przeczytalem od samego poczatku Twoj dziennik - wkoncu dojrzalem do gry intradady Smile teraz studiuje dziennik Pie i jeszcze sporo mi zostalo. Klonmarcin wielkie dzieki za Twoj wklad i checi dzielenia sie wiedza. A przede wszystkim publikowaniem swoich wejsc - dzieki Tobie i calej historii ewolucji w tym dzienniku uwierzylem ze mozna Wink

a co Twojej tajemnicy to kojarze ze soba rozne Twoje wpisy na forum i wydaje mi sie, ze ma to zwiazek z momentem formowania/budowania sie swiecy - sam jeszcze musze to dokladnie zrozumiec. z tego co do tej pory ogarnalem to duzo moze powiedziec samo ksztaltowanie sie swiecy na wyzszych TF czyli H4 i D1. Czy w dobrym kierunku kombinuje? Smile
W dobrym kierunku - ale to dopiero wierzchołek góry lodowej moich zasad potwierdzających
:D ale tak naprawdę jest to bardzo proste. :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

wiesz, napewno nie zamierzam kopiowac wszystkich Twoich zasad. wybralem sobie kilka watkow, rowniez te ktore sam poelcales m.in. 7LS i z nich selekcjonuje najbardziej wartosciowe tresci, ale takie ktore wydaja sie odpowiednie dla mnie. do tej pory od kilku lat gralem typowo mechanicznie i teraz mam kolejny cel:)

czytajac o koncepcjach typu ZL, Supply/Demand, S/R, FBO i BO to tak naprawde wszystko jest ze soba bardzo powiazane. kazda technika opiera sie tylko na drobnych, rozniacych sie od siebie szczegolach jednak big picture jest ten sam. mi w tym momencie blizej do S/D ale zwiekszajac interwal czesto wychodzi nam poprostu ZL;)

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Widzę, że na forum rośnie nam prawdziwe zagłębie tradingowe ZL/SD. Jeszcze trochę i się kreslik będzie chował :D

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

PipBoy pisze:Jeszcze trochę i się kreslik będzie chował
mam w kolejce watki na kresliku, ale tak naprawde w zupelnosci wystarczy wiedza z forum nawigatora. wystarczy kilka osob takich jak klonmarcin czy thorez, robic notatki, zapisywac wykresy i wszystko jest jak na tacy :) trzeba to tylko dostosowac jeszcze do siebie chcby pod wzgledem MM

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

bartek1916 pisze: wystarczy kilka osob takich jak klonmarcin czy thorez, robic notatki, zapisywac wykresy i wszystko jest jak na tacy
W opisach nie ma najważniejszej części o czym pisze zresztą sam Marcin. Musisz sam znaleźć potwierdzenia, a to nie jest takie łatwe. Dopiero wtedy będziesz mógł policzyć statystykę i stworzyć dochodowy system.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

kati5620
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kati5620 »

brother pisze:
bartek1916 pisze: wystarczy kilka osob takich jak klonmarcin czy thorez, robic notatki, zapisywac wykresy i wszystko jest jak na tacy
W opisach nie ma najważniejszej części o czym pisze zresztą sam Marcin. Musisz sam znaleźć potwierdzenia, a to nie jest takie łatwe. Dopiero wtedy będziesz mógł policzyć statystykę i stworzyć dochodowy system.
O kilku potwierdzeniach Marcin tutaj pisał ... budowanie się świecy, zamkniecie się świecy nad pod danym poziomem, FBO , BO ... ;)
"Make the same type of trades over and over again"

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

To się nam dolny cień chyba uformował teraz zakładamy UP :)

Obrazek

pomyśleć ile pipsów było do wzięcia grając tylko na jedną górną kreskę która była ZL D1
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Zablokowany