Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

USD CHF M1. Słaby poziom wywodzący się ze słabego poziomu jednak reakcja ładnym pinbarem, stąd moja decyzja o wejściu. Minus 10p...
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nudy, nudy, nudy. Chyba wcześniej do domu czas zacząć wracać. Zobaczymy, może się uda.
+5, wyjście wcześniej bo zauważyłem opór który przy takich słabych ruchach mógłby zadziałać. Gdybym go przed wejściem widział to bym raczej odpuścił. Zresztą nie rozpamiętujmy tego już bo to takie wejście z nudów :607:

Eur/Dol M1 SD widoczne na M5 jednak wejście dokładniejsze na M1

Obrazek

Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dziś też tylko jedno zagranie chyba zostanie. Za godz wychodzę więc poczekam, może uda się przestawić na BE.

Edit: przestawione po + 12 na Be i złapane:)

E/U M30

Obrazek

Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Prócz tego wejścia były jeszcze dwa.

1 BE
2 minus 15
3 plus 10

Mam bardzo duży problem z ustawianiem TP i wybieraniem trejdów z większym zasięgiem. Ktoś ma podobnie?

E/U M5

Obrazek

Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Na E/U złapałem -3 i -5. Oczywiście trzeba było chwile poczekać i wyszedłbym na plusie ale oczywiście nie mogłem się powstrzymać.:)

Ciekawa dla mnie sytuacja na GBP/USD. Poziom z M30. Poniżej spore problemy i nie wiem czy nie trzeba odwracać pozycji ale chyba przestawię na BE i poczekam. Zobaczymy jak i czy się rozwinie

EDIT poszła lufa do góry - minus 15

Obrazek

Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Coś zaczęło się sypać. Wczoraj postanowiłem trochę poukładać swoją grę i zacząłem kierunki ustalać na H4, SD wyznaczane na H1 (wejścia zgodne z kierunkiem H4), wejścia M15. Niestety w mojej pracy jest nienormowany czas pracy co czasem jest wadą ale przeważnie zaletą. Muszę więc ratować się oczekującymi w tym trybie który opisałem powyżej. Tutaj pojawia się problem BE więc wyjścia mam dwa: laptop bądź automat.

Poniżej wejście z oczekującego GBP USD M15. Polowałem na 35p a wpadło minus 11. Wejście zgodne z kierunkiem up

Obrazek

Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Hej pozytyw, miło ze utrzymujesz ten topic przy zyciu ;) h4/h1/m15 to zupełnie tak jak ja gram... postaram sie powrzucac troche screenow niedługo (walcze z sesją...) to moze cos tam jeszcze wspólnie nakreslimy. Powodzenia i pipsow zycze!

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

gutek04 pisze:Hej pozytyw, miło ze utrzymujesz ten topic przy zyciu ;) h4/h1/m15 to zupełnie tak jak ja gram... postaram sie powrzucac troche screenow niedługo (walcze z sesją...) to moze cos tam jeszcze wspólnie nakreslimy. Powodzenia i pipsow zycze!
Cześć, cześć. Dzięki, powodzenie na pewno się przyda:). Tobie też życzę powodzenia z sesją.
Właśnie czytam między innymi Twoje wpisy z lipca zeszłego roku i zastanawiałem się jak Ci idzie.
Co do moich wpisów nie wiem właśnie czy nie śmiecę za bardzo ale stwierdziłem, że jak Adam zajrzy to najwyżej mnie ochrzani
:wink:

Fajnie Cię widzieć :D
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj - 16 na USD CHF.
Dziś otworzyłem w tym samym miejscu z takim samym SL
Edit Przełożyłem wcześnie po plus 6 na BE bo coś kierunki pomyliłem. Na Eur/Dol na H4 wyszedł mi down i na Usd/Chf też down więc coś namieszałem
Aa, coś mi się wydaje, że na E/U H4 za nisko mam odwrotkę ale to muszę poczekać na coś co to potwierdzi. Może być tak, że jak potwierdzi to na L będzie za późno po trzeba będzie szukać potwierdzeń na S

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us :?
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli nie pomyliłem kierunków, to po przebiciu tego poziomu na którym jest cena powinniśmy polecieć w dół i szukać dodatkowych okazji do S. Problem polega na tym, że poziom wygląda na solidny więc najpierw mogą odbić od niego do poziomu mojego BE
Nie zmykam zlecenia bo
1. wejście prawdopodobnie z kierunkiem
2. na poziom dolny była reakcja

Edit: Cena odbiła od tegoż poziomu i staranowała moje BE

Obrazek

Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 20:52 przez pozytyw, łącznie zmieniany 2 razy.
Spiesz się powoli.

ODPOWIEDZ