Alarm dźwiękowy oznajmiający gwałtowne zmiany ceny

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
nicjużniewiem
Uczestnik
Uczestnik

Alarm dźwiękowy oznajmiający gwałtowne zmiany ceny

Nieprzeczytany post autor: nicjużniewiem »

Witam ! Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje taki wskaźnik, który by alarmował dźwiękiem pojawienie się nagłych szybkich ruchów i zmian cenowych ( długich świec) , w sensie że jak np na dyferencjale m15 pojawia się świeca (niekoniecznie zamknięta ) która ma długość np więcej jak 20 pips to wtedy alarm ! ;))) Ma ktoś namiary na coś takiego ? W sumie zdecydowana większość moich transakcji ma miejsce zaraz po pojawieniu się jakichś dłuższych świec i wtedy właśnie na rynku czuje się najpewniej....Z góry dziękuje za pomoc !

Ps To mój pierwszy post tutaj. Niedawno zacząłem przygodę na realu ;]

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

Polecam lekturę wątku http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... highlight=.
Jest tam przedstawiona koncepcja opierająca się na zasadzie długości świec. Dodatkowo w początkowych postach (na pierwszej stronie) są wrzucone wskaźniki, które mogą Cię zainteresować, zwłaszcza Blubbb_MightyZones.mq4, bo sygnalizuje dźwiękiem wystąpienie odpowiedniego układu, ma również możliwość wysłania powiadomienia mailem. Kiedyś testowałem ten system, ale nie udało mi się uzyskać jakichś satysfakcjonujących rezultatów, ale każdy może zobaczyć coś innego. Dziś przypomniałeś mi o nim, więc ponownie się mu przyjrzę.

ODPOWIEDZ