Przeglądałem wiele żurnali, głównie interesowały mnie takie w których z pierwszego postu dowiadywałem sie ze zakładany jest przez osobę poczatkujacą tak jak ja. Co smutne wiekszośc tych żurnali zostało porzuconych już po kilku stronach.
Z tych które przetrwały dowiedziałem sie że prowadzenie żurnala pomaga w usystematyzowaniu stylu gry i co równie ważne wiele do niego wnosi. Stąd postanowienie o założeniu własnego. Zalezy mi na krytyce osób preferujacy styl gry podobny do mojego.
Troche z technicznej strony:
Depo: 294.24£ - tyle mi zostało po wybraniu części depozytu.
Wielkośc pozycji: 0.1 lota
SL - 20 pipsów (możliwy mniejszy)
TP - W użyciu ale brak stałego
BE - 1 pips po osiągnięciu 20-25 pipsów
Interwały od H1 wzwyż
Pary walutowe :EURUSD, GBPUSD, USDCHF, AUDUSD, NZDUSD, USDCAD, USDJPY,EURCHF, EURGBP
Gra w oparciu o S/R, LT, Fibo, formacje świecowe, od jakiegoś czasu wskaznik RSI o wartości 6 którym posiłkuje sie na interwałach H4 i D1. Na wykresach bedzie również widoczna MA 100 którą narazie tylko obserwuje i nie uwzgledniema jej podczas podejmowania decyzji o wejściu w rynek.
Na chwilę obecną największym moim problemem jest nadmierna ilośc pozycji(czyli wszytsko co sie z tym wiąże:P) których np w poprzednim tygodniu bylo aż 23 a chciał bym zejść do około 5-10 mam nadzieje ze w jakiś sposób ten zurnal mi w tym pomoże

Zajęte pozycje będe sie starał wklejac w miare możliwości na biezaco tuż po otwarciu tranzakcji.