Błądzi człowiek, póki dąży.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Błądzi człowiek, póki dąży.

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Witam

Przeglądałem wiele żurnali, głównie interesowały mnie takie w których z pierwszego postu dowiadywałem sie ze zakładany jest przez osobę poczatkujacą tak jak ja. Co smutne wiekszośc tych żurnali zostało porzuconych już po kilku stronach.
Z tych które przetrwały dowiedziałem sie że prowadzenie żurnala pomaga w usystematyzowaniu stylu gry i co równie ważne wiele do niego wnosi. Stąd postanowienie o założeniu własnego. Zalezy mi na krytyce osób preferujacy styl gry podobny do mojego.

Troche z technicznej strony:

Depo: 294.24£ - tyle mi zostało po wybraniu części depozytu.

Wielkośc pozycji: 0.1 lota

SL - 20 pipsów (możliwy mniejszy)

TP - W użyciu ale brak stałego

BE - 1 pips po osiągnięciu 20-25 pipsów

Interwały od H1 wzwyż

Pary walutowe :EURUSD, GBPUSD, USDCHF, AUDUSD, NZDUSD, USDCAD, USDJPY,EURCHF, EURGBP

Gra w oparciu o S/R, LT, Fibo, formacje świecowe, od jakiegoś czasu wskaznik RSI o wartości 6 którym posiłkuje sie na interwałach H4 i D1. Na wykresach bedzie również widoczna MA 100 którą narazie tylko obserwuje i nie uwzgledniema jej podczas podejmowania decyzji o wejściu w rynek.

Na chwilę obecną największym moim problemem jest nadmierna ilośc pozycji(czyli wszytsko co sie z tym wiąże:P) których np w poprzednim tygodniu bylo aż 23 a chciał bym zejść do około 5-10 mam nadzieje ze w jakiś sposób ten zurnal mi w tym pomoże ;).

Zajęte pozycje będe sie starał wklejac w miare możliwości na biezaco tuż po otwarciu tranzakcji.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2012, 10:36 przez colt113, łącznie zmieniany 3 razy.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

colt113 pisze:Depo: 294.24 - tyle mi zostało po wybraniu części depozytu.

Wielkośc pozycji: 0.1 lota

SL - 20 pipsów
Masz zbyt duże ryzyko - wychodzi mi około 23% na pozycję przy sl 20, takim depo i takim locie.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

colt113 pisze:Co smutne wiekszośc tych żurnali zostało porzuconych już po kilku stronach.
Później już nie wracają ponieważ zdają sobie sprawę z głupot jakie wypisywali :)

PS Konto małe, ale mimo wszystko zmniejszył bym ryzyko do 10%.

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

klonmarcin pisze:Masz zbyt duże ryzyko - wychodzi mi około 23% na pozycję przy sl 20, takim depo i takim locie.
Zapomniałem zaznaczyć że depozyt jest w funtach.
imperator_wszechswiata pisze:Później już nie wracają ponieważ zdają sobie sprawę z głupot jakie wypisywali
Podejrzewam że sam nie jedna głupote tutaj walne taki jest przywilej uczących sie ;)

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

AUDUSD Long 1.01308

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Tranzakcja zakonczona SL - 20 pipsów

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Kolejną tranzakcją był Short Sell na AUDUSD 1.01114
równiez zakonczony SL - 20 pipsów
I kolejny Sell AUDUSD 1.01054 zamkniety z ręki - 13 pipsów

Poweekendowy rampage uwazam za zakończony wynikiem -53 pipsy.
Dobrej nocy ;)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Polecam 15 minut przerwy po każdym zagraniu nie zależnie od wyniku. Cokolwiek co oderwie Cię od myślenia nad rynkiem. Nie myśl "kur** przegapię okazję" bo okazji będzie milion, a trzeźwy umysł to podstawa. Gdyby nie granie na pałę to zamiast -53 byś miał jeśli dobrze pamiętam -20 z pierwszego longa i spokojnie dalej analizował :)

Pozdrawiam, Midas

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

RSI(14) jest zdecydowanie lepsze. Grając na samym RSI na M1 da się fajnie grać z poziomów krańcowych 70-80 i 20-30.

Poczytaj o dywergencjach jeszcze sobie, bo widzę, że system który tworzysz jest bardzo podobny do mojego.

I jeszcze jedna porada - jeżeli masz możliwość, podepnij sobie konto do myfxbook.
Będziesz mógł przeanalizować, gdzie dokładnie tracisz,a gdzie zarabiasz. Ja się tak dopatrzyłem że na eur/usd miałem prawie zawsze dobry zarobek, natomiast straty były na innych instrumentach. Efekt był taki, że ja i tak uprawiam day trading, więc zrezygnowałem z innych par i inwestuję tylko na EUR/USD.

Dlatego polecam ci się na razie wyspecjalizować na max 2, no może 3 parach.

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Racja Midas najgorsze jest że o tym wiem ale po weekendzie zawsze jest jakies takie parcie na FX w tygodniu mi przechodzi ;)

Mpapiez
Nałozyłem sobie dodatkowo RSI14 będe obserwował. Co do interwałów to wole jednak zostać tu gdzie jestem.

Na poczatku przygody z FX dowiedziałem sie o myfxbook'u i jakos odrazu zraziła mnie do siebie ta idea to tak jakby podpiąc konto bankowe do Facebooka. Znam swoja pięte Achillesową jest nią USDJPY ale mimo wszytsko nie odpuszczę tej parze :P
Mpapiez pisze:Dlatego polecam ci się na razie wyspecjalizować na max 2, no może 3 parach.
Grając na tych parach które podałem to jest praktycznie gra na 3-4 parach z powodu wysokiej korelacji-załącznik.

Dzieki panowie za uwagi oby więcej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ