Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

stforex - nie wytrzymam i musze sie przyczepic do twojej analizy oczywiscie nie zlosliwie a w ramach watpliwosci:
Nie ma problemu.
napisales ze utwozyla sie tam formacja RGR moze cos tam jest ale chyba nie oznacza to odrazu jazdy w dol ?
Wybacz, chodziło mi o ten mały ORGR jako koniec impulsu. Zrealizował się wraz z profitem i na Fibo 78,6 powinien teoretycznie zawrócić. Ale teraz takie czasy, że rynek to jedna wielka zgadywanka. Stąd pozycję na EJ od razu zabezpieczyłem na BE, jak tylko rynek odskoczył parę pipsów.
po za tym wyzej to nie jest raczej prawidlowy double top jak dla mnie patrzac na wykres
1 wybicie jest to poczatek tworzenia sie s/r troche nizej a 2 to udane przebicie poziomu, nastepnie pull back i test przebitego poziomu.
Grałem pod utworzenie się DT wieńczącego korektę na tym poziomie.
Z DT jest ten problem, że wiadomo, że się utworzył, kiedy jest już po fakcie :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

hm dzieki za odpowiedz :) zawsze lubie nowe info przeanalizuje pod tym kontem i wyciagne dla siebie wnioski :)

pozdro

ps Marcin a jak twoje zlecenia zdazyles wyjsc wczesniej bo nie widzialem tam zastawionego sl?
moze a nawet napewno masz jakas swoja analize?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

klonmarcin pisze:Aktualnie 2 x S po 2606 i 2608 tp na 2547
Wszyscy liczą na L i jest duża szansa ale jeżeli patrzeć co robią to jak zamkną za parę minut H4 PB na spadki to według mnie jest szansa na shorty.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czerwinek pisze:klonmarcin napisał:
Aktualnie 2 x S po 2606 i 2608 tp na 2547
Skończone na 2 x -15p

Obrazek
upload images
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Cuś mi mówi że 2720 jeszcze dziś możliwy... :) ale jak to zwykle bywa - ukarzę się w praniu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Hehe, znowu to samo sprzedawaliśmy. U mnie TP co do pipsa...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Stforex pisze:Hehe, znowu to samo sprzedawaliśmy. U mnie TP co do pipsa...
U mnie skończone na "-".

Aktualnie:

Obrazek
image upload

Ale chyba zamknę z ręki. Tp na 2667.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nowe ustawienia dot. prowadzenia pozycji jak na razie powodują minus - i znaczną rysę na psychice - ale jak już wcześniej pisałem - przeznaczyłem na to ubiegłotygodniowy zysk - jak na razie jeszcze dużo zostało.

Ale narodził się już nowy pomysł na prowadzenie pozycji - ale nie obejdzie się bez automatyzacji - tzn. założenia są takie:

- zawsze otwieram minimum dwie pozycje
- jedna idzie wg starych zasad tzn. działa tutaj przesuwanie na BE+1 i TS - co do ustawień tych parametrów mam już pewne pomysły na modyfikacje
- druga pozycja idzie wg nowych zasad - tzn. tylko sl i tp - brak be - ale zastanawiam się nad czymś takim:

- przesuwanie na BE+1 po osiągnięciu np. 60% odległości do TP - tzn. mamy tp = 100p - czyli przesuwanie na BE+1 następuje po +60p.
- inna możliwość to np. stosowanie TS z dużą wartością - ale tutaj już bez BE - ale TS aktywowany albo od razu po wejściu zlecenia albo po osiągnięciu jakiegoś progu zysku.

Zastanawiam się także nad dodaniem jakiś zależności między tymi dwoma pozycjami - np. ale to już musi wynikać z wykresu. Nie obejdzie się bez wg mnie bardzo skomplikowanego robota. Chcę proces prowadzenia pozycji jak najbardziej zautomatyzować - do mojej decyzji pozostanie tylko otwieranie pozycji, sl i tp. Wszystko inne wykonywał by robot.

Wszystko zostanie w weekend dopracowane - trzeba przetestować wiele możliwości aby znaleźć tą najbardziej optymalną.

Nie może być takiej sytuacji gdzie z zysku np. +40p robi się minus - jednak doszedłem do wniosku, że lepiej brać mniej a częściej niż dużo a rzadko.

Zobaczymy jak sprawdzą się moje nowe pomysły.

Nie zamierzam na razie modyfikować metody wejścia i metody ustawiania TP - te są dla mnie zadowalające.

podsumowanie dam jutro.
No pain - No gain

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

witaj
moze zamiast jedna pozycje ustawiac na be +1 to ustaw jej tp wielkosci sl drugiej pozycji .
jesli 1 zamknie sie z zyskiem wielkosci sl 2 pozycji to tak naprawde nic nie stracisz jesli 2 pozycja jednak nie osiagnie tp a zaliczy sl.

niby to prawie to samo co ustawienie 2 pozycji na be+1 ale zwieksza twoje prawdopodobienstwo osiagniecia tp 2 pozycji.

pozdro

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Powodzenia Marcinie :). Też mam ciągle różne pomysły na "poprawienie" tradingu ;). Pamiętaj proszę, żeby dopasować TS do zakresu ruchów na interwale, na którym grasz. Jeśli będzie zbyt duży, to może nie zdążyć się aktywować. Poza tym, rynek często chodzi wzorami W i M, to jest kolejny problem przy TS.

PS. Wydaje mi się, że najlepszy TS byłby taki, który zmniejszałby się wraz z ruchem ceny. Im cena pokona dłuższą drogę, tym większe ryzyko zawrócenia. Dlatego TS powinien się zacieśniać. Ale nie mam pomysłu jak to wykonać technicznie ;)

Zablokowany