ja admiral parę dolców

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Czaisz o co chodzi, podziel lot na dwie części i jedną zamykaj szybciej, albo graj mniejszy TP, mniej greed a większe zyski odniesiesz, takie mam wrażenie.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

Czaisz o co chodzi, podziel lot na dwie części i jedną zamykaj szybciej, albo graj mniejszy TP, mniej greed a większe zyski odniesiesz, takie mam wrażenie.
Dzięki za uwagę na pewno to przemyślę, natomiast chciałbym wykonać próbę co najmniej 100 wejść, aby zebrać pierwsze wnioski.

W miedzy czasie przestawiłem nzd/chf na BE
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wejście numer 5 EUR/USD po cenie 1.2623 SL 1.2650

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wykres do zagrania
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Postanowiłem zamknąć USD/JYP nie do końca mi się podoba sytuacja, dodatkowo prześledziłem sytuacje na W1 i M1 i tam sytuacja wygląda naprawdę średnio i nijak więc wolę się wycofać.(w sumie zabrakło raptem 1 pipsa do przestawienia BE )

Wynik USD/JYP 0 pipsów

Suma pipsów-21

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

NZD/CHF Pozycja zamknięta na BE
W międzyczasie otworzyłem pozycje na aud/chf (pozycja numer 6)

zamknięta również pozycja na eurodolarze gdyż nie będzie mnie przy wykresach później , a jak wiadomo w weekend może dziać się sporo więc wolę nie ryzykować. W sumie było to głupie zagranie gdyż patrząc z perspektywy czasu (pozycja uruchomiona wczoraj) dzisiaj jest piątek i sam nie wiem czego się spodziewałem :(

Pozycja zamknięta na minus 10

Suma pipsów -31
Ostatnio zmieniony 15 cze 2012, 10:26 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Jeśli mogę coś doradzić jeszcze to nie graj na parach z CHF, oni są kopnięci. Zobacz ile razy załatwili uczestników rynku pinbarami w kosmos, do piekła i spowrotem. Plus jeszcze spread pewnie duży i margin na otwarcie też sporo znika. Nie lepiej grać na tych bardziej stabilnych? EUR USD, GBP USD, i tanich AUD USD, NZD USD, USD CAD ewentualnie jak z CHF to USDCHF chociaż tam też dziwne rzeczy robią czasem. Oczywiście nie chce się mieszać, to już jak uważasz. Może akurat tamte pary Ci leżą. Kiedyś dużo osób się rzuciło na EURAUD bo po olbrzymich spadkach każdy przestój traktowali jako "może już wzrosty" i na przestojach takich i BUY rynek szedł dalej w dół wycinając od cholery uczestników a gdy odbił to tłukł pinbary góra dół i następni padali. Czasem to co wygląda ładnie, nie smakuje dobrze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Zamykam zagranie aud/chf , zdecydowanie moment wejścia wybrałem zły co poskutkowało stratą w wysokości 22 pipsów.

Łączny bilans -53 pipsy

Ilość wejść 6
3 razy BE
3 stratne pozycje(Średnia strata 17,6 pipsa)
miłego weekendu

PS
mam zlecenie oczekujące na nzd/chf po cenie 0.7483

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Niestety ostatnio się zapędziłem i grałem na pałę , nie wiem do końca dlaczego, niestety poskutkowało to stratami w wysokości 128p, częściowo straty wiążą się z tym że chciałem łapać odwrócenie trendu jednak ten eksperyment źle się dla mnie skończył i raczej zaprzestane grać w ten sposób gdyż jest to bardzo kosztowne choć pewnie gdyby udało się złapać początek nowego trendu to pewnie coś by wpadło, jednak dochodzą jeszcze aspekty psychologiczne. W każdym bądź razie muszę powrócić do schematu "chłodne spojrzenie na rynek"a nie na odwrót " przez różowe okulary -czyli liczenie potencjalnych zysków i zapominanie o podstawowych zasadach które sobie określiłem"

Pozycje na których poniosłem straty:
NZD/CHF -53
AUD/CHF -22
GBP/AUD -53

Łączna suma strat na dzień 18 czerwca 2012 wynosi minus 181 pestek :(

Równocześnie mam otworzone dwie pozycje na eurodolarze pierwsza z nich zabezpieczona jest zyskiem postaci 35 pipsów na drugiej SL wynosi 31 pipsów więc jeśli pójdzie nie po mojej myśli , w ogólnym rozrachunku zostaną 4 pipsy na plus
Kolejna otwarta pozycja to Ejek na tej pozycji zabezpieczyłem 12 pipsów i ostatnia pozycja to chf/jyp gdzie zabezpieczyłem zysk w postaci 18 p. Suma sumarum w najgorszym wypadku dopiszę do konta 34 pipsy 8)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pozycje pozamykałem , bo nie jestem przekonany co do kierunku down, więc wolę wziąć to co rynek mi jeszcze pozwala zabrać odpowiednio
eurodolary plus 57,-9
ejek plus 41
chf/jyp plus 40

Suma 129 pipsów
Ogólny Wynik -52 pestki

Postanowiłem również otworzyć pozycje na eurodolarze L ze stopem 15 pestek

ODPOWIEDZ