Droga do zwycięstwa
-
- Gaduła
eh a ja myslalem ze to tylko na mnie sie broker uwziął i usilnie co do pipsa wycina mi sl
no ale wracajac do tematu to jesli poziom s/r 1.2588 tak mozolnie budowany prawie caly dzien do tej pory z niewiadomej dla mnie dlaczego akurat tutaj ? sie utrzyma to raczej up (chyba ze cos przeoczylem) i moze wkoncu rajd do przebicia slawnego s/r
...
pozdro

pozdro
Grubasy robią to cały czas. Teraz rynek jest płytki, nie trzeba dużo, żeby poszedł strzał. Wymacali, że poziom jest słabo broniony i pocięli. Zobaczymy, prawdopodobnie ktoś sprzedaje stopy. Tylko kto teraz z dużą kasą by się pakował???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
włąsnie się głowię o co tu chodzi.... nie jest to Londyn ani USA więc, co to za skoki? żeby kupić taką ilość i sprzedać, musi byc zawsze druga strona transakcji, nie ma najgrubszych żeby taką robotę odwalać więc co się za tym kryje? żadnych poważnych danych też nie było.....Stforex pisze:Grubasy robią to cały czas. Teraz rynek jest płytki, nie trzeba dużo, żeby poszedł strzał. Wymacali, że poziom jest słabo broniony i pocięli. Zobaczymy, prawdopodobnie ktoś sprzedaje stopy. Tylko kto teraz z dużą kasą by się pakował???
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 520#476520259 pisze:Ok, wyjaśnijmy co się stało:
w przededniu niemalże wyborów w Grecji napięcie na rynkach sięga zenitu, szczególnie jak słyszy się, że prawdopodobny zwycięzca określa je jako "być albo nie być w euro" i takie tam propagandówki. To oczywiście mielone jest przez maszynkę medialną która rozdmuchuje każdą możliwą iskierkę do skali dzikiego ognia szalejącego na stepie...
"Wszyscy" się niepokoją, usiłują się zabezpieczyć bo nie wiadomo co może się stać, a może, nie daj Boże naprawdę wymyślą coś głupiego (już tak bywało) i wszystko rąbnie na otwarciu tak, że mało kto się pozbiera? (ktoś pamięta niesławne wezwanie Papandreu do referendum?)
I teraz nagle banki centralne (ECB I FED w pierwszej kolejności) oznajmiają, że są przygotowane na ewentualną interwencję gdyby coś nie tak.
Coś jakby nagle wóz strażacki zaparkował pod Twoim domem gdy Ty własnie obawiasz się pożaru...
A ponieważ wydarzylo się to w okresie niskiej płynności, wywołało dużą falę. Choć krótką z tego co widzę ;-) Jak to z naglymi dużymi falami na płytkej wodzie...
Umówmy się, o ile jest to pozytwne wydarzenie, nie jest to nic innego jak tylko proba uspokojenia rynków.
Ciekawe co zrobi Azja ze swoim tradycyjnym risk-off w piątek w połączeniu z takim bigosem jaki jej świat zgotował?
- Pełnomocnik
- Pasjonat
sory to bylem ja nie ten guzik nacisnalem i musialem szybko wyjsc z tranzakcji 
stforex jest jeszcze wiele takich niusów i nawet pierdniecie kogos waznego moze zwalic kurs w dol jak i w gore, ale wykres nie klamie i jesli to byl tylko chwilowy pin to jak napisales jest to zwykle ciecie sl albo rynek pokazuje wlasciwy kierunek ruchu jaki chce obrac .
stforex - nie wytrzymam i musze sie przyczepic do twojej analizy oczywiscie nie zlosliwie a w ramach watpliwosci:
napisales ze utwozyla sie tam formacja RGR moze cos tam jest ale chyba nie oznacza to odrazu jazdy w dol ?
po za tym wyzej to nie jest raczej prawidlowy double top jak dla mnie patrzac na wykres
1 wybicie jest to poczatek tworzenia sie s/r troche nizej a 2 to udane przebicie poziomu, nastepnie pull back i test przebitego poziomu.
ps
teraz mamy test poziomu 1.2625 patrzac po hi z zeszlego tygodnia gdzie po otwarciu gieldy w tym tygodniu byl broniony dosc krótko...
pozdro

stforex jest jeszcze wiele takich niusów i nawet pierdniecie kogos waznego moze zwalic kurs w dol jak i w gore, ale wykres nie klamie i jesli to byl tylko chwilowy pin to jak napisales jest to zwykle ciecie sl albo rynek pokazuje wlasciwy kierunek ruchu jaki chce obrac .
stforex - nie wytrzymam i musze sie przyczepic do twojej analizy oczywiscie nie zlosliwie a w ramach watpliwosci:
napisales ze utwozyla sie tam formacja RGR moze cos tam jest ale chyba nie oznacza to odrazu jazdy w dol ?
po za tym wyzej to nie jest raczej prawidlowy double top jak dla mnie patrzac na wykres
1 wybicie jest to poczatek tworzenia sie s/r troche nizej a 2 to udane przebicie poziomu, nastepnie pull back i test przebitego poziomu.
ps
teraz mamy test poziomu 1.2625 patrzac po hi z zeszlego tygodnia gdzie po otwarciu gieldy w tym tygodniu byl broniony dosc krótko...
pozdro