Pełnomocnik pisze:ok godz 15 pisałeś o S-kach a o godz 19 chwalisz się pozamykanymi L-kami..?
A co dziwnego w tym, że pokazałem, że nie miałem racji? - właśnie dzisiejszy dzień skłonił mnie ostatecznie do zmian w prowadzeniu pozycji.
Tymczasowo rezygnuję ze stosowania przesuwania na BE+1p i z TS. TP będzie ustawiany wg dotychczasowych procedur natomiast SL będzie zmienny - ale nie większy niż 30p - taki limit na razie zakładam - potem się zobaczy.
Ustawiam tylko SL i TP - wchodzi albo jedno albo drugie - myślę, że jestem gotowy na taką grę.
Na przetestowanie takich ustawień przeznaczam ubiegłotygodniowy zysk - a potem się zobaczy.
Interesowały by mnie takie rzeczy:
- automatyczne przestawianie wszystkich pozycji na BE+dowolna ustawiona wartość - aktywacja ręczna za pomocą skrótu klawiatury - to zamierzam wykorzystać w przyszłości
- automat - także aktywowany ręcznie skrótem klawiatury - zamykający wszystkie pozycje jeśli osiągną zakładany zysk - prawdopodobnie będzie to wykorzystywane w sytuacji gdy mam np. 4 pozycji i wszystkie są na minus - automat zamykał by je gdy osiągną np.sumę pozycji 0.
Wracając do sedna - na pewno znacznie zwiększy się ilość zaliczonych SL - ale mam nadzieję, że także zaliczane TP wyrównają statystykę zysków - w końcu liczy się zysk a nie skuteczność.
Ostatecznie te wszystkie metody prowadzenia pozycji mają za zadanie znalezienie najlepszych ustawień - tak aby zysk był jak największy przy minimalnych zakładanym ryzyku.
Drugi cel to minimalizacja "myślenia" podczas prowadzenia pozycji - wejście - ustawienie odpowiednich wartości SL i TP i koniec - albo rybki albo akwarium.