wkleję wczorajsze obrazki gdzie miałeś podobną sytuację i też nie było stopa , a i z poniedziałku mogę znaleźć[/quote]
Zapewniam Cię, że (prawie) nigdy nie kłamię i wsjo ryba, czy wierzysz, czy nie wcześniej SL były i to automatyczne
mówisz i masz - jeżeli przy minus 200p wczoraj stopy były i nie zadziałały
to profit masz po 2-5p a stop po ilu?
obrazek załącznik z wczoraj wieczorem
Myślę, że jednak ma znaczenie. Na tym polegają inwestycje czy spekulacja, że właśnie ma znaczenie w jakim kierunku pójdzie,
oczywiście że tak - ma znaczenie ale wtedy gdy jeszcze jest czym grać
a po 130% albo prawie 1000p straty w jeden dzień to raczej nie ma znaczenia
Nikt nie stracił na razie inwestując ze mną. Nie będę wklejał screenów, bo nie wiem, czy mi wolno, ale daje słowo, że na tę chwilę pieniądze moich followerów są bezpieczne. A już zarzucanie mi olewania... ach....
ja nie zarzucałem - sam napisałeś że zostawiłeś bez stopa i odszedłeś od kompa pozostawiając bez kontroli i zdziwiłeś się dużą stratą po powrocie - to Twoje słowa z poprzedniego postu - to nie jest olewanie klientów ?
zresztą jeśli to takie proste, to otwórz konto demo i pokaż..
a to nie jest rachunek real tylko demo ?
jeżeli to demo to nie wiedziałem , bo nie traciłbym czasu - mam nadzieję że jednak się mylę i to co wkleiłeś na pierwszej stronie i na zulutrade to jednak real jest
System Cyprys EUR/USD
-
- Bywalec
Nie wiem kto to jest fx trader, ale najwyraźniej brzmi to pejoratywnie....silent pisze:kolejny fx trader
Przy okazji przejrzałem Twoje posty, silent - jesteś kolego boss....
I to właśnie każe mi się zastanawiać jaki sens ma pisanie tu jakiś konkretnych rzeczy, wszyscy są tacy mądrzy, ale nie wiele dają od siebie....
Silent może napisz coś o swoich sukcesach i pokaż swoją zapewne doskonałą strategię, chętnie się przyjrzę jak to robią zawodowcy....
Dodano po 13 minutach:
Drogi js_autosysie

Mógłbym w to brnąć i wykazywać CI, że jesteś w błędzie. Nadal mówię, że SL był i nie chcę mi się Cię przekonywać, bo i tak nie uwierzysz. Każdy ma inne postrzeganie. Przy tym screenie który wrzuciłeś miałem otwarte kilka pozycji z 15 dostępnych. Nie pamiętam gdzie wtedy były umieszczone SL i TP, ale wczorajsze pozycje były akurat w 100% kontrolowane właśnie przez dynamiczny SLTP, bo nie było mnie w domu. I to właśnie akurat ten skrypt je zamknął. Jak zobaczysz czas zamknięcia tych pozycji to może CI się zaświeci lampka.
I to fakt, odszedłem od kompa, bo nie siedzę przy nim 24h, a Ty siedzisz ??? Błędem było nie ustawienie SL. Błędem. Nie czuje się winny zarzutu "olania" Nie chciałem automatycznie zamykać tych pozycji. A nie odszedłem na pół dnia tylko na kilkanaście minut. Zresztą to się robi żenujące.
- profession
- Pasjonat
cyprys naprawdę nie ma sensu wdawać się w dyskusję tego typu. Tutaj tematy prawie zawsze kończą się kłótniami jeśli możesz i możecie postarajmy się powstrzymać od tego.cyprys pisze:I to właśnie każe mi się zastanawiać jaki sens ma pisanie tu jakiś konkretnych rzeczy, wszyscy są tacy mądrzy, ale nie wiele dają od siebie....
Silent może napisz coś o swoich sukcesach i pokaż swoją zapewne doskonałą strategię, chętnie się przyjrzę jak to robią zawodowcy....
Czekam cały czas na twoją konkretną odpowiedź. Z własnej woli rozpocząłeś temat napisałeś, że chcesz sam nieprzymuszony przez nikogo podzielić się systemem a potem cisza i ciągłe tłumaczenie się, że potem, że to, że tamto. Popatrz sam jak opiszesz system każdy sceptyk i krytykant będzie mógł go sobie sam sprawdzić. Jak będzie dobry to on sam sie obroni.
p.s. Silent nie pisał, że lada dzień opublikuje swój cudowny system i nie zakładał takiego tematu więc widocznie nie ma woli go publikować. Nikomu nic nie obiecywał Ty tak.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
-
- Bywalec
możesz sprawdzić moje wszystkie posty na forum , z nikim nigdy się nie kłóciłemprofession pisze:cyprys naprawdę nie ma sensu wdawać się w dyskusję tego typu. Tutaj tematy prawie zawsze kończą się kłótniami jeśli możesz i możecie postarajmy się powstrzymać od tego.
i nie mam takiego zamiaru dlatego już nawet nie piszę więcej nic
każdy ma swój rozum i własne wnioski wyciągnie
a wogóle to zainteresowałem sie tym tematem bo od kilku- juz nastu lat nawet
inwestuję podobnie własnym full automatem i przy niewielkiej zmianie uważałem że mu podpowiem coś co go uchroni przed tym co się stało - stąd mam screeny
ale ok wyłączam się
pozdrw i powodzenia
- profession
- Pasjonat
Chyba źle odczytałeś moje intencje bo ja nie pisałem bezpośrednio do Ciebie. Po prostu prawie zawsze więcej jest postów dyskusyjnych a mniej konkretów. Dlatego chciałem prosić cyprysa o to by nie wdawał się w dyskusje typu czy ma dobry system czy zły czy postawił SL czy nie tylko niech go w końcu opublikuje. Wtedy wszystko będzie jasne, będzie to konkret i dotrzyma tego co oświadczał czyli chęć publikacji systemu.js_autosys pisze:ale ok wyłączam się
pozdrw i powodzenia
Ja nie mam żadnych pretensji, że pisałeś a chyba tak to odebrałeś.
Cały czas czekamy ...
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Witam,
Zgodnie z umową wrzucam druga część, a jutro prześlę resztę. Trudno mi opisać to tak jak w przykładzie załączonym przez profession , bo mój system nadal ewoluuje, ale przede wszystkim nie jest tak automatyczny. Bardziej chcę Wam pokazać pewną filozofię mojej strategii niezależnie od tego jak górnolotnie to brzmi. Tak, czy inaczej jutro opiszę albo przynajmniej spróbuję opisać sygnały tak surowo, jak w ww. przykładzie. Dziś bardziej po mojemu:
TREND DŁUGOTERMINOWY (EKRAN 1)
Jak wspomniałem wcześniej najważniejsze dla mie jest określenie trendu nadrzędnego. Zdecydowanie najczęściej używam do tego celu przedziału H1, ale czasami też H4. Mniejsze znaczenie przywiązuję do TF wyższych, ale zawsze staram się znać sytuacje na wszystkich długoterminowych wykresach, nawet na miesięcznych. BTW, załączyłem screen z trendem spadkowym właśnie na Monthly, bardziej jako ciekawostkę, ale dla mnie jest to dodatkowa przesłanka o nastrojach jakie panują na rynku i tym co może się wydarzyć, jeśli popełnię błąd. Wskaźniki, których używam są w wersjach multi time frame z zafiksowanym przedziałem H1, bo często "schodzę" z nimi w niższe TF aby lepiej dostrzec niuanse. Wyjątkiem jest VQ, który mam zarówno w wersji sztywnej H1, jak i dostosowany do aktualnego TF. Nie pamiętam już, czy parametry tych wszystich wskaźników są domyślne/standardowe, ale raczej nie, więc zwróćcie na to uwagę.
Najważniejszy jest dla mnie trend, który pokazuje T3. W drugiej kolejności analizuję stan, czyli zarówno trend, jak i wartość oscylatora RSX. Z mojego doświadczenia dość dobrze pokazuje on strefy wykupienia/wyprzedania oraz dywergencje. Znacznie lepiej niż wcześniej używany przeze mnie Stochastic.Zawsze staram się przewidywać możliwe zwroty trendu, ale z zasady ich nie wyprzedzam. Innymi słowy, jeśli RSX silnie rośnie i jest już w strefie >70 staję się bardzo ostrożny, ale dla mnie nadal jest trend rosnący. Dodatkowo szukam potwierdzenia trendu na VQ, Którego bardzo lubię, ale ten wskaźnik służy mi bardziej to ogólnego obrazowania sytuacji, niż konkretnych sygnałów zmiany trendu. Jak już wcześniej pisałem musi on być bardzo popularny, bo często jego sygnały generują silne, ale krótkotrwałe ruchy kursu. Niestety zdarza się, że w ten sposób ten pierwszy zryw zabiera cały potencjał ruchu i w sumie sygnały te mają podobną skuteczność jak przecięcie się średnich. Niby działają, ale tylko na długich, dynamicznych trendach. Na dole ekranu umieszczony jest wskaźnik Bomba. Jest to zalążek tego co określiłem mianem wskaźnika regularności. Ze względu na to, że jest to narzędzie nieskończone i w fazie eksperymentalnej nie będą go publikował. Ale bomba wcześniej pełniła dla mnie tę rolę i była bardzo skuteczna. Ona była dla mnie inspiracją, by iść w tym kierunku. Jest to bardzo, bardzo prosty wskażnik oparty na T3, który pojazuje wyłącznie to czy T3 spada, czy rośnie. Ale dla mnie jest to narzędzie, które w mgnieniu oka pozwala mi ocenić, który TF jest obecnie najbardziej przewidywalny i na ile jest przewidywalny. Więcej o tym napiszę w kolejnej części.
WSPARCIA I OPORY (EKRAN 2)
Nie stosuję wejść, ani wyjść wyłącznie na podstawie poziomów wsparcia/oporu. Szczerze mówiąc nie znam się też na PA. Ale wskaźnik vS_Pivots jest bardzo dobry. Często korzystam z niego, żeby ocenić szanse powodzenia danego trendu. Nie jest dla mnie decyzyjny, ale poziomy przez niego pokazywane często działają i staram się unikać handlowania w pobliżu tych linii. Zawsze wychodzę też z założenia, że kurs będzie się od nich odbijał, a nie je przebijał, nawet jeśli już je lekko naruszył.
cdn...
Ekran 1 H1

Ekran 1 M15

Ekran 2

Ekran 3 M5

Ekran 3 M1

Przykładowy trend na Monthly
[/img]
Zgodnie z umową wrzucam druga część, a jutro prześlę resztę. Trudno mi opisać to tak jak w przykładzie załączonym przez profession , bo mój system nadal ewoluuje, ale przede wszystkim nie jest tak automatyczny. Bardziej chcę Wam pokazać pewną filozofię mojej strategii niezależnie od tego jak górnolotnie to brzmi. Tak, czy inaczej jutro opiszę albo przynajmniej spróbuję opisać sygnały tak surowo, jak w ww. przykładzie. Dziś bardziej po mojemu:
TREND DŁUGOTERMINOWY (EKRAN 1)
Jak wspomniałem wcześniej najważniejsze dla mie jest określenie trendu nadrzędnego. Zdecydowanie najczęściej używam do tego celu przedziału H1, ale czasami też H4. Mniejsze znaczenie przywiązuję do TF wyższych, ale zawsze staram się znać sytuacje na wszystkich długoterminowych wykresach, nawet na miesięcznych. BTW, załączyłem screen z trendem spadkowym właśnie na Monthly, bardziej jako ciekawostkę, ale dla mnie jest to dodatkowa przesłanka o nastrojach jakie panują na rynku i tym co może się wydarzyć, jeśli popełnię błąd. Wskaźniki, których używam są w wersjach multi time frame z zafiksowanym przedziałem H1, bo często "schodzę" z nimi w niższe TF aby lepiej dostrzec niuanse. Wyjątkiem jest VQ, który mam zarówno w wersji sztywnej H1, jak i dostosowany do aktualnego TF. Nie pamiętam już, czy parametry tych wszystich wskaźników są domyślne/standardowe, ale raczej nie, więc zwróćcie na to uwagę.
Najważniejszy jest dla mnie trend, który pokazuje T3. W drugiej kolejności analizuję stan, czyli zarówno trend, jak i wartość oscylatora RSX. Z mojego doświadczenia dość dobrze pokazuje on strefy wykupienia/wyprzedania oraz dywergencje. Znacznie lepiej niż wcześniej używany przeze mnie Stochastic.Zawsze staram się przewidywać możliwe zwroty trendu, ale z zasady ich nie wyprzedzam. Innymi słowy, jeśli RSX silnie rośnie i jest już w strefie >70 staję się bardzo ostrożny, ale dla mnie nadal jest trend rosnący. Dodatkowo szukam potwierdzenia trendu na VQ, Którego bardzo lubię, ale ten wskaźnik służy mi bardziej to ogólnego obrazowania sytuacji, niż konkretnych sygnałów zmiany trendu. Jak już wcześniej pisałem musi on być bardzo popularny, bo często jego sygnały generują silne, ale krótkotrwałe ruchy kursu. Niestety zdarza się, że w ten sposób ten pierwszy zryw zabiera cały potencjał ruchu i w sumie sygnały te mają podobną skuteczność jak przecięcie się średnich. Niby działają, ale tylko na długich, dynamicznych trendach. Na dole ekranu umieszczony jest wskaźnik Bomba. Jest to zalążek tego co określiłem mianem wskaźnika regularności. Ze względu na to, że jest to narzędzie nieskończone i w fazie eksperymentalnej nie będą go publikował. Ale bomba wcześniej pełniła dla mnie tę rolę i była bardzo skuteczna. Ona była dla mnie inspiracją, by iść w tym kierunku. Jest to bardzo, bardzo prosty wskażnik oparty na T3, który pojazuje wyłącznie to czy T3 spada, czy rośnie. Ale dla mnie jest to narzędzie, które w mgnieniu oka pozwala mi ocenić, który TF jest obecnie najbardziej przewidywalny i na ile jest przewidywalny. Więcej o tym napiszę w kolejnej części.
WSPARCIA I OPORY (EKRAN 2)
Nie stosuję wejść, ani wyjść wyłącznie na podstawie poziomów wsparcia/oporu. Szczerze mówiąc nie znam się też na PA. Ale wskaźnik vS_Pivots jest bardzo dobry. Często korzystam z niego, żeby ocenić szanse powodzenia danego trendu. Nie jest dla mnie decyzyjny, ale poziomy przez niego pokazywane często działają i staram się unikać handlowania w pobliżu tych linii. Zawsze wychodzę też z założenia, że kurs będzie się od nich odbijał, a nie je przebijał, nawet jeśli już je lekko naruszył.
cdn...
Ekran 1 H1

Ekran 1 M15

Ekran 2

Ekran 3 M5

Ekran 3 M1

Przykładowy trend na Monthly

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.