Opóźnienie w księgowaniu depozytu na mt4 - Margin Call/Stop
Little Scalper uważam że rozmawianie o systemach i zasadach forexu do nieczego nie prowadzi przeciez 90% ludzi traci tu swoje pieniądze wiec po co wałkowac ten temat skoro autor pierwszego postu jest juz chwile na rynku, podejrzewam że wie co robi i jeszcze mówi że dobrze mu idzie. Może gra niedużym depozytem ale trzaska 500% tygodniowo? Kogo to obchodzi? Przecież wszyscy dobrze znają zasady a i tak wiekszość traci wcześniej czy później...
Osobiscie jestem na etapie zminimalizowania strat bo ugrywam w miesiacu 400% z czego 350% tracę i co mi poradzicie? Lepsze MM BE SL?
Osobiscie jestem na etapie zminimalizowania strat bo ugrywam w miesiacu 400% z czego 350% tracę i co mi poradzicie? Lepsze MM BE SL?
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem
http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

znaczy ugrywasz 50% a nie 400temal pisze:ugrywam w miesiacu 400% z czego 350% tracę
nie da się doradzić nie znając nawet pobieżnie sposobu gry, myślę że zmniejszenie pozycji i SL zmniejszyło by wahania na rachunku ale czy dało by się zarabiać po takich zmianach w systemie. System niby się sprawdza więc po co zmieniać, jednak trochę strach grać nim większą kasą przy takich wahaniach.temal pisze:i co mi poradzicie? Lepsze MM BE SL?
Temal można wiedzieć po ilu latach doszedłeś do takiego wniosku?temal pisze:Little Scalper uważam że rozmawianie o systemach i zasadach forexu do nieczego nie prowadzi
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
xmmm
Jeszcze chwile to potrwa zanim zrozumiem mój problem juz pewne przemyślenia mam w tym tygodniu to sprawdzę... Gram podobnie jak kolega OCZNOS tylko ja zamykam stratne pozycje lub hedguje i później trace cały dzień lub dwa aby za duzo nie przepadło... Zresztą wiekszość straciłem przez własną głupotę i zbyt wielką pewność siebie. Plan na ten miesiąc to 100% wczesniej sobie ustaliłem 50% i tyle ugrałem... Chociaż w maju łatwiej było na e/u ciekawe jaki będzie czerwiec...
Dodano po 46 sekundach:
Jeszcze chwile to potrwa zanim zrozumiem mój problem juz pewne przemyślenia mam w tym tygodniu to sprawdzę... Gram podobnie jak kolega OCZNOS tylko ja zamykam stratne pozycje lub hedguje i później trace cały dzień lub dwa aby za duzo nie przepadło... Zresztą wiekszość straciłem przez własną głupotę i zbyt wielką pewność siebie. Plan na ten miesiąc to 100% wczesniej sobie ustaliłem 50% i tyle ugrałem... Chociaż w maju łatwiej było na e/u ciekawe jaki będzie czerwiec...
Dodano po 46 sekundach:
Ciekawe ile lat Tobie zejdzie za min to zrozumiesz...brother pisze:Temal można wiedzieć po ilu latach doszedłeś do takiego wniosku?

Ciekawy pomysł.Little Scalper pisze:i, albo na oczekującym zanim zostanie otworzona.
W ubiegłym toku na ok 500 transakcji w jednej dosłownie w czasie ustawienia SL zawiesił się system i pozycja przez krótki czas była niezabezpieczona.
Twoje rozwiązanię minimalizuje ryzko takiego zdarzenia.
Klauzula w regulaminach o tzw "sile wyższej" zdejmuje odpowiedzialność z brokera w pewnych przypadkach.Little Scalper pisze: Jeśli to wpłynie na nasz trading to chyba oczywiste że broker powinien przyjąć reklamacje, choć pamiętam problemy z FXPRO ktore według ich nie były ich wina a dosatwcy serwerów.
Dobry owszem ale kiepski zazwyczaj wszystko wrzuca od jednej puli płynności która zarządza według swojego uznania. Dlatego rozproszenie kapitału na kilku brokerów nie jest złym pomysłem przy większych kwotach.Little Scalper pisze: dobry broker chyba ubezpiecza nasz depozyt do jakiejś tam kwoty, czy nie ? W sumie tu nie mam pojecia co zrobić jesli nagle by tak zbankrutował.
- profession
- Pasjonat
Na tym forum owszem, bo nie jest to rozmowa na argumenty czy analizy tylko na docinki i utarte hasła których ludzie sami nie rozumieją a powtarzają.temal pisze:uważam że rozmawianie o systemach i zasadach forexu do nieczego nie prowadzi
Na innych forach głównie kilku zagranicznych jednak prowadzi. Więc moim zdaniem jesteś w błędzie.
Nie twierdze, że to forum jest marne pod kątem dyskusji, od pewnego czasu poziom jest niski ze względu na uczestników. Forex stał się "modny" to i amatorów przybywa. Wiele osób tutaj podziela moje zdanie. Szczególnie starsi użytkownicy stażem. Nie było by w tym nic złego gdyby nie ogromna pewność siebie tych amatorów którzy mają patent na wiedzę i tylko oni mają racje. Najśmiejsze jest to, że to rynek gdzie gimnazjaliści ścierają się z Kilkunastoletnimi traderami. Zazwyczaj Ci pierwsi stokroć bardziej cwaniakują. Potem rynek ich weryfikuje i znikają. Jednak zawsze pojawiają się osoby tego typu.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Nie zrozumiałes mnie... Jeżeli dobrze spojrzejrzysz w inne wątki to znajdziesz praktycznie odpowiedź na kazde zagadnienie ale jakim prawem w zasadzie przy każdej sposobności próbujecie, próbujesz nawracać ludzi na dobrą drogę. Napisz tysiąc razy to samo a i tak rezultatów nie będzie. Zamieniłeś się z tymi ludźmi którzy do końca sobie z tym nie radzą i próbujesz na siłe im to wpoić. Czytałem Twoje wypowiedzi na innych forach i widze że specjalizujesz się w uświadamianiu rzeczy które uważasz za święte. Przynajmniej tak to widzę. Osobiście mam doświadczenie w troche innych dziedzinach i wiem na czym polega przekazywanie doswiadczenia. Jeżeli powiesz takiemu człowiekowi wiecej niz jest on wstanie akurat teraz pojąć to zaraz poczuje sie mądrzejszy od ciebie cos tam sobie dopowie i chodzi z głową do góry. Później sie dziwisz że poziom spada, odwracasz sie plecami, nazywasz delikwenta głupcem i kontakt sie urywa. Ta zabawa polega na myśleniu a nie nauce na pamięć świetych praw...profession pisze:Na innych forach głównie kilku zagranicznych jednak prowadzi. Więc moim zdaniem jesteś w błędzie.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... um.php?f=2
Tu jest miejsce na podobne dyskusje...

- profession
- Pasjonat
Na jakich to niby forach? Z nicku Profession korzystam tylko tutaj więc nie wiem jakim cudem?temal pisze:Czytałem Twoje wypowiedzi na innych forach
Z tym co piszesz zgadzam się, pewnie masz racje. Przekazywanie wiedzy jest trudne, szczególnie, że tutaj wiele osób nie pojmuje podstaw.Dlatego powtarzam proste prawdy, które ja wiele innych osób uważa za samo sedno tradingu. Które są często totalnie niezrozumiane. Pominięte. Jest to zgodne z ogólnie pojętą wiedzą.
W wypowiedziach każdego są widoczne jego przekonania więc to można zastosować do mnie, do Ciebie do każdego kto napisał posta na tym forum.temal pisze:widze że specjalizujesz się w uświadamianiu rzeczy które uważasz za święte.
Jutro umieszczam trochę konkretów w dziale systemy wiec możesz przeczytać jeśli jesteś zainteresowany. Jest tam ciekawy topic o najlepszych sygnałach. Może zobaczysz czym są te moje święte rzeczy.

Pozdrawiam
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Coluche nie bardzo wiem skąd Twój atak,w moim mniemaniu autor powinien te rady wziąć na poważnie.
Dlaczego? co z tego że wyjaśnisz sprawę z przelewem,jak za chwilę znowu będzie musiał dopłacić raz,drugi w końcu będzie awaria w banku i co wtedy? awaria internetu,prądu...
Na pytanie ,czy należał się,również stwierdzam -a owszem.
Sam podobne MC zaliczałem,zwalając na różne rzeczy,ale jeżeli tracę 100% depozytu,to jednak coś jest nie tak.
Sprawa przelewu że jeszcze nie doszedł to już inna kwestia.
Prośba do autora ode mnie jedna,jak już zaczynasz jakieś brudy wrzucać to pisz konkretnie,kto.Bo "zostałem oszukany,ale nie powiem przez kogo" ma taki sam sens jakbyś poszedł na policje,powiedział że jesteś świadkiem pobicia/morderstwa/kradzieży ale nic więcej nie powiesz i nie będziesz zeznawał....
Życzę szybkiego odzyskania pieniędzy.
Dlaczego? co z tego że wyjaśnisz sprawę z przelewem,jak za chwilę znowu będzie musiał dopłacić raz,drugi w końcu będzie awaria w banku i co wtedy? awaria internetu,prądu...
Na pytanie ,czy należał się,również stwierdzam -a owszem.
Sam podobne MC zaliczałem,zwalając na różne rzeczy,ale jeżeli tracę 100% depozytu,to jednak coś jest nie tak.
Sprawa przelewu że jeszcze nie doszedł to już inna kwestia.
Prośba do autora ode mnie jedna,jak już zaczynasz jakieś brudy wrzucać to pisz konkretnie,kto.Bo "zostałem oszukany,ale nie powiem przez kogo" ma taki sam sens jakbyś poszedł na policje,powiedział że jesteś świadkiem pobicia/morderstwa/kradzieży ale nic więcej nie powiesz i nie będziesz zeznawał....
Życzę szybkiego odzyskania pieniędzy.
Ok, ale jeżeli nikt nie pyta to po co sie produkować?Little Scalper pisze:ja uwazam ze zawsze warto pytac o to co niezrozumiale
Gram u MM kurs jest praktycznie wszedzie taki sam nie widzę w tym żadnych teorii spiskowych... Rekwotowania czasem denerwują, czasem pomagają...
Chodziło mi o MM jako zarzadzanie ryzykiem.
Podejrzewam że gram podobnie bo równiez często zostawiam pozycję bez SL. Jedna głębsza korekta i ok 5%-10% mogę stracić... Bez SL-a gram tylko z trendem ale na korekcie juz kilka postawiłem piramid co uważam za najwiekszy przejaw głupoty. Później 50 pipsów wyżej stawiam pozycje przeciwstawne i zaczynam normalnie mysleć.
Może kiedyś gdy przetrwam na forexsie założe sobie drugie konto aby dla zabawy spróbowac pograc całym depozytem lub jego wieksza częścią tak dla spotru bez żadnych przypisanych do tego ideologii. Na dzień dzisiejszy wole jednak tego nie robić, juz raz spróbowałem i tego żałuję

Zastanawia mnie to ile mój broker na mnie zarabia? Jeżeli w przeciągu 6 tygodni wykonałem ok 900 operacji na e/u? Wiecie ile im zostaje w kieszeni ze spreadu? Czasami po 22 sobie skalpuje więc stąd ten wynik...