Opóźnienie w księgowaniu depozytu na mt4 - Margin Call/Stop
Re: MC !!! czy należał się ???
Ta kasa powinna być zaksięgowana drugiego dnia roboczego na koncie brokera. Z nie wyjaśnionych przyczyn nie aktywował Tobie środków. Sprawa nie do udowodnienia bez adwokata i sądu. Broker uważa się zawsze za niewinnego. ( Trzeba było udowodnić przelew na ich konto i dlaczego tak pózno aktywowali twoje środki aż po MC)ocznos pisze:Witam
Mam taki problem i prosiłbym Was o pomoc jak mam postąpić.
Mieszkam daleko poza granicami Polski, ale konto mam u polskiego brokera - z którego jestem zadowolony - wysoka pozycja na krajowym rynku.
Zrobiłem przelew do brokera 24 maja w celu zwiększenia margin lewel, bo był zbyt niski. Kasa dotarła 29 maja ( bardzo długo to trwało, bo normalnie jest następnego dnia) Mój tyłek został uratowany.
W międzyczasie ……. 27 maja zaniepokojony brakiem kasy na koncie u brokera posłałem drugi przekaz i ta kasa do chwili obecnej nie jest na moim rachunku.
Wymieniamy maile z brokerem i nic się nie dzieje w tej sprawie.
Ale 30 maja zaliczyłem MC i poszło w diabły kilka pozycji i ładny grosz.
U siebie na miejscu składałem reklamacje u osoby wysyłającej i po sprawdzeniu w głównym biurze się okazało ze kasa z 24 i 27 dotarła, została zaksięgowana w tym samym dniu 29 maja u mego brokera.
Co to zmienia w moim położeniu ?
Mianowicie jakby ta kasa z drugiego przekazu wpłynęła 29 maja na moj rachunek to niema możliwości zaliczenia 30 maja MC - a tak przekroczyło niecałe 5 pipsow …i po wszystkim.
Co ja mogę uczynić i jaki mam na to czasu ? Jak brokerowi udowodnić ze pieniądze z drugiego przekazu powinny być na moim rachunku maklerskim 29, co spowodowałoby ze MC by się nie zdarzył.
Biuro obsługi klienta mego brokera odnoszę wrażenie ze gra na zwloke…i mnie ignoruje.
Proszę Was o rady i sugestie w rozwiązaniu problemu.
Jakby cos było niezrozumiale to postaram się klarowniej wyjaśnić.
Pozdrawiam
Po drugie co inni pisali o ryzyku niestety to prawda. W sumie nie liczy się ruch pipsowy, liczy się z jaką wielkością się gra, bo 1000 pipsów może być warte na 0.01 lota przy kursie dolara 3.4zł 340zł zaś na 0.1 3400zł natomiast na 1locie 34000zł .
W tym przypadku powinno się udoskonalić moment wejścia wraz ze stopem oraz momentu wyjścia ( tp , badz pozycja prowadzona)
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
Ocznos możesz napisać przez kogo zostałeś oszukany? To może ustrzec innych ludzi. w ogóle admini powinni takich ludzi wyrzucać z forum.Cala wiedze o forexie mam z tego forum za która dziękuje. Ukończyłem dwa szkolenia z tego forum i na trzecim zostałem oszukany przez…… naszego kolegę. Jak mi szło, idzie … ??? całkiem całkiem i bardzo bym chciał aby tak było nadal
To trochę tak jak gość który siedzi w zimie w domu ale postanowił, że po budowie nie zamontuje okien i drzwi bo po co. Przyszła zima i grzeje w piecu, daje do pieca i daje a w domu zimno i watr przez dziury po oknach wlatuje. Myśli jeszcze trochę do pieca dołożę to na pewno będzie ciepło.
Profession trafione porównanie.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 12:14 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.
- profession
- Pasjonat
piszę twoim językiem bo tacy jak ty inaczej nie rozumieją :Coluche pisze:Jak ktoś nie jest w stanie chłopakowi pomóc to lepiej niech się nie odzywa.
Debilne porady typu ....za duże ryzyko.
Daruj sobie koleżko bo twoja odpowiedź śmieszna i żałosna:!: . Kim Ty niby jesteś, że nazywasz moje czy innych porady debilnymi

Koledze radzę co uważam za słuszne i co zabierzesz mi to prawo?, jak masz inne zdanie to je napisz ale nie wywyższaj się nad innych bo to tylko obnaża twoją żałosność.
Z ... gadam ich językiem, inaczej nie rozumieją ... nie toleruje takich jak ty jak nic sobą nie reprezentujesz to się nie odzywaj ...Rejestracja 3 miesiące temu i już cwaniakowanie...
Apeluję o brak tolerancji dla idiotycznych i poniżających wypowiedzi bo nigdy nie znikną
Jak mogę cie prosić to nie odpowiadaj na tego posta bo i tak nic sensownego nie napiszesz, znam ten typ dyskusji już wiele takich tutaj przechodziłem i już mam dość dysput tego typu. Wracamy do tematu.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 12:25 przez profession, łącznie zmieniany 6 razy.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Bardzo dużo uwaga na forum skupiana jest na systemach.
Ryzyka poza rynkowe są natomiast całkowicie ignorowane.
Ciężko mi sobie wyobrazić tradera utrzymującego się z FX (robiącego większa kasę) nie biorącego pod uwagę takich czynników jak:
Ryzyka poza rynkowe są natomiast całkowicie ignorowane.
Ciężko mi sobie wyobrazić tradera utrzymującego się z FX (robiącego większa kasę) nie biorącego pod uwagę takich czynników jak:
- Awarie sprzętu, brak prądu, internetu
- Awarie serwerów brokera, oprogramowania
- Ryzyko bankructwa brokera.
- Ryzyko związane z grą u MM od rekwot po opóźnienia księgowania
Re: MC !!! czy należał się ???
Ciekawe co byś zrobił jak kurs by dalej szedł nie w Twoją stronę, a kasa były by na koncie ....ocznos pisze:....a tak przekroczyło niecałe 5 pipsow …i po wszystkim.
Pozdrawiam
Twój błąd i tyle .
... co z tego ze wysłałeś pieniądze, przecież grać nimi możesz dopiero po faktycznym uzupełnieniu depozytu ...
O Ryzyku wiesz, grać nie umiesz .... może grać umiesz ale zarządzanie kapitałem masz do poprawki ....
czy się należał należał się, bo chciałe przeznaczyć tylko jedną dopłatę do depozytu .... który był za mały w stosunku otwartej pozycji
pytanie brzmi
Czy wyciągniesz z tego lekcje???
to o co Ci chodzi w końcu, bronisz sie jak możesz przed swoim błędem, pierwszy przekaz był zgodnie z zamysłem, zabezpiecznie MC, drugi poszedł w formie zabezpieczenia, ale nie z zamysłu, raczej ze strachu, i co teraz?ocznos pisze: Zrobiłem przelew do brokera 24 maja ....Kasa dotarła 29 maja ……. 27 maja zaniepokojony brakiem kasy na koncie u brokera posłałem drugi przekaz i ta kasa do chwili obecnej nie jest na moim rachunku..30 maja zaliczyłem MC i poszło w diabły kilka pozycji i ładny grosz. Mianowicie jakby ta kasa z drugiego przekazu wpłynęła 29 maja na moj rachunek to niema możliwości zaliczenia 30 maja MC - a tak przekroczyło niecałe 5 pipsow …i po wszystkim
bo jak rozumiem wycieło Tobie depo nominalne, + pierwsza wpłatę, tą wpłatę która miała zapobiec MC, a teraz masz pretensje ze ta druga, ta ze strachu nie wpłynęła na czas ...
chcesz możesz walczyć z brokerem, ale on pewnie sie do tego ustosunkuje tak; "Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne ponosi inwestor, który dobrze znał stan swojego depozytu
+ do tego jak nie masz w umowie określonego czasu operacyjnego na dopłaty
to jesteś w czarnej dupie
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 13:57 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 3 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
A co tu radzić,można wyciągnąć wnioski ze swojego błędu a można iść do sądu a wtedy prawnicy brokera z pewnością dokładnie wytłumaczą na czym polegał błąd.
Jakby stracił bo wyłączyli prąd to pewnie poszedłby do elektrowni. Zamiast wierzyć że inni pomyślą o wszelkich problemach i je za nas załatwią to lepiej zabezpieczyć zapobiegać we własnym zakresie.
Coluche nikomu nie wmawiaj tu spamu bo inni przynajmniej napisali gdzie leżał błąd i pokazali jak uniknąć go w przyszłości, Ty natomiast nie napisałeś nic konkretnego jak rozwiązać ani jak zapobiegać.
Jakby stracił bo wyłączyli prąd to pewnie poszedłby do elektrowni. Zamiast wierzyć że inni pomyślą o wszelkich problemach i je za nas załatwią to lepiej zabezpieczyć zapobiegać we własnym zakresie.
Coluche nikomu nie wmawiaj tu spamu bo inni przynajmniej napisali gdzie leżał błąd i pokazali jak uniknąć go w przyszłości, Ty natomiast nie napisałeś nic konkretnego jak rozwiązać ani jak zapobiegać.
Witam
Wszystkim bardzo dziękuje za odpowiedzi.
- Przecież 1000 pipsow nie poleciałem do dołu…..
- Nikt nawet nie zwrócił uwagi ze drogi przekaz do chwili obecnej nie jest na moim koncie. Wiem po wizycie u głównego menadżera który wysyłał pieniądze ze broker zaksięgował 29 obydwa przekazy. Jeden powiększył moje konto, a drugi …przepadł? Gdyby dwa przekazy zostały przelane na mój rachunek rachunek …..by wszystko wyglądało inaczej.
- Esco pospieszyłeś się z tym ostrzeżeniem. Szkoda mi jest chłopaka.
- Kto mnie oszukał? Jest taki gość na forum. Sam skończył kurs za który nie zapłacił ( miał potem zapłacić bo w tym momencie nie miał kasy - nigdy to nie nastąpiło) i po 4 czy 5 miesiącach już sam prowadził szkolenie. Ale o tym dowiedziałem się później. Obecnie ponoć działa również na innym forum. Inni forowicze tez o tym wiedza.
- Wiem gdzie leży błąd ……
Mam pytania
- Czym się zajmuje KNF, kto stoi nad brokerem?
- Czy ktoś składał reklamacje u brokera i została uwzględniona?
Pozdrawiam.
Wszystkim bardzo dziękuje za odpowiedzi.
- Przecież 1000 pipsow nie poleciałem do dołu…..
- Nikt nawet nie zwrócił uwagi ze drogi przekaz do chwili obecnej nie jest na moim koncie. Wiem po wizycie u głównego menadżera który wysyłał pieniądze ze broker zaksięgował 29 obydwa przekazy. Jeden powiększył moje konto, a drugi …przepadł? Gdyby dwa przekazy zostały przelane na mój rachunek rachunek …..by wszystko wyglądało inaczej.
- Esco pospieszyłeś się z tym ostrzeżeniem. Szkoda mi jest chłopaka.
- Kto mnie oszukał? Jest taki gość na forum. Sam skończył kurs za który nie zapłacił ( miał potem zapłacić bo w tym momencie nie miał kasy - nigdy to nie nastąpiło) i po 4 czy 5 miesiącach już sam prowadził szkolenie. Ale o tym dowiedziałem się później. Obecnie ponoć działa również na innym forum. Inni forowicze tez o tym wiedza.
- Wiem gdzie leży błąd ……
Mam pytania
- Czym się zajmuje KNF, kto stoi nad brokerem?
- Czy ktoś składał reklamacje u brokera i została uwzględniona?
Pozdrawiam.
Zlapales SL, zdarza sie, tak SL, w Twoim przypadku wyszlo ze SL=MC, ot taki szczegolny przypadek.
Masz konto u dobrego brokera - wydawalo Ci sie ze masz konto u dobrego brokera.
Co z tym zrobic?
Sadze ze masz malutkie szanse na wygrana.
Monitowales sytuacje z przelewem, wyslales zapytanie do brokera, banku, kiedy zrobili przelew, kiedy powinien sie pojawic na docelowym koncie, masz jakies emaile na to ?
Teraz po fakcie, nikt nic nie wie, nikt nie jest w stanie nic znalesc, sam sie ciagam z innymi pierdulkami, niedopilnowalem na czas a teraz nagle nikt nic nie moze, zadnych potwierdzen nie dostane, i sprawa wisi w powietrzu. A ja jak glupi skacze i nie moge doskoczyc.
Wiec o wszystko nalezy przed faktem sie dopytac, dostac potwiedzenie, lub informacje, bo jak nie masz na to papieru - pupa zimna.
Bank i broker zauwaz po 1 stoja stronie barykady, broker musi byc bankiem nawet, wiec jakie masz szanse ze 1 bank opowie sie przeciw 2 by Ci pomoc.....
Ja w to nie wierze.
Ja tego jeszcze nie robilem, ciekawe czy bank da potwierdzenie ze wykonal przelew, powinni, jesli mowia ze zrobia w 2 dni to moze ktos chcial od nich potwiedzenie ze zrobili ten przelew w dniu takim o godzinie takiej. Pewnie ciezko bedzie.
Bank to powiedzial ? Jesli broker dostal kase 29 maja, pewnie bedzie zyczyl sobie jeszcze jakis czas na przelewy wewnetrzne...
Powinienies przyczytac ich umowe w koncu
, nie martw sie ja tez nie czytalem.... 
Broker pewnie powie ze 1 przelew doszedl, 2 nie mieli czasu zaksiegowac na twym koncie, i max co moze Ci sie udac wydebic to kase z 2 przelewu.
NIe wiem, KNF jest od nadzoru FX, moze ktos to juz robil i wie gdzie wyslac, ja nie mialem jeszcze tej przyjemnosci.
Niestety jest ciasno czasowo i marnie to widac, fajnie ze bank Ci dal potwierdzenia.
Z drugiej strony.
Dlaczego przelewy zostaly wykonane 2 ?
Nie mozna bylo wykonac tego 1 przelewem ?
Dlaczego byly one w ostatniej chwili ?
Z wlasnego doswiadczenia Ci powiem ze to nie tedy droga, jak pewnie kazdy, tez mialem podobna sytuacja do twojej, tez doplacalem, tez w ostatniej chwili, i powiem Ci bez roznicy, po prostu to co wplaciles to i tak zniknie i tak, wiec sie nie przejmuj ta kasa, bo ja straciles w momecie gdy panicznie wykonywales przelew, mozesz jeszcze temu nie wierzyc, ale tak najczesciej jest, jak bedziesz mial taka kolejna sytuacje, przypomnij te slowa.
Idziesz sciezka wydeptana przez miliony poprzednikow, kazdy Twoj krok jest wiadomy i przewidziany. A sciagnac klapki z oczu nie jest latwo.
Moze tym razem by Ci sie udalo obyc bez MC, ale to bylby tylko przypadek, wiec zylbys do kolejnego przypadku, a powiekszona pozycje jest coraz trudniej zabezpieczac, doplaty musza byc coraz wieksze...
Widocznie tyle musi kosztowac naucznie Ciebie gry na FX.
Wiem ze to co pisze to gryzie i kluje ale to prawda, i nie ma co sie oszukiwac, trzeba formowac gline poki sie da
Powodzenia.
Nzz
ps. tu znalazlem linka do okreslania czasu przelewu, moze komus sie przyda w przyszlosci, hehehehe, bo sadze ze ten proceder to nie ustanie za szybko
http://www.finanse.egospodarka.pl/banki/przelewy
Masz konto u dobrego brokera - wydawalo Ci sie ze masz konto u dobrego brokera.
Co z tym zrobic?
Sadze ze masz malutkie szanse na wygrana.
Monitowales sytuacje z przelewem, wyslales zapytanie do brokera, banku, kiedy zrobili przelew, kiedy powinien sie pojawic na docelowym koncie, masz jakies emaile na to ?
Teraz po fakcie, nikt nic nie wie, nikt nie jest w stanie nic znalesc, sam sie ciagam z innymi pierdulkami, niedopilnowalem na czas a teraz nagle nikt nic nie moze, zadnych potwierdzen nie dostane, i sprawa wisi w powietrzu. A ja jak glupi skacze i nie moge doskoczyc.
Wiec o wszystko nalezy przed faktem sie dopytac, dostac potwiedzenie, lub informacje, bo jak nie masz na to papieru - pupa zimna.
Bank i broker zauwaz po 1 stoja stronie barykady, broker musi byc bankiem nawet, wiec jakie masz szanse ze 1 bank opowie sie przeciw 2 by Ci pomoc.....
Ja w to nie wierze.
Ja tego jeszcze nie robilem, ciekawe czy bank da potwierdzenie ze wykonal przelew, powinni, jesli mowia ze zrobia w 2 dni to moze ktos chcial od nich potwiedzenie ze zrobili ten przelew w dniu takim o godzinie takiej. Pewnie ciezko bedzie.
Broker sie przyznal do tego ?została zaksięgowana w tym samym dniu 29 maja u mego brokera.
Bank to powiedzial ? Jesli broker dostal kase 29 maja, pewnie bedzie zyczyl sobie jeszcze jakis czas na przelewy wewnetrzne...
Powinienies przyczytac ich umowe w koncu

Broker pewnie powie ze 1 przelew doszedl, 2 nie mieli czasu zaksiegowac na twym koncie, i max co moze Ci sie udac wydebic to kase z 2 przelewu.
NIe wiem, KNF jest od nadzoru FX, moze ktos to juz robil i wie gdzie wyslac, ja nie mialem jeszcze tej przyjemnosci.
Niestety jest ciasno czasowo i marnie to widac, fajnie ze bank Ci dal potwierdzenia.
Z drugiej strony.
Dlaczego przelewy zostaly wykonane 2 ?
Nie mozna bylo wykonac tego 1 przelewem ?
Dlaczego byly one w ostatniej chwili ?
Z wlasnego doswiadczenia Ci powiem ze to nie tedy droga, jak pewnie kazdy, tez mialem podobna sytuacja do twojej, tez doplacalem, tez w ostatniej chwili, i powiem Ci bez roznicy, po prostu to co wplaciles to i tak zniknie i tak, wiec sie nie przejmuj ta kasa, bo ja straciles w momecie gdy panicznie wykonywales przelew, mozesz jeszcze temu nie wierzyc, ale tak najczesciej jest, jak bedziesz mial taka kolejna sytuacje, przypomnij te slowa.
Idziesz sciezka wydeptana przez miliony poprzednikow, kazdy Twoj krok jest wiadomy i przewidziany. A sciagnac klapki z oczu nie jest latwo.
Moze tym razem by Ci sie udalo obyc bez MC, ale to bylby tylko przypadek, wiec zylbys do kolejnego przypadku, a powiekszona pozycje jest coraz trudniej zabezpieczac, doplaty musza byc coraz wieksze...
Widocznie tyle musi kosztowac naucznie Ciebie gry na FX.
Wiem ze to co pisze to gryzie i kluje ale to prawda, i nie ma co sie oszukiwac, trzeba formowac gline poki sie da

Powodzenia.
Nzz
ps. tu znalazlem linka do okreslania czasu przelewu, moze komus sie przyda w przyszlosci, hehehehe, bo sadze ze ten proceder to nie ustanie za szybko

http://www.finanse.egospodarka.pl/banki/przelewy
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.
Real - poziom zakucia.