EA do zleceń oczekujacych i zamykania pozycji po cenie

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
gp
Bywalec
Bywalec

EA do zleceń oczekujacych i zamykania pozycji po cenie

Nieprzeczytany post autor: gp »

Witajcie,

czy jest jakiś EA lub skrypt lub czy napisanie takowego jest mozliwe, który otwiera zlecenie po określonej cenie i zamyka go też po określonej cenie lub n pipsów od ceny otwarcia w "moją" stronę (TP) lub w druga stronę (SL).

Ogólnie chodzi o to aby ten EA nie ustawiał zlecenia oczekującego, ani TP i SL, tylko działał tak jakby te czynności robić "z ręki" czyli otwarcie przez egzekucje natychmiastową, i zamkniecie ręczne po osiągnięciu wyznaczonych TP/SL.

Dobrze by było gdyby rysował też swoje linie zlecenia oczekującego oraz TP i SL, żeby było wiadomo, że działa, a jakby miał jeszcze tylko niektóre funkcjonalności z luktom visual order editor, zwłaszcza możliwość przesuwania linii myszką oraz break even to byłobu super.

Po co mi taki EA? - a np. po to, że są instrumenty, na których zlecenie oczekujące oraz TP i SL można ustawić 400 pips od aktualnej ceny, a ja np. chce ustawic zlecenie 100 pips od ceny aktualnej, SL 150 i TP 300 pips od ceny po której zlecenie sie zrealizuje, da sie to zrobić ale trzeba siedzieć przy kompie i wszystko robic ręcznie.

Proszę o opinie, ewentualnie jakiś namiar na takowy (pół)automat.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

gp pisze:lub czy napisanie takowego jest mozliwe
Tak, nie widzę żadnych przeciwwskazań do zaimplementowania opisanej tutaj przez Ciebie logiki.
gp pisze:czy jest jakiś EA lub skrypt
Pewnie znajdziesz na necie coś co by Ci odpowiadało, ale osobiście nie spotkałem się z takim z braku potrzeby spotkania :) Jeśli jednak użyjesz takich magicznych słów w google jak: pending order ea forex to bardzo możliwe, że znajdziesz coś co będzie odpowiadało przynajmniej w części Twoim oczekiwaniom.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

gp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gp »

No niestety, szukałem jeszcze raz i nie ma takiego ea do zleceń oczekujących, znalazłem jednak ten poniżej do TP SL - działa, choć bez wizualizacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

gp pisze: a np. po to, że są instrumenty, na których zlecenie oczekujące oraz TP i SL można ustawić 400 pips od aktualnej ceny, a ja np. chce ustawic zlecenie 100 pips od ceny aktualnej,
zmien brokera na takiego co nie ma limitow :wink:

ODPOWIEDZ