Najpewniejsze sygnały - budujemy strategię

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Zbudowałeś jakiś system w oparciu o te wskaźniki, czy grasz na podstawie czystego sygnału ze wskaźnika bez innych warunków? Przyznam, że bałbym się grać tylko wg sygnału ze wskaźnika bez "reszty", czyli warunków do wejścia, potwierdzeń itd.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

tu masz Ea oparte na VQ, możesz sobie potestować na różnych ustawieniach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

A ten VQ nie repaintuje czasami ?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

VQ bardzo repaintuje ale tylko do zamknięcia świecy. Mamy sygnał i może on zniknąć i pojawić się kilkakrotnie, ale nie jest to żaden minus po prostu czekamy aż świeca się zamknie i sygnał zostanie potwierdzony. Nie repaintuje wstecz.

Ja mam system którym inwestuje i nie opiera się on o ten wskaźnik ale o inne. Jednak prosicie o pewne sygnały to uważam, że ten wskaźnik po zamknięciu świecy nie repaintuje i daje fenomenalne sygnały.

Nie wiem jak działa EA ale jeśli będzie otiwerać po każdym sygnale bez warunku czekania na zamknięcie świecy może mieć marne rezultaty.

Ja obserwując wykres niejednokrotnie widzę sygnały które znikają i jest ich bardzo wiele ale podkreślam jeszcze raz trzeba czekać na kolejną świece i to rozwiązuje problem.

Można go również używać do wyznaczania trendu a następnie wchodzić dokładniej przy użyciu innych wskaźników lub nawet tego samego z bardziej wrażliwymi ustawieniami.

Nie twierdze, że to graal ale z moich doświadczeń wynika, że można uczynić Graala nawet z RSI lub MACD więc o wiele bardziej jest to możliwe z VQ. Wszystko to jest bardzo bardzo zbliżone do graala. Przez 5 lat nie znalazłem lepszych, bardziej trafnych metod. Oczywiście przy odpowiednim użytkowaniu.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

profession,
Trochę poszperałem, jednak nie ma zbyt wiele o tym wskaźniku, wiesz może jakie wartości on w ogóle oblicza ?

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Mam takie VQ_EA, ale w wersji bez indyka. Warunki z indyka wszyte w EA. Produkt japoński. Chodzi teraz na dwóch platformach, ale bez rewelacji.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

True Range - to rzeczywisty zakres zmian
volatility - zmienność
Volatility Quality Index - Indeks jakości zmienności [?]
ATR - Średnia z rzeczywistego zakresu zmian
malsehen pisze:wiesz może jakie wartości on w ogóle oblicza ?
Jest to jakieś zmiksowanie True Range z średnimi z odpowiednimi filtrami. Czyli bierze pod uwagę Open, Close, Close[-1], High, Low. True Range to rzeczywisty zakres zmian taki z jakim mamy do czynienia we wskaźniku ATR. Jednak tam ATR[Average True Range] to średnia z True Range która nie uwzględnia kierunku, bierze pod uwagę wyłącznie zmienność [volatility] gdy cena leci energicznie w górę czy w dół wartość wskaźnika zawsze rośnie wraz z wzrostem zmienności. Gdy zmienność spada - mamy konsolidacje wskaźnik spada.

Natomiast u nas w VQ [Volatility Quality Index] mamy zmienność plus kierunek.

Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem.

Co to jest True Range?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Ogólnie nie używam żadnych wskaźników, ale ze względów psychologicznych rozglądałem się za czymś potwierdzającym. Po przejrzeniu paru dni widzę, że jest co do moich sygnałów z reguły trochę opóźniony, ale nie ma wielu wtop. Pytanie tylko czy rzeczywiście nie repaintuje, a to co widzę jest prawdą.
Repaint na otwartej świeczce to oczywiście wg. mnie nie jest problem, gdyż niby jak ma się wskaźnik inaczej zachować, skoro zmienia się cena w obrębie świeczki. Ważne, żeby po zamknięciu świeczki nic nie przeskakiwało na wykresie.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

malsehen pisze:Pytanie tylko czy rzeczywiście nie repaintuje
Przecież pisałem że wskaźnik nie repaintuje po zamknięciu świecy, ale widzę, że albo nie doczytałeś albo nie chcesz mi wierzyć. :?:
malsehen pisze:że jest co do moich sygnałów z reguły trochę opóźniony
A na czym opierasz Twoje sygnały? Napisz proszę. Chętnie sprawdzimy w końcu to temat o najpewniejszych sygnałach.

Ale wracając do tematu jakie inne pewne sygnały/wskaźniki możecie polecić bo na razie tylko ja się produkuje :( :?: Cały czas obserwuje to samo jak człowiek coś umieści to wiele osób pobiera bez słowa ani odpowiedzi. Ale aby ktoś coś umieścił i podzielił się to już naprawdę rzadkość. Jest tutaj wiele osób z ogromną widzą. Piszcie - przecież wam też ktoś udostępnił swoją wiedzę za darmo w necie.

malsehen
Gaduła
Gaduła

profession, nie chciałem Cię urazić, o repaincie, o którym pisałeś oczywiście , że czytałem, ale to fakt, że chciałem to zobaczyć na własne oczy.

Moje sygnały niestety to tylko PA + formacje świecowe, brak wskaźników, także panuje w tym spora uznaniowość.

ODPOWIEDZ