Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXMTF »

forPPP pisze:Czy jest mozliwe otworzenie konta LMAX z depozytem 1000 $ / EUR, dostepem do API (nie MT4) i mikrolotami?

Podobno od marca 2012 mikroloty sa dostepne na LMAX fx spot, czy to prawda?
Dostęp do API LMAX - minimalny depozyt 5000 $ i miesieczny obrót powyżej 2,5 mln $. W wypadku mniejszego obrotu opłata miesięczna 60 $.
Minimalna wielkość transakcji fx spot 1000 jed. (0.01 - mikrolot).
Partner LMAX Global

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

forPPP pisze:Czy jest mozliwe otworzenie konta LMAX z depozytem 1000 $ / EUR, dostepem do API (nie MT4) i mikrolotami?

Podobno od marca 2012 mikroloty sa dostepne na LMAX fx spot, czy to prawda?
W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy możliwość rejestracji rachunków LMAX API z minimalnym depozytem 1000 $ ale z opłatą miesięczną 60 $.
Partner LMAX Global

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Narzędzia do MT LMAX

W celu zapewnienia jak najniższego opóźnienia do serwera LMAX Exchange (2 m/s) mamy obecnie w ofercie serwery Beeks FX VPS zlokalizowane w tym samym DC co PrimeXM/LMAX. Serwer jest bezpłatny dla osób, które zamkną miesięcznie min. 20 lotów.
Dodatkowo oferujemy konsolę MYFX połączoną z MT LMAX z bezpłatną 12 miesięczną licencją po zamknięciu pierwszych 50 lotów.
Partner LMAX Global

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

One Click Trader

Dla wszystkich naszych klientów LMAX Exchange z depozytem min. 1000 USD na rachunkach rzeczywistych oferujemy bezpłatną, bezterminową licencję One Click Trader http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=21126
Partner LMAX Global

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

MTF LMAX Exchange

Zapraszamy na bezpłatną prezentację online:
"MTF LMAX Exchange - nowy wymiar handlu na rynku Forex i CFDs"

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Lmax - gielda FX i CFD

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Otwarłem sobie rachunek na próbę w LMAX Exchange za pośrednictwem FXMTF.pl.
Traduje sobie od tygodnia i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjnie i jestem bardzo zadowolony. Egzekucja zleceń jest naprawdę dobra.
Mam zamiar napisać dłuższego posta nt. LMAX Exchange oraz FXMTF.pl za kilka tygodni, bo tydzień tradingu to za mało na dłuższy wywód, jednak już teraz pochwała z mojej strony się należy :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

MaRCHeW pisze:Witam.

Mam zamiar napisać dłuższego posta nt. LMAX Exchange oraz FXMTF.pl za kilka tygodni, bo tydzień tradingu to za mało na dłuższy wywód, jednak już teraz pochwała z mojej strony się należy :)
Tak BTW to dlaczego za pośrednictwem FXMTF ? Nic nie mam do tej firmy, ale czytałem, że ponoć można bezpośrednio w LMAX.
Czy to pośrednictwo służy tylko do otwarcia rachunku czy też również do przekazywania zleceń.

Czekam z niecierpliwością na recenzję. Napisz zwłaszcza czy mają takie same spready i swapy jak Armada i jak na jej tle wypada realizacja zleceń.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
MarioDM pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.

Tak BTW to dlaczego za pośrednictwem FXMTF ? Nic nie mam do tej firmy, ale czytałem, że ponoć można bezpośrednio w LMAX.
Czy to pośrednictwo służy tylko do otwarcia rachunku czy też również do przekazywania zleceń.

Czekam z niecierpliwością na recenzję. Napisz zwłaszcza czy mają takie same spready i swapy jak Armada i jak na jej tle wypada realizacja zleceń.
Właśnie dlatego, że chciałem sprawdzić LMAX i FXMTF jako ich IB przy okazji :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Witam po dłuższej przewie....
Jest to najważniejszy temat o który mi chodzi całe życie....
1-Napiszcie,z jakich platform można korzystać poza MT-4 ?
2- Jak z płynnością?,jest szansa że przyłączą się następne banki na świecie i liczący się brokerzy ..?// mając w tyle głowy pamięć.. że rynek Azjatycki postępuje podobnie...http://www.click365.jp/en////
3-Chodzi mi o to aby wyeliminować niebezpieczeństwo rynków ECN-STP czyli zlecenia limit są aktywowane tak jak na ECN/STP, nie jak na rynku regulowanym .

Pozdrawiam ZZ

PS. patrząc w przyszłość,wartałoby ten tema przykleić.Jeżeli byłoby kilku IB to można byłoby to zrobić pod szyldem Lmax
Patrząc w interesie wszystkich inwestorów ich IB ,myślę nie będą mieć nic przeciwko temu....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

zz pisze:Witam po dłuższej przewie....
Jest to najważniejszy temat o który mi chodzi całe życie....
1-Napiszcie,z jakich platform można korzystać poza MT-4 ?
2- Jak z płynnością?,jest szansa że przyłączą się następne banki na świecie i liczący się brokerzy ..?// mając w tyle głowy pamięć.. że rynek Azjatycki postępuje podobnie...http://www.click365.jp/en////
3-Chodzi mi o to aby wyeliminować niebezpieczeństwo rynków ECN-STP czyli zlecenia limit są aktywowane tak jak na ECN/STP, nie jak na rynku regulowanym .

Pozdrawiam ZZ

PS. patrząc w przyszłość,wartałoby ten tema przykleić.Jeżeli byłoby kilku IB to można byłoby to zrobić pod szyldem Lmax
Patrząc w interesie wszystkich inwestorów ich IB ,myślę nie będą mieć nic przeciwko temu....
1. Można korzystać z platformy LMAXu
2. Płynność się poprawia - ale też nie jest idealnie i więksi gracze (brokerzy traktujący LMAX jako LP narzekają). Do tego tutaj łatwiej "ruszyć" rynkiem. To kolejne niebezpieczeństwo.
3. Dokładnie główną różnicą jest to, że zlecenia limit "siedzą" w arkusz i są realizowane dokładnie po cenie, z MT4 jest inaczej - tam działa to tak jak w zwykłym ECN/STP.

Jeśli chodzi o IB to będę mógł przedstawić ciekawą ofertę na moim portalu. Koszta będę niższe niż otwierając konto bezpośrednio i oczywiście niższy depozyt.
Będzie:
4,5USD prowizja za lota w sumie
Przy MT4 będzie to 5,1USD - także dość dobrze to powinno wyglądać.

Niemniej jednak trzeba pamiętać, że LMAX to jednak nowość i nie ładowałbym się od na hurra. Trzeba zobaczyć jak to się będzie rozwijać, testować ale na pewno jakieś problemy są i będą - jak wszędzie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ