zz pisze:Witam po dłuższej przewie....
Jest to najważniejszy temat o który mi chodzi całe życie....
1-Napiszcie,z jakich platform można korzystać poza MT-4 ?
2- Jak z płynnością?,jest szansa że przyłączą się następne banki na świecie i liczący się brokerzy ..?// mając w tyle głowy pamięć.. że rynek Azjatycki postępuje podobnie...
http://www.click365.jp/en////
3-Chodzi mi o to aby wyeliminować niebezpieczeństwo rynków ECN-STP czyli zlecenia limit są aktywowane tak jak na ECN/STP, nie jak na rynku regulowanym .
Pozdrawiam ZZ
PS. patrząc w przyszłość,wartałoby ten tema przykleić.Jeżeli byłoby kilku IB to można byłoby to zrobić pod szyldem Lmax
Patrząc w interesie wszystkich inwestorów ich IB ,myślę nie będą mieć nic przeciwko temu....
1. Można korzystać z platformy LMAXu
2. Płynność się poprawia - ale też nie jest idealnie i więksi gracze (brokerzy traktujący LMAX jako LP narzekają). Do tego tutaj łatwiej "ruszyć" rynkiem. To kolejne niebezpieczeństwo.
3. Dokładnie główną różnicą jest to, że zlecenia limit "siedzą" w arkusz i są realizowane dokładnie po cenie, z MT4 jest inaczej - tam działa to tak jak w zwykłym ECN/STP.
Jeśli chodzi o IB to będę mógł przedstawić ciekawą ofertę na moim portalu. Koszta będę niższe niż otwierając konto bezpośrednio i oczywiście niższy depozyt.
Będzie:
4,5USD prowizja za lota w sumie
Przy MT4 będzie to 5,1USD - także dość dobrze to powinno wyglądać.
Niemniej jednak trzeba pamiętać, że LMAX to jednak nowość i nie ładowałbym się od na hurra. Trzeba zobaczyć jak to się będzie rozwijać, testować ale na pewno jakieś problemy są i będą - jak wszędzie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów