FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja
Sam spread. I też zauważyłem, że trochę przekłamują te wartości. Przynajmniej mi się u paru nie zgadzało w tym samym czasie. Poza tym chyba to spready z dem...MajorGC pisze:Spread + commissions?
Bo co do brokerow ktorych znam to niezbyt prawdziwy ten wykaz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Na pewno bez comission - ale różnice są u niektórych ogromne - po 7pipsów spreadu na GBP/JPY - pamiętacie jak na XTB było 15 
Na pewno z tego zestawienia - mimo, że jakieś przekłamania mogą być - można wybrać kilku wyróżniających się spreadem brokeró - a to już coś wybierać z kilku a nie kilkudziesięciu.

Na pewno z tego zestawienia - mimo, że jakieś przekłamania mogą być - można wybrać kilku wyróżniających się spreadem brokeró - a to już coś wybierać z kilku a nie kilkudziesięciu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Re: FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja
Na forex peace army jest kilkanascie wpisow opisujacych zupelnie przeciwne warunki handlu - ogromne poslizgi, rozszerzajacy sie spread, ....Akhh pisze:A to co daje ogromną przewagę FxPrimusowi to błyskawiczna egzekucja - na prawdę najlepsza jaką widziałem u brokera MT4, oraz brak poślizgów przy SL i buy/sell stopach - a co to oznacza dla skalpingu nie muszę nikomu mówić.
I komu tu wierzyc? Ktos ma juz u nich konto i moze potwierdzic jak jest z poslizgami?
Pzdr
Re: FxPrimus - rewelacyjne spready i egzekucja
Ja mam od prawie 3lat i brak poślizgów to ich największa zaleta. Na tle innych testowanych przez mnie brokerów wypadają bardzo dobrze.paviko pisze:Na forex peace army jest kilkanascie wpisow opisujacych zupelnie przeciwne warunki handlu - ogromne poslizgi, rozszerzajacy sie spread, ....Akhh pisze:A to co daje ogromną przewagę FxPrimusowi to błyskawiczna egzekucja - na prawdę najlepsza jaką widziałem u brokera MT4, oraz brak poślizgów przy SL i buy/sell stopach - a co to oznacza dla skalpingu nie muszę nikomu mówić.
I komu tu wierzyc? Ktos ma juz u nich konto i moze potwierdzic jak jest z poslizgami?
Pzdr
Egzekucja jest bardzo szybka co widać np po moim EA przesuwającym SL co 0,1pipsa w kierunku transakcji - spready bardzo konkurencyjne. Wyższe comission niż u konkurencji.
Nie wiem jak jest na kontach z fixed spreadem - ale na nie i tak bym się absolutnie nie pchał bo 2pips spreadu na edku przy fixed - kiedy na realu rzadko przekracza 0,5 to czysta strata. Zresztą u żadnego brokera konta bez dziesiątych części pipsa nie są dobre.
Zachęcam do porównania spreadów dzisiaj.
Zresztą na forex peace army od dłuższego czasu konkurencja oczernia brokerów. I to bez wyjątku. Taki FxPro miał fatalne opinie wtedy kiedy do niczego absolutnie nie można było się u nich przyczepić.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
w tamtym roku poslizgi przy 0,1 lota mialemAkhh pisze:Ktoś otwierał coś na danych o 14:30?
Na Primusie sell stop na edku otwarty bez żadnego poślizgu. Pozycja - 5lotów.
mysle ze miales szczescie,
dzis gralem gdzie indziej, tez weszlo bez problemu ale to raczej dzieki temu,ze
cena szla tak niemrawo, nie bylo mocnego hukniecia i przeskoku
lepiej abys sie w przyszlosci nie przejechal z takim wolumenem bo oni napewno ceny nie gwarantuja
U nich miałem szczęście już kilkaset razy, a poślizg kilka przy buy/sell stopach.Scoobi pisze:w tamtym roku poslizgi przy 0,1 lota mialemAkhh pisze:Ktoś otwierał coś na danych o 14:30?
Na Primusie sell stop na edku otwarty bez żadnego poślizgu. Pozycja - 5lotów.
mysle ze miales szczescie,
dzis gralem gdzie indziej, tez weszlo bez problemu ale to raczej dzieki temu,ze
cena szla tak niemrawo, nie bylo mocnego hukniecia i przeskoku
lepiej abys sie w przyszlosci nie przejechal z takim wolumenem bo oni napewno ceny nie gwarantuja
Na danych nie radzę grać nigdzie, ale moje zlecenie stało tam już jakiś czas przed danymi i otworzyło się bez żadnego poślizgu.
Jak dla mnie w tej chwili nie mają konkurencji jeśli chodzi o skalping oraz spread w martwych godzinach rynkowych.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witaj Akhh
Mam parę pytań:
1. Od kiedy jesteś ich IB?
2. Czy wcześniej robiłeś wypłaty i czy były większe niż 4-cyfrowe? (może być na PW, jeśli nie chcesz tego upubliczniać)
3. Faktycznie tylko 500 USD na Premier Account? Jaka minimalna pozycja? 0,1 lota?
4. Widzę, że można wpłacić przez MoneyBookers, ale też "Local Deposit". Tzn., że mają konto w polskim banku?
Z góry dzięki,
Pozdrawiam
EDIT:
5. Jakie dokumenty należy im wysłać przy zakładaniu Premier Account?
Mam parę pytań:
1. Od kiedy jesteś ich IB?
2. Czy wcześniej robiłeś wypłaty i czy były większe niż 4-cyfrowe? (może być na PW, jeśli nie chcesz tego upubliczniać)
3. Faktycznie tylko 500 USD na Premier Account? Jaka minimalna pozycja? 0,1 lota?
4. Widzę, że można wpłacić przez MoneyBookers, ale też "Local Deposit". Tzn., że mają konto w polskim banku?
Z góry dzięki,
Pozdrawiam
EDIT:
5. Jakie dokumenty należy im wysłać przy zakładaniu Premier Account?