USD/PLN jakie T/P i co ile uśredniać?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

USD/PLN jakie T/P i co ile uśredniać?

Nieprzeczytany post autor: Płaski »

Miejsce akcji: GPW
Czas akcji: 8-17.30
Przedmiot akcji: FuturesUSD

Chcę grać słynną strategią uśredniania-proszę mi tylko nie mówić że ta strategia jest niedobra poniewaź mam tyle paliwa że jak by chcieli zrobić z tej pary wieżę babel lub wodospad niagara to mogę to bezproblemowo przetrzymać :D

1.I teraz najważniejsze, napewno jest tu paru trejderów którzy zjedli na tej parze zęby z stąd pytanie - co ile groszy stawiać T/P? co 2 ,3 czy 5 gr?
Powiem szczerze że już z 1000 razy miełem sytuacje że miałem zysk3- 4 gr i w ciagu godziny kurs zjechał poniżej pkt wejscia....
2. co ile groszy robić uśrednanie -tak samo jak wystawiony t/p czy np jeżeli
t/p mamy 3 gr to uśrednanie robimy np co 4 gr lub 6 gr
3. jeżeli mamy pozycję uśrednioną to zamykamy na 0 lub z lekkim zyskiem czy od uśrednionych pozycji robimy T/P którego stodujemy?
4. wiadomo że na drugi dzień rynek może przeskoczyć nasz t/p a tym bardziej pkt w którym powinniśmy uśrednić - więc wchodzimy uśredniając odrazu po PKC czy czekamy na następny pukt uśredniający?

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Płaski pisze:mam tyle paliwa że jak by chcieli zrobić z tej pary wieżę babel lub wodospad niagara to mogę to bezproblemowo przetrzymać
to znaczy, że albo masz bardzo dużo kasy, albo stosunkowo mało zarobisz angażując tak dużo czasu

Po co więc grać?

ODPOWIEDZ