don't worry be happy
Nie wiem czy jestem w stanie wnieść cokolwiek. Widzę że posiadasz dużą wiedzę o rynku. Ja tylko jestem obserwatorem i uczę się podstaw obsługi platformy. Staram się wykorzystywać wskaźniki typu ADX czy Stoch . I nie jest to takie łatwe wszystko jak by na pozór się wydawało.
Ale chętnie czytam dzienniki innych. Podglądam sposoby gry aby coś się nauczyć , coś zrozumieć więcej.
Znaleźć odpowiedź , czy na podstawie samych wskaźników można skutecznie grać bez SL ?
Ale chętnie czytam dzienniki innych. Podglądam sposoby gry aby coś się nauczyć , coś zrozumieć więcej.
Znaleźć odpowiedź , czy na podstawie samych wskaźników można skutecznie grać bez SL ?
Mechaniczny trader.
gram na 1W/1D/4H
Obecna sytuacja jest dość złożona na EUR/USD..mamy do czynienia z 5tą falą typu extended.. myślę, że cena utrzyma się w utartym na wykresie 4H kanale spadkowym. Teoretyczne zasięg pomiędzy 1.21500 do 1,20150.
Jednak jeżeli cena wyjdzie ponad ten kanał (obecnie znajduje się w górnym ograniczeniu tego kanału) może to oznaczać gwałtowne odwrócenie trendu lub chwilowy marazm:) Trzeba będzie wtedy analizować wykres na bieżąco żeby znaleźć odpowiednie wejście. Obecnie sprzedaję.. zobaczymy czy transakcja będzie zyskowna
Obecna sytuacja jest dość złożona na EUR/USD..mamy do czynienia z 5tą falą typu extended.. myślę, że cena utrzyma się w utartym na wykresie 4H kanale spadkowym. Teoretyczne zasięg pomiędzy 1.21500 do 1,20150.
Jednak jeżeli cena wyjdzie ponad ten kanał (obecnie znajduje się w górnym ograniczeniu tego kanału) może to oznaczać gwałtowne odwrócenie trendu lub chwilowy marazm:) Trzeba będzie wtedy analizować wykres na bieżąco żeby znaleźć odpowiednie wejście. Obecnie sprzedaję.. zobaczymy czy transakcja będzie zyskowna
Ja też mam wrażenie że jesteś my w ciekawym punkcie. Siedzę w L póki co. Jedno zakupione wcześniej od 1=25404 , obecnie z lekką stratą ,Drugie zyskowne od 1.23282 . Mam dylemat czy zamykać zyskowne. Chyba poczekam. Przekroczyło barierę 1.25... i nie ma na razie tendencji do szybkiego spadku więc może po małej korekcie odbić znowu up.
pozdro
pozdro
Mechaniczny trader.