Jaka suma na początek

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Kotu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kotu »

Ok, ale przy nowym zleceniu mogę ustalać lot i granice, przy ktorych platforma będzie zamykała zlecenie. Jeśli ustawie minimalny lot czyli 0.1 to tylko niżej mogę zejść dzięki mniejszej dźwigni. Dobrze rozumiem?

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Dzięki większej dźwigni. Mniejsza to mniejszy margin. Wyższa zmniejsza free margin i zwiększa ilość/wielkość otwartych pozycji, ale i ryzyko.

Kotu
Bywalec
Bywalec

Dokladnie dlatego wybrałem niższą aby zmniejszyc ryzyko :)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Inaczej , sama dźwignia jest neutralna. Masz 100 zł, otwierasz 001 lota, to czy masz 1:500 czy 1:100 nie robi różnicy. Chodzi o to że przy większej masz większe środki do dyspozycji i ryzyko wtedy, ale to Ty decydujesz otwierając zlecenie. Sama dźwignia sama z siebie nie zmniejsza ani nie powiększa ryzyka.

Awatar użytkownika
men_28
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: men_28 »

Dźwignia finansowa wykorzystywana jest w celu zwiększenia zyskowności i nie ma nic wspólnego z ryzykiem.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

Kotu najprosciej jak sie da :)

dzwignia potrzebna ci jest przy otwieraniu pozycji...decyduje o tym jaka czesc twojego kapitalu zostanie zabezpieczona jako depozyt - MARGIN na platformie MT4

zeby otworzyc pozycje 0.01 lota na EURUSD przy 1:500 potrzebujasz 8,80zl
zeby otworzyc pozycje 0.01 lota na EURUSD przy 1:100 potrzebujasz 5 razy wiecej czyli okolo 44zl

Obrazek

czyli jezeli przy koncie 1:100 przegrasz okolo 55zl ze 100zl to praktycznie nie bedziesz juz mogl otworzyc zadnej pozycji i bedziesz musial doplacac pomimo ze pozostalo na koncie okolo 45zl. natomiast przy dzwigni 1:500 do otwarcia pozycji 0.01 potrzeba ci cos kolo 9zl wiec praktycznie bedziesz mogl grac az nie wyczyscisz konta do zera hehe :)

oczywiscie przy dzwigni 1:500 masz mozliwosc otwacia duzo wiekszych pozycji...nawet 0.1 lota
wiec ryzyko nie zalezy od dzwigni tylko od ciebie i od tego jakie bedziesz pozycje otwieral

dlatego bierz dzwignie 1:500
mam nadzieje ze juz wszystko jasne
:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

seba

Możesz wrzucić ten wskaźnik ze screena - ten co robi te wyliczenia?
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Kotu
Bywalec
Bywalec

ok, tylko jesli na umowie wybralem juz 1:100 mogę to zmienic logując się na platformie na 1:500? jakie kroki mam podjąć teraz aby dokonać zmiany? Dodam że moje dokumenty (umowa i dowod) nie zostaly jeszcze rozpatrzone

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Pytanie raczej kierowałbym bezpośrednio do brokera.
Solą życia jest kasa.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Kotu jesli chcesz zmienic dzwignie na swoim koncie, wystarczy napisac do supportu brokera. Zwykle robia to od reki, chyba ze broker ma ustawione na wejsciu ograniczenie w zaleznosci od rodzaju konta.

Klocicie sie o zarabianie w %.
Patrzcie na ten konkursowy wynik http://www.myfxbook.com/members/riyaz22 ... z22/291602
A teraz co lepsza, gosciu z demo wyplacal :D Pytanie jak? :D ok teraz zauwazylem ze to rollover. Ale sam fakt profitu jest wystarczajacym potwierdzeniem, ze mozna na demo duzo zrobic. Ale czy ten gosc w takim razie jest milionerem i marnuje czas na wygrana w wysokosci 3k dolarow? Nie sadze.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

ODPOWIEDZ