Yerba Mate
http://yerbamateinfo.pl/wlasciwosci-dzi ... -mate.html
Dodano po 5 minutach:
dla mnie najważniejsze było:Akhh pisze:A tak na prawdę to co ta Yerba daje - pobudza, działa zdrowotnie?
Natomiast moja kobita i jej koleżanki stosują ją z uwagi na zapobieganie otyłości - wspomaganie odchudzania.Yerba mate stymuluje umysł. Często jest stosowana dla poprawy pamięci i koncentracji.
Dodano po 5 minutach:
Nie wiem czy kiedykolwiek piłeś kawę kubłami, jeśli tak to proponuję zaniechac procederu. Yerbe można pić w dużych ilościach, bez problemu po kawie zniszczysz sobie bebechy.expedient warzywniaka pisze:Można zapytać jakie były objawy ?Mustafa pisze:Jakiś czas temu, ze względów zdrowotnych musiałem odstawić kawę
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
Yerba na każdego działa inaczej mocniej/słabiej kto nie spróbuje na sobie się nie dowie, smak rzeczywiście hadcorowy dla początkujących:)
Od siebie mogę tylko polecić, bo nic mnie tak nie pobudza jak yerba:) Ponoć jak i inne herbaty przyspiesza metabolizm, ktoś napisał, że rozjaśnia umysł - zgadzam się:):)
Od siebie mogę tylko polecić, bo nic mnie tak nie pobudza jak yerba:) Ponoć jak i inne herbaty przyspiesza metabolizm, ktoś napisał, że rozjaśnia umysł - zgadzam się:):)
To prawda. U siebie zauważyłem:luki791 pisze:Yerba na każdego działa inaczej
- rozjaśnienie umysłu, lepsza koncentracja.
- eliminacja zmęczenia i dodanie energii.
- łatwiejsze i szybsze trawienie (właściwości odchudzających jakoś nie odczuwam, chociaż trzymam wagę, więc może to się jakoś przekłada).
- na ciśnienie nie ma u mnie wpływu, ale kolega twierdzi, że mu podwyższa.
Ogólnie yerba działa długo lecz nieco inaczej niż kawa.
Właśnie dotarła przesyłka

Pozdro,
ph.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jamesfisher
- Pasjonat
Zdecydowanie internet. Możesz złapać świetne promocje na całe zestawy itp. Generalnie yerba jest produktem jednorodnym i jeżeli kupujesz sprawdzoną, klasyczną odmianę taką jak np. Rosamonte, Cruz de Malta, Taragui to poza ceną nie znajdziesz żadnej innej różnicy między sklepową a internetową yerbą.
Polecam zaopatrzyć się w dobrą bombille (słomka z sitkiem do siorbania naparu
) i odpuścić sobie "oryginalne" drewniane naczynka - matery. Ceramiczne matery są w praktyce równie dobre, a pielęgnacja drewnianej tykwy jest dosyć dużą mitręgą, szczególnie jeżeli jesteś przyzwyczajony do zmywarki 
Polecam zaopatrzyć się w dobrą bombille (słomka z sitkiem do siorbania naparu

-
- Bywalec