Jaka suma na początek

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

brother pisze:Microbi można wiedzieć skąd taka rada? przecież prawdopodobieństwo wtopienia depozytu bez odpowiedniego przygotowania wynosi 99%.
a dlatego że nigdy MC nie miałem, po dosłownie kilku dniach miałem pierwsze konto live? ( obsuwa była a jak :mrgreen: - znam kilku traderów zarabiających i uwierz, MC jest im obce. Przygotowanie zrobi, jak ma zadatki, nerwy na wodzy potrafi trzymać da radę bez MC, a jak nawet złapie, to będzie najlepsza lekcja niż zarabiające demo. Zamiast uprawiać mitomanię jaki ten FX jest ciężki, wystarczy wyuczyć się 2 schematów i można zarabiać. Takie mam zdanie na temat FX o czym nie raz pisałem.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

ile wiedzieliście po 3 dniach gry?
Lepiej nie przypominaj :lol:

Szczerze to radze żeby raczej był to 1 k zł niż 10k.

Z mikrolotami i z 1 k już można dość dynamicznie grac i zarządzać kilkoma pozycjami.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 16:50 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Microbi pisze:a dlatego że nigdy MC nie miałem, po dosłownie kilku dniach miałem pierwsze konto live? ( obsuwa była a jak Mr. Green - znam kilku traderów zarabiających i uwierz, MC jest im obce. Przygotowanie zrobi, jak ma zadatki, nerwy na wodzy potrafi trzymać da radę bez MC, a jak nawet złapie, to będzie najlepsza lekcja niż zarabiające demo. Zamiast uprawiać mitomanię jaki ten FX jest ciężki, wystarczy wyuczyć się 2 schematów i można zarabiać. Takie mam zdanie na temat FX o czym nie raz pisałem
Microbi nie chce być złośliwy, ale skoro to takie proste to po co chodziłeś na szkolenia?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Esco pisze:Lepiej nie przypominaj
ja nie wiedziałem co to s/r czy LT :mrgreen: po obsuwie kapitału znalazłem forum :mrgreen:

Dodano po 1 minutach:
brother pisze:Microbi nie chce być złośliwy, ale skoro to takie proste to po co chodziłeś na szkolenia?
hehe, każde szkolenie opłaciłem z FX :D , nie wydałem złotówki prywatnej na żadne. A same szkolenia miło wspominam. Szczególnie u Michała.

Kotu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kotu »

Ok dzięki, jednak dalej nie wiem co to jest skalpowanie.

Microbi, poleciłeś trading pointa. W opcji demo nie widzę tam przelicznika złotówkowego (było takie cos w admiral markets, rodzaj konta - standardPLN) Czy to oznacza, że w trading point nie ma nawet w opcji real takiego przelicznika?
Czy płatności mogę dokonać w jakiś szybki sposób np mtransfer (payu) tak aby pieniądze od razu zostały zaksięgowane na koncie w platformie?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Kotu pisze:Microbi, poleciłeś trading pointa. W opcji demo nie widzę tam przelicznika złotówkowego (było takie cos w admiral markets, rodzaj konta - standardPLN) Czy to oznacza, że w trading point nie ma nawet w opcji real takiego przelicznika?
Czy płatności mogę dokonać w jakiś szybki sposób np mtransfer (payu) tak aby pieniądze od razu zostały zaksięgowane na koncie w platformie?
Niestety, nie mają kont w PLN. Co do płatności , wpłata przez moneybookers i za kilka minut masz wpłatę. Plus taki, że wypłacają na money nie tylko do wysokości zysków ale i zysk. brok ma naprawdę szybką egzekucje ale coś za coś. Większy spreed niż na AM, to jest brok MM ale zasadę egzekucji mają jak STP tylko bez prowizji ( prowizja jest już w spredzie - co nie jest idealnym rozwiązaniem ) ale skalpować się da - nie przekraczam SL ze spredem 7 pips.

Co do skalpu , heh, nie da się tak na w zdaniu. Każdy brok ma inną interpretację. W skrócie - otwierasz pozycję zamykasz bardzo szybko na 2-5 pips. Czyli robisz dużo transakcji, co nie każdemu brokerowi się podoba. Tu akurat można skalpować - ale każdy broker ma granicę do której Cie toleruje :mrgreen: Ja np. robię pół skalp, wchodzę z małym SL i w zależności od rynku biorę małe pipsy lub większe ok 20-40 :-) Co do skalpu, dl ajednego broka to będzie do 1 min dla innego 10 itd. Co lepsi brokerzy nie mają nic przeciw. Jak będziesz tracił na skalpie to będzie każdemu pasować.

Jak dopiero zaczynasz, zastanów się nad skalpem, tylko z pozoru wydaje się łatwy.

Co do TP - w kontach micro masz nano. Tam 10 microlotów to tak że otwierasz 0,1 lota standardowego.

Kotu
Bywalec
Bywalec

Chyba jednak wybiorę Admiral Market, wydaje mi się, że lepiej odpowiadają mi ich warunki na początek. Na dniach zacznę grać prawdziwymi pieniędzmi ale zadecydowałem, że włożę w to 100pln i ani grosza więcej. Potraktuję to bardziej jako zabawę na grę na małe loty :) dzwignia 1:100

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Kotu pisze:Chyba jednak wybiorę Admiral Market, wydaje mi się, że lepiej odpowiadają mi ich warunki na początek. Na dniach zacznę grać prawdziwymi pieniędzmi ale zadecydowałem, że włożę w to 100pln i ani grosza więcej. Potraktuję to bardziej jako zabawę na grę na małe loty dzwignia 1:100
powodzenia - co do dźwigni ustaw przy tej kwocie max, to jak ją wykorzystasz zależy od Ciebie.

Kotu
Bywalec
Bywalec

dlaczego polecasz większą dźwignię?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

bo nie ma znaczenia jaką będziesz miał, to ty decydujesz otwierajac transakcje, a przy małej kwocie może Ci się przydać w razie obsuwy.

ODPOWIEDZ